Картопляні деруни — класичний рецепт без яєць
Ця страва добре підходить для вживання в період посту або для вегетаріанців — потрібно тільки виключити з рецепту яйця.
Зате для різноманітності в них можна додати терту моркву або дрібно нарізані гриби. В якості соусу до такої страви можна запропонувати пісний майонез замість сметани.
Щоб вийшла гарна золотава скоринка, в картопляну масу додають куркуму на кінчику ножа. Можна додати спеції, наприклад, коріандр або інші за власним смаком.
Як посмажити деруни без яєць та муки?
В класичний рецепт дерунів можна не додавати яйця, а можна виключити і борошно. Відразу виникає питання, як посмажити деруни без борошна? Адже борошно склеює картопляну масу. Для цього потрібно знати два секрету.
Перший: приготовлену для смаження масу потрібно віджати, щоб не залишилося зайвої рідини, і зліпити руками овальні котлетки, які перед тим, як покласти в розігріте масло трохи притиснути долоньками.
І другий секрет: смажити деруни на середньому вогні потрібно не менше двох хвилин, щоб утворилася скоринка, вона-то і допоможе акуратно перевернути кожен з них. На другій стороні теж смажити 2-3 хвилини.
Можна додати куркуму для гарного кольору скоринки.