Кабачкові деруни – дуже просте і при цьому смачне блюдо, яке, як правило подобається дітям і дорослим. Рум’яні, запашні, ситні – ці мініатюрні млинці з овочевого тесту полюблять всі члени вашої родини.
Спробувавши приготувати це блюдо, скориставшись одним з наших рецептів, ви обов’язково залишитеся задоволені, крім того, вони дуже прості. Тепер розповімо, як приготувати деруни з кабачків.
Кабачкові деруни — класичний рецепт
Блюдо в нашій свідомості часто асоціюється з таким продуктом, як картоплю. Однак для тих, хто стежить за фігурою, улюблений усіма росіянами овоч – справжній заборонений плід.
Можна побалувати себе драниками, якщо дуже хочеться залишатися стрункою?
Ви здивуєтеся, але це цілком можливо, якщо взяти за основу кабачок. Деруни з цього продукту не поступаються за смаком, вони дуже гарні і при цьому не містять так багато калорій.
Інгредієнти:
не надто великий кабачок;
одна середня цибулина;
одне куряче яйце;
борошно (тісто має бути по консистенції як густа сметана)
спеції за бажанням, сіль
розпушувач (за бажанням);
оливкова/соняшникова олія;
соус зі сметани (для подачі).
Етапи приготування покроково:
Перед початком приготування помиємо кабачок, а потім очистимо його. Натремо на тертці, краще використовувати велику, так як овоч дає багато соку при подрібненні. Однак, щоб смак цього овочу не був занадто явним, можна використовувати дрібну, додавши при цьому трохи більшу кількість борошна.
Додаємо сіль, перець. Цікаво поєднання цього овоча з імбиром, часником, мускатним горіхом.
Додаємо яйце, добре перемішуємо.
В отриману масу кладемо борошно до отримання тесту потрібної консистенції.
Якщо є бажання, щоб отримані оладки були пишніше, слід додати розпушувач.
Прогріваємо сковороду, додаємо в невеликій кількості олію.
Оладки виливаємо на сковорідку з допомогою столової ложки.
Смажимо їх, поки не з’явиться рум’яна кірочка з обох сторін.
Викладаємо отримані оладки на блюдо. Щоб знизити калорійність, можна промакнуть їх рушником з паперу.
Не даючи дерунам охолонути, кличемо домочадців полуднувати, подавши до страви сметану, або розтоплене масло.
Звичайні деруни (див. класичний рецепт, на початку статті) можна подати з часниковим соусом, для приготування якого вам потрібно:
Сметана (200 р.);
часник (2 зубчики);
сік половини лимона.
Соус додасть страві особливу пікантність.
Кабачкові деруни з картоплею
Якщо є бажання зробити деруни більш ситними, можна використовувати наступний рецепт.
Інгредієнти:
1 кабачок середнього розміру;
картопля середнього розміру (4 шт.);
сіль, перець;
1 яйце;
борошно (6 ст. л. з гіркою).
Кабачки і картоплю подрібнюємо на крупній тертці і віджимаємо.
Додаємо яйце, солимо, перчимо.
Всипаємо просіяне борошно.
Ретельно перемішуємо отриману масу до отримання однорідного тіста.
На розігрітій сковороді випікаємо деруни з картоплею і кабачком.
Солодкі деруни з кабачків з яблуком в духовці
Для ласунів підійде овочеве блюдо з додаванням яблука.
Для його приготування знадобиться:
молодий кабачок;
2 яблука (при бажанні можна взяти яблуко і морквину);
сіль за смаком;
1 ст. л. цукру;
1⁄2 склянки борошна;
кориця;
сметана.
Трьом овочі і яблуко на крупній тертці і віджимаємо.
Додаємо сіль, цукор, корицю.
Розбиваємо яйце, додаємо в отриману масу.
Всипаємо борошно.
Перемішуємо до однорідної консистенції.
Виливаємо у вигляді млинців на деко, попередньо змащений маслом.
Печемо в духовці при температурі 200 градусів. Час випікання – 15-20 хвилин.
Подається зі сметаною як самостійне блюдо, відмінно підійде для суботнього сніданку, а також виручить вас в ситуації, коли до вас несподівано зібралися гості.