Мало хто не пробував дуже смачне тістечко чізкейк з полуницею, але лише невелика кількість господинь зважилися приготувати його самостійно. А адже таким десертом можна приємно здивувати і порадувати своїх домочадців, важливо лише знати всі тонкощі щодо різних рецептур.
Класичний чізкейк з полуницею
Щоб приготувати десерт за класичною рецептурою на одну людину, вам знадобиться:
- Яйця курей. – 4 шт.
- Цукор – 250 р.
- Борошно – півсклянки.
- Слив. масло – 30 р.
- Сир 10% — 0,5 кг.
- Полуниця – 300 р.
- Крохмаль – 2 ч. ложки.
- Сметана – 400 мл
- Ванілін – 1 ч. ложка.
- Ванільний цукор – 1 ст. ложка.
Яйця збиваються разом з цукром не менше 10 хвилин, поки не стануть білого кольору. У результаті повинна вийти повітряна маса. Це дуже важливий момент. Просеянная борошно акуратно засипається в тісто разом з розтопленим вершковим маслом.
Дно форми для випічки застеляється спеціальним папером, змащеним маслом. Бісквіт випікають 15-20 хвилин у духовці при температурі 180 градусів. Потім залишаємо його остигати.
Для сирного шару яйця розтираються (не збиваються!) разом з цукром ложкою або виделкою. Далі кладеться сир, ванілін і крохмаль.
На бісквіт викладається нарізана шматочками полуниці. Зверху він заливається отриманої сирною масою і випікається в духовці ще 5 хвилин при температурі 180 градусів, а потім опускається до 140 приблизно 40 хвилин.
Для наступного декоративного шару змішується сметана разом з цукром. Змащується бісквіт. Знову ставимо в духовку на 5 хвилин і 180 градусів, але не більше. Потім чізкейк повністю остигає і ставиться в холодильник на ніч. Готовий десерт прикрашається полуницею.
Рецепт приготування без випічки
А ви знали, що приготований полуничний чізкейк без випічки не поступається за смаковими якостями традиційного способу? Швидше спробуйте, приготувавши його за таким рецептом!
Що знадобиться:
- Печиво без добавок і начинки – 300 р.
- Слив. сир солодкий – 0,5 кг
- Вершки 30% — 200 мл
- Слив. масло – 150 р.
- Желатин – 20 р.
- Цукор – 150 р.
- Полуниця – 100 р.
Желатин заливають холодною кип’яченою водою і ставиться в холодильник на годину. Потім починаємо готувати основу для чізкейку. Подрібнюється і кришиться печиво, розтоплюється вершкове масло. Вони змішуються між собою. Можна додати пару чайних ложок какао, щоб основа придбала красивий відтінок.
Дно форми для випічки вистилається папером, змащеним маслом. Викладаємо рівним шаром печиво і залишаємо в холодильнику, щоб суміш застигла.
Дістаємо з холодильника желатин, ставимо його на плиту і, як тільки починається кипіння, відразу знімаємо. Одночасно збиваються вершки і цукор, додаємо туди сир і остиглий желатин. Все це перемішуємо.
Полуниця ділиться на 2 частини. Половину відкладаємо в миску, а решту змішуємо разом з начинкою і збиваємо міксером. Рівним шаром викладаємо у форму. Зверху прикрашаємо першої полуничної частиною. Ставимо в холодильник на 4 години застигати, після цього десерт готовий.
З сиром та полуницею
Чізкейк з сиром та полуницею – це дуже смачний десерт, який можна подати як окремо, так і в якості приємного завершення вечері.
Що знадобиться:
- Печиво – 300 р.
- Сир – 0,5 кг
- Цукор – 200 р.
- Слив. масло – 100 р.
- Вершки 30% — 400 мл
- Полуниця свіжа або заморожена – 200 р.
- Лимон – 1 шт.
- Ванілін – 1 ч. ложка.
