Десерт із бананів – дивовижне ласощі, улюблене всіма дорослими і дітьми. З тропічних фруктів роблять морозиво, пудинги, торти, бутерброди, млинці і рулети, які мають неповторний смак, ніжну текстуру і спокусливий аромат. Приготувати бананове частування можна швидко і легко на своїй кухні, вибравши один із запропонованих рецептів та чітко дотримуючись рекомендацій.
Смажені банани по-китайськи
Найпростіший спосіб отримати десерт із бананів в традиціях східної кухні – це посмажити їх в солодкому клярі. Таке блюдо нагадує м’які пиріжки з запашної начинкою і обов’язково сподобається всім домашнім під час сімейного чаювання.
Необхідні продукти:
- шість бананів;
- натуральний йогурт (рідкий) – 120 мл;
- тростинний цукор – 20 гр.;
- кориця – 5 гр.;
- куряче яйце;
- борошно – 110 гр.
Готуємо:
- Борошно просіяти і насипати в об’ємну миску. Потім з’єднати її з йогуртом, засипати цукор і корицю, вбити яйце.
- Всі компоненти інтенсивно розмішати, щоб склад став однорідним.
- Банани звільнити від верхнього шару і розрізати їх вздовж, а потім на кілька частин поперек.
- Розігріти в сотейнику олію (30 г).
- Шматочки бананів змочити в суміші з борошна і йогурту, після чого викласти на жарочную поверхню за допомогою виделки.
- Запекти фрукти з однієї й іншої сторони протягом трьох хвилин до появи хрусткої скоринки.
Подавати смажені банани по-китайськи можна в теплому або холодному вигляді, засипавши їх стружкою з темного і білого шоколаду.
Сирно-банановий десерт
Це фруктове частування готується з доступних і корисних інгредієнтів. Сирно-банановий десерт володіє ніжним, приємним смаком і виглядає дуже оригінально, тому його оцінять як дорослі, так і маленькі ласуни.
Необхідні продукти:
- сир – 0,25 кг;
- сметана – 120 гр.;
- велике яблуко (солодкого сорту);
- кавове печиво – 85 гр.;
- мед – 20 гр.
Готуємо:
- З бананів зняти шкірку, порізати на частини і закинути в блендер. Потім додати сир і добре розтерти, щоб вийшла пружна, повітряна маса.
- Після цього покласти в суміш сметану, мед, збити ще раз і поставити в холодильник на чверть години.
- Печиво потовкти на дрібні шматочки.
- Яблуко вимити, почистити його і видалити серцевину. Потім нарізати тонкими кружечками.
- Взяти скляні формочки невеликого розміру і засипати їх дно подрібненим печивом. Зверху помістити мус з сиру і фруктів і присипати солодкої крихтою.
- Після цього прикрасити кожну порцію шматочками яблук і листочками м’яти.
Сирно-банановий десерт відправити на холод і через три години спробувати в поєднанні улюбленими напоями.
Банановий торт
Домашній торт із запашних тропічних плодів – ніжне ласощі з приголомшливим смаком, яке просто необхідно спробувати кожному. Десерт із бананів, приготований за цим рецептом, підніме настрій у звичайний день і зможе гідно прикрасити стіл під час свята.
Необхідні продукти:
- п’ять яєць;
- борошно – 0,4 кг;
- цукор – 285 гр.;
- пакетик розпушувача;
- чотири банана;
- желатин – 32 гр.;
- сметана – 0,6 кг;
- ванілін – 5 гр.;
- стружка кокосова – 50 гр.
Готуємо:
- Розбити яйця в глибоку тарілку і засипати їх цукром (200 гр.). Потім додати ваніль і розтерти продукти міксером до появи щільної піни.
- У збиту масу насипати розпушувач і просіяне борошно, після чого знову перемішати міксером. У результаті повинно вийти напіврідке, в’язке тісто.
- Форму для випічки обмазати маслом або жиром і заповнити борошняний основою.
- Духовку розігріти до 195 градусів, помістити в неї форму і пекти двадцять п’ять хвилин.
- Готову випічку вийняти з духовки і остудити.
- Тепер потрібно зробити желейний крем зі сметани. Для цього необхідно замочити желатин в гуртку з гарячою водою і почекати, поки він повністю розчинитися.
- Желатинову суміш перемішати і покласти в миску зі сметаною. Потім додати щіпку ванілі, всипати цукор, що залишився і активно збовтати віночком.
- Випечений бісквіт порізати великими кубиками. Потім банани очистити і нашаткувати кружечками. Підготовлені продукти змішати зі сметанним кремом і викласти у велику чашу.
- Верхню частину торта декорувати банановими гуртками, розклавши їх у довільному порядку.
- Поставити десерт в холодне приміщення на вісім годин, щоб добре застиг.
Готовий торт перекласти на плоску тарілку, засипати кокосовою стружкою, розділити на шматочки і подати до гарячого чаю або кави.
Готуємо з ягодами і шоколадом
Частування з бананів і ягід на дерев’яних шпажках, покрите шоколадною глазур’ю – чудове рішення для дитячого свята. Тут підійдуть зрілі, пружні фрукти, які необхідно добре охолодити перед приготуванням, щоб вони міцніше трималися на паличках, а шоколадне покриття швидше застывало.
