Картопляні деруни без яєць з фаршем
Щоб зробити це чудове блюдо більш ситним, можна приготувати деруни з м’ясом.
Необхідні інгредієнти:
- картоплю сортів жовтого кольору – 1 кілограм;
- ріпчаста цибуля-3 головки;
- фарш свинячий або яловичий – 350 гр.
- сіль, перець, спеції за смаком.
Приготування:
Дві цибулини подрібнити і частину змішати з картоплею, а частина з фаршем. Залишилася цибулину нарізати тонкими кільцями і підсмажити до золотистої скоринки. Скласти в тарілку, це знадобиться нам пізніше.
Картопляну масу посолити, віджати. В іншій мисці змішати фарш з цибулею, теж посолити, поперчити і ретельно перемішати.
На розігріте масло викладаємо ложкою коржик з картоплі, зверху меншу за розміром коржик з фаршу і знову шар картоплі. Обсмажити з двох сторін, акуратно перевертаючи. Потрібно намагатися, щоб деруни залишилися цілими.
Потім викладіть деруни на деко або у форму для запікання, і відправити в розігріту духовку хвилин на 15. Так деруни гарантовано пропечуться і залишаться соковитими.