Деруни без яєць – популярні рецепти.

Картопляні деруни без яєць з фаршем


 

Щоб зробити це чудове блюдо більш ситним, можна приготувати деруни з м’ясом.

Необхідні інгредієнти:

  • картоплю сортів жовтого кольору – 1 кілограм;
  • ріпчаста цибуля-3 головки;
  • фарш свинячий або яловичий – 350 гр.
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Приготування:

Дві цибулини подрібнити і частину змішати з картоплею, а частина з фаршем. Залишилася цибулину нарізати тонкими кільцями і підсмажити до золотистої скоринки. Скласти в тарілку, це знадобиться нам пізніше.

Картопляну масу посолити, віджати. В іншій мисці змішати фарш з цибулею, теж посолити, поперчити і ретельно перемішати.

На розігріте масло викладаємо ложкою коржик з картоплі, зверху меншу за розміром коржик з фаршу і знову шар картоплі. Обсмажити з двох сторін, акуратно перевертаючи. Потрібно намагатися, щоб деруни залишилися цілими.

Потім викладіть деруни на деко або у форму для запікання, і відправити в розігріту духовку хвилин на 15. Так деруни гарантовано пропечуться і залишаться соковитими.

Дивіться також:  Паста з печерицями у вершковому соусі – 10 рецептів приготування
Прокрутка до верху