Необхідні продукти:
- п’ять бананів;
- полуниця – 350 гр.;
- вершки (15%) – 45 мл;
- плитка темного шоколаду;
- різнобарвна кондитерська присипка і кунжут – по 25 гр.
Готуємо:
- Шоколадку поламати на шматочки, викласти в маленьку каструлю і налити вершки. Потім поставити на плиту і, постійно помішуючи, розтопити шоколад на мінімальному вогні, після чого вимкнути піч і дати суміші охолонути.
- Банани помістити в морозилку на півгодини, потім дістати і нарізати на 4 частини.
- Полуницю помити і видалити плодоніжки.
- Акуратно нанизати бананові шматочки на дерев’яні палички, чергуючи їх з полуницею.
- Залити фрукти глазур’ю з шоколаду і потримати їх 30 секунд у вертикальному положенні, щоб стекли надлишки суміші.
- Акуратно поставити десерт у велику склянку так, щоб фрукти були на відстані один від одного і не торкалися стінок посудини.
- Потім посипати частування кольоровою присипкою і кунжутним насінням, відправити на холод.
Банановий десерт буде готовий через 2-3 години, його рекомендується вживати з соком, домашнім компотом або теплим молоком.
Смачні млинці з бананами
Відмінний варіант для ситного сніданку – це солодкі, повітряні млинці, зроблені на основі бананів. Чудове ласощі подарує відмінний настрій і зарядить енергією перед початком навчального чи трудового дня.
Необхідні продукти:
- молоко – 0,2 л;
- банани – 2 шт.;
- два яйця;
- пшеничне борошно – 90 гр.;
- цукор – 15 гр.;
- сода – 4 гр.;
- щіпка солі.
Готуємо:
- Тропічні плоди почистити від шкірки, потім нарізати часточками, засипати цукром і ретельно розім’яти виделкою.
- Пюре з бананів з’єднати з молоком, сирими яйцями і содою. Після чого розмішати до однорідного стану.
- Тепер додати сіль, засипати борошно і перемішати до утворення тягучого, жидковатого тесту.
- Розжарити сковороду з олією і налити в неї бананову суміш, рівномірно розподіляючи по дну посуду.
- Смажити млинці на невеликому вогні з обох сторін по дві хвилини.
Подавати бананові млинці потрібно у гарячому вигляді, запропонувавши до них фруктове варення, мед або свіжу сметану.
Апетитні сирники
Апетитні сирники зі смаком банана готуються дуже легко і швидко з доступних інгредієнтів, які можна знайти в будь-якому магазині. Сир для них слід підібрати середньої жирності, а вівсяні пластівці, які додадуть пишну структуру виробу, попередньо подрібнити в кавомолці.
Необхідні продукти:
- одне яйце;
- борошно – 20 гр.;
- сир – 0,15 кг;
- вівсянка – 60 гр.;
- банан;
- пудра з цукру – 55 гр.;
- щіпка кориці.
Готуємо:
- Банан розтерти в блендері до стану кашки, потім засипати корицю, цукрову пудру і перемішати.
- В солодку масу розбити яйце, покласти сир, всипати борошно, пластівці, потім інтенсивно розмішати.
- Сковорідку з олією добре розігріти, після чого викласти в неї маленькими порціями тісто і посмажити сирники з двох боків до золотисто-коричневого кольору.
- Готові вироби скласти гіркою на великому блюді і поставити на стіл.
Теплі сирники треба полити згущеним молоком або рідким медом і спожити, поки вони не охололи.
Пудинг з банана
Банановий пудинг – дуже смачний і ароматний десерт без випічки, приготування якого не потребує спеціальних знань або великого кулінарного досвіду. Фруктове ласощі чудово підійде для урочистих випадків або послужить приємним доповненням до чаювання в колі сім’ї.
Необхідні продукти:
- два курячих жовтка;
- крохмаль – 15 гр.;
- молоко (2,5%) – 0,4 л;
- пакетик ванілі;
- борошно – 25 гр.;
- два банана;
- цукор – 50 гр.;
- розсипчасте печиво – 4 шт.;
- шоколадна стружка – 30 гр.;
- чотири листочки м’яти.
Готуємо:
- Молоко налити в каструлю і нагріти без кип’ятіння.
- Жовтки яйця трохи збовтати з допомогою віночка і додати до них тепле молоко (200 мл), перемішати.
- У чашку насипати борошно, закинути цукор, крохмаль і ваніль, налити молоко, що залишилося.
- Борошняну масу з’єднайте з яєчно-молочною сумішшю, поставити на плиту, і, розмішуючи, прогрівати, поки суміш не загусне. Після чого вимкнути конфорку, прикрити кришкою і залишити на годину.
- Взяти об’ємні келихи і заповнити їх поламаним на середні шматочки печивом. Потім покласти нарізані на тонкі часточки банани.
- Тепер залити формочки з печивом і фруктами звареної сумішшю і відправити на дві години в холодильник.
