Чорнослив з волоським горіхом і сметаною – 6 дуже смачних рецептів різних страв

Чорнослив – це сухофрукт з унікальними корисними властивостями і великою кількістю вітамінів, мінералів. Для його отримання використовують угорську сливу, так як вона має маленьку кісточку. Крім усього іншого, чорнослив корисний при підвищеному тиску, запорах, виступає в ролі антисептика. Рецептів його приготування безліч і кожен з них особливий і смачний. Наприклад, чорнослив з волоським горіхом в сметані відрізняється надзвичайною користю і смаком, ще плюс – його просто готувати.

Чорнослив, фарширований горіхами в сметані

Десерт з дитинства – чорнослив з волоським горіхом і сметанним кремом. Таке блюдо здивує домашніх, допоможе боротися з авітамінозом, сприяє поліпшенню пам’яті і зміцненню імунітету. Сметанний десерт на сніданок дасть заряд бадьорості та енергії, до того ж складу простий і інгредієнти знайдуться майже в кожному холодильнику.

Для приготування знадобляться:

  • чорнослив великий без кісточки – 250 г;
  • волоський горіх – 150 г;
  • сметана – 500 г;
  • цукор – 60 р.

Приготування:

  • Якщо куплений чорнослив виявився твердим, його необхідно залити гарячою, але не киплячою водою і дати розм’якнути протягом 15 хвилин.
  • Волоські горіхи добре очистити і промити, особливу увагу приділити наявності в них твердих частин.
  • Чорнослив злити і просушити, потім начинити його горіхами. Чим їх більше, тим смачніше і ситніше вийде десерт.
  • Чорнослив, фарширований горіхами, викласти в креманку або іншу десертну посуд.
  • Тепер необхідно приготувати крем: цукор перемолоти в блендері, перетворивши його цукрову пудру, додати до неї сметану 20% жирності і все добре збити віночком або міксером, до повного загустіння.
  • У креманки з фруктами залити сметанний крем і відправити ласощі в холодильник на пару годин.

Дуже смачний салат «Дамський каприз»

Варіантів приготування салату «Дамський каприз» дуже багато, він дивує своєю витонченістю і в той же час простотою. Смак у нього незвичайний і підходить такий салат, як на кожен день, так і для святкового столу.

Дивіться також:  Як приготувати яблучний пиріг швидко і смачно? 13 рецептів в духовці і мультиварці

Інгредієнти:

  • грудка куряча – 200 г;
  • огірок – 1 шт.;
  • чорнослив – 100-120 г;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • горіхи – 100 г;
  • майонез;
  • сіль – за смаком;
  • петрушка для прикраси.

Приготування:

  • Курячу грудку очистити від шкірки, плівки та іншого, промити і відправити варитися в підсоленій воді.
  • Готову курячу грудку дістати з води, відправити остигати.
  • Яйця зварити і залити холодною водою, щоб вони швидше охололи.
  • Підготувати блюдо, на яке буде пошарово викладатися салат.
  • Першим шаром викласти нарізану кубиками курячу грудинку, змастити її трохи майонезом. Щоб спростити процес, соус викласти в кондитерський шприц і на кожному шарі робити сіточку.
  • Другим шаром дрібно нарізану цибулю, ошпарений окропом для позбавлення від гіркоти, також промазати майонезом.
  • Наступним укласти огірок, натертий на тертці, і змастити майонезом.
  • Чорнослив порізати і викласти після огірка.
  • Яйця натерти на тертці і посипати ними чорнослив, промазати майонезом.
  • Завершальним шаром будуть волоські горіхи, їх укласти поверх яєць, зверху прикрасити гілочками петрушки.
  • Готовий салат відправити в холодильник на пару годин.

Десерт з желатином

Оригінальний і смачний десерт з чорносливом і желатином здивує гостей.

Для його приготування знадобляться:

  • чорнослив – 250 г;
  • волоський горіх – 150 г;
  • сметана 20% – 500 г;
  • шоколад або посипання для прикраси;
  • желатин – 15-20 р.

