Чорнослив – це сухофрукт з унікальними корисними властивостями і великою кількістю вітамінів, мінералів. Для його отримання використовують угорську сливу, так як вона має маленьку кісточку. Крім усього іншого, чорнослив корисний при підвищеному тиску, запорах, виступає в ролі антисептика. Рецептів його приготування безліч і кожен з них особливий і смачний. Наприклад, чорнослив з волоським горіхом в сметані відрізняється надзвичайною користю і смаком, ще плюс – його просто готувати.
Чорнослив, фарширований горіхами в сметані
Десерт з дитинства – чорнослив з волоським горіхом і сметанним кремом. Таке блюдо здивує домашніх, допоможе боротися з авітамінозом, сприяє поліпшенню пам’яті і зміцненню імунітету. Сметанний десерт на сніданок дасть заряд бадьорості та енергії, до того ж складу простий і інгредієнти знайдуться майже в кожному холодильнику.
Для приготування знадобляться:
- чорнослив великий без кісточки – 250 г;
- волоський горіх – 150 г;
- сметана – 500 г;
- цукор – 60 р.
Приготування:
- Якщо куплений чорнослив виявився твердим, його необхідно залити гарячою, але не киплячою водою і дати розм’якнути протягом 15 хвилин.
- Волоські горіхи добре очистити і промити, особливу увагу приділити наявності в них твердих частин.
- Чорнослив злити і просушити, потім начинити його горіхами. Чим їх більше, тим смачніше і ситніше вийде десерт.
- Чорнослив, фарширований горіхами, викласти в креманку або іншу десертну посуд.
- Тепер необхідно приготувати крем: цукор перемолоти в блендері, перетворивши його цукрову пудру, додати до неї сметану 20% жирності і все добре збити віночком або міксером, до повного загустіння.
- У креманки з фруктами залити сметанний крем і відправити ласощі в холодильник на пару годин.
Дуже смачний салат «Дамський каприз»
Варіантів приготування салату «Дамський каприз» дуже багато, він дивує своєю витонченістю і в той же час простотою. Смак у нього незвичайний і підходить такий салат, як на кожен день, так і для святкового столу.
Інгредієнти:
- грудка куряча – 200 г;
- огірок – 1 шт.;
- чорнослив – 100-120 г;
- яйця курячі – 3 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- горіхи – 100 г;
- майонез;
- сіль – за смаком;
- петрушка для прикраси.
Приготування:
- Курячу грудку очистити від шкірки, плівки та іншого, промити і відправити варитися в підсоленій воді.
- Готову курячу грудку дістати з води, відправити остигати.
- Яйця зварити і залити холодною водою, щоб вони швидше охололи.
- Підготувати блюдо, на яке буде пошарово викладатися салат.
- Першим шаром викласти нарізану кубиками курячу грудинку, змастити її трохи майонезом. Щоб спростити процес, соус викласти в кондитерський шприц і на кожному шарі робити сіточку.
- Другим шаром дрібно нарізану цибулю, ошпарений окропом для позбавлення від гіркоти, також промазати майонезом.
- Наступним укласти огірок, натертий на тертці, і змастити майонезом.
- Чорнослив порізати і викласти після огірка.
- Яйця натерти на тертці і посипати ними чорнослив, промазати майонезом.
- Завершальним шаром будуть волоські горіхи, їх укласти поверх яєць, зверху прикрасити гілочками петрушки.
- Готовий салат відправити в холодильник на пару годин.
Десерт з желатином
Оригінальний і смачний десерт з чорносливом і желатином здивує гостей.
Для його приготування знадобляться:
- чорнослив – 250 г;
- волоський горіх – 150 г;
- сметана 20% – 500 г;
- шоколад або посипання для прикраси;
- желатин – 15-20 р.
Приготування:
- Чорнослив залити гарячою водою і відправити під кришку, щоб він як слід розм’як.
- Волоські горіхи очистити і начинити ними готовий сухий чорнослив.
- Всипати Желатин в склянку і залити окропом, залишити на пару хвилин, а потім розмішати, залишити остигати.
- В цей час збити сметану з цукром в окремій мисці.
- Начинений чорнослив розкласти по стаканчиках для десерту.
- Остиглий желатин додати в сметану і все добре збити.
- Зверху крем посипати тертим шоколадом або присипкою.
- Отриманим кремом залити сухофрукти і відправити в холодильник на 2-3 години.
Десерт з горіхів, сметани, желатину виходить ніжним, дуже легким і смачним.
Незвичайна закуска з часником
Крім солодких десертів чорнослив можна використовувати і для приготування смачних закусок в якості аперитиву.
Інгредієнти:
- чорнослив – 200 г;
- бекон – 200 г;
- сир – 150 г;
- часник.
Приготування:
- Чорнослив замочити гарячою водою.
- Підготовлений сухофрукт начиняють сиром, натертим на тертці і дрібно подрібненим часником.
- Фарширований чорнослив загорнути в смужки бекону і надягти на зубочистку.
- Далі все це ставимо в духовку при температурі 200°С на 30 хвилин.
Готуємо зі згущеним молоком
Торт «Панчо» з чорносливом і згущеним молоком послужить чудовим десертом до чаю, коли на порозі гості.
Отже, знадобляться:
- кефір – 250 г;
- куряче яйце – 1 шт.;
- сода – ½ ч. л.;
- цукор – 200 г;
- борошно, просеянная 250 г;
- ванілін – 1 пакетик;
- чорнослив – 200 г;
- волоський горіх – 150 г;
- какао-порошок – 5-7 ст. л.;
- згущене молоко – 1 банка.
Приготування:
- Включити духовку для розігріву.
- Яйце розбити в миску і змішати з цукром і ваніліном, все добре збити.
- Погасити соду склянкою кефіру і залишити підніматися.
- В яйця влити кефір, збити і потроху додавати борошно, помішуючи.
- У деко влити готове тісто і відправити в духовку. Готовність перевіряти сірником в декількох місцях коржа.
- Поки корж печеться, необхідно розм’якшити чорнослив, і горіхи подрібнити.
- Для приготування шоколадного крему необхідно змішати згущене молоко з какао і добре вимішати.
- Готовий корж дістати і дати йому охолонути.
- Остиглий пиріг розрізати на дві частини і почати промащувати кремом, між коржами прокласти чорнослив і горіхи.
- Зверху змастити торт кремом і посипати подрібненим волоським горіхом.
- Торт відправити в холодильник на ніч, щоб він просочився і встиг застигнути.
Чорнослив з волоським горіхом в сметані в духовці
Є дивовижно смачний рецепт чорносливу в духовці, для нього знадобляться:
- чорнослив – 300 г;
- волоські горіхи – 150 г;
- сметана – 300 р.
Приготування:
- Чорнослив замочити і дати розм’якнути.
- В цей час волоські горіхи обсмажити на сковороді до рум’яного кольору.
- Сухофрукт начинити горіхом і викласти на деко.
- Підготовлені фрукти рясно залити сметаною, збитою з тростинним цукром.
- Відправити в духовку на 20 хвилин.
- Після готовий десерт остудити.
- Вживати його можна в такому вигляді або приготувати бісквітний корж, на який в подальшому буде викладатися запечений чорнослив.
Таким чином, чорнослив – це смачні десерти та закуски, плюс відмінний джерело вітамінів і мікроелементів у поєднанні з приємним кисло-солодким смаком.