- Желатин – 5 ч. ложок.
- Концентрат полуничного желе – 100 р.
У блендері перемелюється печиво разом з вершковим маслом до стану однорідної маси. Вона рівномірно розподіляється по дну круглої форми.
Желатин заливають окропом і залишається остигати. Паралельно подрібнюється сир, до нього додаються вершки, цукор і все це перемішується в блендері. У суміш кладеться лимонний сік, остиглий желатин, ванілін і все це гарненько збивається. Суміш викладається на основу з печива, і ставиться в холодильник на 1-2 години.
Полуниця нарізається тонкими пластинками і нею встилається вся поверхня тістечка. Вона заливається зверху підготовленим полуничним желе. Чізкейк знову ставиться на годину в холодильник, після чого він повністю готовий до вживання.
На меренговой подушці
Саме таке тістечко подається в кафе і ресторанах в якості десерту. Приготувати його в домашніх умовах не складе праці.
Що знадобиться:
- Сир «Філадельфія» — 1 кг.
- Куряче яйце – 3 шт.
- Полуниця – 400 р.
- Меренги з ваніліном – 20-25 шт.
- Крохмаль – 2 ст. ложки.
- Ванільний цукор – 1 ч. ложка.
- Цукор – 2 ст. ложки.
- Желатин – 3 ч. ложки.
Полуниця ретельно перемелюється в блендері до стану кашки. Желатин змішується з парою чайних ложок теплою водою, через 5 хвилин він виливається в окріп і ретельно мішається.
В отримане пюре з полуниці додається цукор і желатин. Все ще раз збивається і ставиться на півгодини в холодильник. «Філадельфія» змішується на маленькій швидкості міксером з яйцями, крохмалем, ваніліном.
Меренги викладаються на дно форми для запікання, поливаються вийшла вершковою масою і розрівнюються. Потім бісквіт ставиться на 10 хвилин в духовку на 180 градусів. Потім знижуємо температуру до 150 і продовжуємо випікати ще 40 хвилин. Після цього вимикаємо піч, і залишаємо меренговую подушку остигати на 10 хвилин.
Вийшло пюре з полуниці викладається на чізкейк і рівним шаром розподіляється по всій поверхні. Накриваємо тістечко фольгою і ставимо на ніч у холодильник.
Шоколадно-полуничний чізкейк
Що знадобиться:
- Печиво – 150 р.
- Шоколад – 200 г або дві плитки по 100 р.
- Білий шоколад – 50 р.
- Сир – 0,5 кг
- Цукор – 150 р.
- Жирна сметана – 0,5 кг.
- Молоко – 50 мл
- Полуниця – 300 р.
- Желатин – 4 ч. ложки.
Полуниця миється і нарізати пластами. Печиво кришиться, застосовуючи м’ясорубку або блендер. Покладіть до нього 50 г шоколаду, натертого на середній тертці, потім розтоплене і охолоджене вершкове масло. Перемішайте.
Застеліть повністю дно форми для випічки фольгою. Маса з шоколаду та печива повністю розподіляється по ньому, щоб вийшов щільний корж. Прибираємо на пару годин в холодильник.
Желатин заливають водою і ставлять на 10 хвилин. Коли він придбає прозорий колір і розбухне, його потрібно поставити на водяну баню і розтопити. Не діставайте його, поки начинка не буде повністю готова.
Залишився шоколад розламується і кришиться як можна дрібніше. Наллємо до нього молоко і розтопити на повільному вогні.
На помірній швидкості в міксері збивається сир. В процесі до нього наливається шоколад і желатин. Збиваємо сметану і перемішуємо ложкою разом з іншою масою. Вона викладається рівним шаром на корж і забирається в холодильник на 6-7 годин. Потім готову страву прикрашається шоколадною стружкою і нарізаною полуницею.
Як приготувати десерт з полуницею в мультиварці?
Що знадобиться:
- Печиво – 150 р.