Приготування:

  • Чорнослив залити гарячою водою і відправити під кришку, щоб він як слід розм’як.
  • Волоські горіхи очистити і начинити ними готовий сухий чорнослив.
  • Всипати Желатин в склянку і залити окропом, залишити на пару хвилин, а потім розмішати, залишити остигати.
  • В цей час збити сметану з цукром в окремій мисці.
  • Начинений чорнослив розкласти по стаканчиках для десерту.
  • Остиглий желатин додати в сметану і все добре збити.
  • Зверху крем посипати тертим шоколадом або присипкою.
  • Отриманим кремом залити сухофрукти і відправити в холодильник на 2-3 години.
Дивіться також:  Крем Шарлотт — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Десерт з горіхів, сметани, желатину виходить ніжним, дуже легким і смачним.

Незвичайна закуска з часником

Крім солодких десертів чорнослив можна використовувати і для приготування смачних закусок в якості аперитиву.

Інгредієнти:

  • чорнослив – 200 г;
  • бекон – 200 г;
  • сир – 150 г;
  • часник.

Приготування:

  • Чорнослив замочити гарячою водою.
  • Підготовлений сухофрукт начиняють сиром, натертим на тертці і дрібно подрібненим часником.
  • Фарширований чорнослив загорнути в смужки бекону і надягти на зубочистку.
  • Далі все це ставимо в духовку при температурі 200°С на 30 хвилин.

Готуємо зі згущеним молоком

Торт «Панчо» з чорносливом і згущеним молоком послужить чудовим десертом до чаю, коли на порозі гості.

Отже, знадобляться:

  • кефір – 250 г;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • сода – ½ ч. л.;
  • цукор – 200 г;
  • борошно, просеянная 250 г;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • чорнослив – 200 г;
  • волоський горіх – 150 г;
  • какао-порошок – 5-7 ст. л.;
  • згущене молоко – 1 банка.

Приготування:

  • Включити духовку для розігріву.
  • Яйце розбити в миску і змішати з цукром і ваніліном, все добре збити.
  • Погасити соду склянкою кефіру і залишити підніматися.
  • В яйця влити кефір, збити і потроху додавати борошно, помішуючи.
  • У деко влити готове тісто і відправити в духовку. Готовність перевіряти сірником в декількох місцях коржа.
  • Поки корж печеться, необхідно розм’якшити чорнослив, і горіхи подрібнити.
  • Для приготування шоколадного крему необхідно змішати згущене молоко з какао і добре вимішати.
  • Готовий корж дістати і дати йому охолонути.
  • Остиглий пиріг розрізати на дві частини і почати промащувати кремом, між коржами прокласти чорнослив і горіхи.
  • Зверху змастити торт кремом і посипати подрібненим волоським горіхом.
  • Торт відправити в холодильник на ніч, щоб він просочився і встиг застигнути.
Дивіться також:  Крем для капкейків – 8 смачних рецептів в домашніх умовах

Чорнослив з волоським горіхом в сметані в духовці

Є дивовижно смачний рецепт чорносливу в духовці, для нього знадобляться:

  • чорнослив – 300 г;
  • волоські горіхи – 150 г;
  • сметана – 300 р.

Приготування:

  • Чорнослив замочити і дати розм’якнути.
  • В цей час волоські горіхи обсмажити на сковороді до рум’яного кольору.
  • Сухофрукт начинити горіхом і викласти на деко.
  • Підготовлені фрукти рясно залити сметаною, збитою з тростинним цукром.
  • Відправити в духовку на 20 хвилин.
  • Після готовий десерт остудити.
  • Вживати його можна в такому вигляді або приготувати бісквітний корж, на який в подальшому буде викладатися запечений чорнослив.

Таким чином, чорнослив – це смачні десерти та закуски, плюс відмінний джерело вітамінів і мікроелементів у поєднанні з приємним кисло-солодким смаком.

Прокрутка до верху