Десерт без випічки готовий, подавати його потрібно охолодженим, прикрасивши м’ятними листочками і присипавши здрібненим шоколадом.
Банан під шубою – смачний і простий десерт
Шикарний десерт для банкетного столу – це банан під шубою, який можна зробити за п’ятнадцять хвилин. Страва виходить не тільки дивовижно смачним, але і дуже корисним, завдяки використанню натуральних компонентів.
Необхідні продукти (на одну порцію):
- нежирна сметана – 60 гр.;
- банан – 1 шт.;
- шматочок вершкового масла;
- сир – 0,38 кг;
- порошок какао – 45 гр.;
- ваніль – на смак;
- цукор – 90 гр.;
- горіхи (будь-які) – 70 гр.
Готуємо:
- Банан почистити і покласти на велику тарілку.
- Помістити у блендер сир, додати цукор, масло і ваніль, добре збити всі продукти.
- Отриманою масою покрити банан товстим шаром.
- Тепер необхідно зробити шоколадну заливку. Для цього треба змішати цукор з какао, потім налити молоко, додати масло і поставити на вогонь.
- Варити складу близько семи хвилин, а коли він загусне, відставити і остудити.
- Залити шоколадною сумішшю банан під сирною шубою, зверху декорувати горіховими шматочками і покласти в холод на 1,5 години.
Коли бананове ласощі затвердіє, поставити блюдо на стіл і пригостити всіх присутніх.
Печиво, що тане в роті
Домашнє печиво, виготовлене з додаванням банана, володіє вишуканим ароматом та настільки ніжною консистенцією, що буквально тане в роті, залишаючи легкий фруктовий післясмак. Щоб отримати апетитне і гарне частування, рекомендується використовувати стиглий і солодкий банан, а для випічки підібрати маленькі формочки цікавої конструкції.
Необхідні продукти:
- банан – 1-2 шт.;
- мед (не густий) – 23 гр.;
- куряче яйце;
- цукровий пісок – 48 гр.;
- сода – щіпка;
- борошно – скільки буде потрібно.
Готуємо:
- Налити в тарілку мед, додати сире яйце і засипати цукор.
- Очистити банан від шкірки і нарізати на маленькі частини.
- Фруктові шматочки з’єднати з медовою сумішшю, помістити в блендер і перебити до стану пюре.
- Насипати борошно в збиту масу і замісити туге тісто. Потім накрити його целофановою плівкою і відправити в морозилку на півгодини.
- Після цього розкачати борошняну основу в тонкий пласт і з допомогою фігурних форм вирізати печиво.
- Помістити вироби на деко, рясно змащений жиром, поставити в гарячу духовку і випікати до жовто-коричневого кольору.
Готове печиво розкласти на ошатному таці і подати з ягідним джемом, згущеним молоком та запашним чаєм.
Запіканка на швидку руку
Чудове ласощі, ідеально підходить для дитячого столу – запіканка з тропічних фруктів і молочних продуктів. Страва виглядає досить апетитно, має соковитий, в міру солодкий смак, а з його приготуванням зможе впоратися навіть початківець кухар.
Необхідні продукти:
- кефір – 0,3 л;
- сирні солодкі сирки – 2 шт.;
- манна крупа – 130 гр.;
- банан – 150 гр.;
- сода – 3 гр.;
- ківі – 3 шт.;
- два яйця;
- цукор-пісок – 80 гр.
Готуємо:
- Кефір змішати з сирними сирками, потім закинути цукор, яйця і манну крупу. Всі продукти перебити міксером.
- Ківі очистити від шкірки і нарізати кружальцями.
- Банан порізати неширокими скибочками.
- Форму змастити маргарином, злегка засипати манкою і заповнити половиною сирної суміші. Зверху розкласти порізані банани і залити залишилася масою.
- Декорувати виріб фруктовою нарізкою з ківі і поставити в духовку з температурою 185 градусів.
- Випікати десерт сорок хвилин, потім вимкнути піч.
Готову запіканку помістити на велике блюдо, розрізати трикутниками і вживати зі сметаною або домашнім варенням.
Шарлотка з бананами
Ще один нескладний рецепт бананового десерту – це м’яка і ароматна шарлотка з приємним смаком. Щоб випічка була особливо пишною, потрібно використовувати борошно вищого гатунку, яку обов’язково необхідно просіяти.
Необхідні продукти:
- борошно і цукор – 250 гр.;
- чотири банана;
- п’ять яєць;
- сухарі панірувальні – скільки буде потрібно.
Готуємо:
- В міксер насипати цукор, закинути яйця і збивати, поки суміш не збільшиться в 2 рази. Потім, поступово додаючи борошно, розтерти склад ще раз.
- Нарізати банани тонкими скибочками.
- Деко обробити маслом, посипати сухарями і налити половину борошняної маси. Після чого розкласти порізані фрукти і налити зверху тісто.
- Розжарити духовку до 180 градусів, поставити в неї шарлотку і пекти, поки вона не придбає рум’яний відтінок.
Гаряче виріб остудити, потім розділити на невеликі шматочки, засипати цукровою пудрою і подати до столу. Приємного апетиту!