- Вершковий сир – 0,5 кг
- Полуниця – 0,5 кг.
- Лохина – 50 р.
- Яйця курей. – 2 шт.
- Слив. масло – 100 р.
- Ванілін – 1 ч. ложка.
- Цукор – 2 ст. ложки.
- Желатин – 1 ст. ложка.
- Вода – півсклянки.
Печиво перемелюється блендером і змішують з розтопленим вершковим маслом. Дно чаші мультиварки повністю затьмарюється пергаментним папером, туди ж викладається отримана маса.
В вершковий сир забиваються яйця, перемішуємо і кладемо цукор, ванілін, нарізану полуницю. Знову перемішуємо.
Суміш перекладається в мультиварку на заздалегідь підготовлену основу. Закриваємо кришку і залишаємо готуватися на годину в режимі «Випічка». Після того, коли програма завершиться, не відкриваємо мультиварку і знову ставимо на годину, але вже на «Підігрів».
Розмішуємо і прогріваємо желатин на маленькому вогні до повного розчинення. У блендері збиваємо полуницю і в неї наливаємо желатин. Отриману суміш виливаємо на тістечко рівним шаром і ставимо в холодильник на 3-4 ч. Прикрашаємо готовий чізкейк нарізаною полуницею та лохиною.
З маскарпоне
Що знадобиться:
- Печиво – 100 р.
- Полуниця – 1/2 кг
- Сир «Маскарпоне» — 0,5 кг.
- Яйця курей. – 3 шт.
- Цукор – півсклянки.
- Молоко – 0,5 л.
- Слив. масло – 80 р.
- Лимонний сік.
Кришимо печиво і змішуємо його з розтопленим вершковим маслом. Це і буде основою для тістечка. Додаємо в суміш цукор. Викладаємо її на дно підготовленої форми і відправляємо на півгодини в холодильник.
Перетираємо в блендері полуницю з цукром. Ставимо на 5 хвилин на вогонь. Одночасно перемішуємо «Маскарпоне» з молоком, додаємо яйця і збиваємо. Не забудьте прибрати з плити полуничне пюре!
Дістаємо з холодильника бісквітну основу, заливаємо сирним соусом і ставимо в розігріту до 150 градусів духовку на годину. Потім дістаємо тістечко, даємо йому охолонути і заливаємо зверху полуничним шаром.
Зі свіжими ягодами і джемом
Рецептура полуничного чізкейку з джемом і свіжими ягодами практично не відрізняється від традиційної. Різниця полягає лише в тому, що замість заморожених ягід можна використовувати свіжі, а верхній шар залити джемом, а не полуничним перемеленим пюре. За смаковими якостями він не поступається звичайному чізкейк.
Чізкейк без випічки з м’ятою і пісковим тестом на підставі
Що знадобиться:
- Борошно – 200 р.
- Яйце столове – 1 шт.
- Слив. масло – 100 р.
- Вершковий сир – 200 р.
- Ванілін – 1 ч. ложка.
- Цукрова пудра – 1 ст. ложка.
- Желатин – 1 ч. ложка.
- Цукор – 4 ст. ложки.
- Свіжа полуниця – 200 р.
- Листочки м’яти.
- Білий шоколад.
Полуниця збивається до стану пюре, змішують з розтопленим желатином і цукром.
Вершковий крем для тістечка необхідно приготувати заздалегідь, не менше ніж за добу. Розламаний білий шоколад змішується з вершками і розтоплюється на повільному вогні, постійно помешиваясь до стану однорідної маси. Остуджуємо.
Сир збивається разом з шоколадом і ваніліном. Стежимо, щоб не утворювалися грудочки. Прибираємо крем на ніч у холодильник.
Перед подачею розкладаємо по формах основу з тіста, а зверху вершковий крем. Заливаємо все це полуничним шаром. Прикрашаємо листочком м’яти і ставимо на кілька годин в холодильник. Чізкейк готовий!