Десерт з сиру – 12 швидких і смачних рецептів

Ніжні десерти з сиру припадуть до смаку і дітям, і дорослим. Деякі з них можна сміливо їсти навіть під час дієти. Більшість сирних десертів легкі і низькокалорійні.

Десерт із сиру з желатином і фруктами

Інгредієнти:

  • 300 – 350 г саморобного сиру;
  • 2/3 ст. среднежирной сметани;
  • 5 десертних ложок цукру-піску;
  • 1 великий апельсин;
  • 2 шт. ківі;
  • 1 стиглий, але не потемнілий банан;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 15 г якісного желатину;
  • ½ Склянки очищеної води.

Приготування:

  • Сир перетерти через сито, щоб продукт став м’яким і однорідним.
  • Желатин залити охолодженою водою і залишити хвилин на 20 – 25.
  • Сир обробити блендером разом зі сметаною і піском. Для цієї мети добре підходить насадка з металевими ножами.
  • Підігріти набряклий желатин. Не допускати закипання суміші! Остудити.
  • Остиглу масу тонким струменем влити до сиру. Збити продукти разом.
  • Всі фрукти очистити і дрібно нарізати. Шматочки бананів збризнути соком цитруса.
  • Викласти фруктові скибочки в силіконову форму і зверху розподілити сирну масу.

Дати десерту з сиру з желатином і фруктами застигнути на холоді. Перевернути ємність з ним на плоску тарілку. Прикрасити частування на свій смак.

З бананами

Інгредієнти:

  • 1 повний стакан сиру (краще домашнього);
  • 1 ст. л. гранульованого желатину;
  • півкіло консервованих ананасів;
  • 1 білок яйця;
  • 4 стиглих, але не чорних банана.

Приготування:

  • Замочити желатин в холодній воді згідно з інструкцією. Через 20 хвилин, коли сухий інгредієнт набубнявіє, на повільному вогні довести його до появи перших бульбашок, але не кип’ятити. Трохи остудити.
  • Банани подрібнити в блендері з сиром і ананасами. Кілька шматочків останніх залишити для прикраси десерту.
  • Влити до фруктів та сиру підготовлений теплий желатин і перемішати масу.
  • Ввести збиті до пишної піни білки.
  • Розподілити масу за силіконових форм і зверху покласти шматочки ананаса.
  • Прибрати десерт з сиру і бананів в прохолоду щонайменше на 2,5 години.

Якщо силіконових формочок під рукою не виявилося, можна використовувати звичайні кавові чашки, застелені фольгою.

Сирна паска

Інгредієнти:

  • 600 – 650 г жирного сиру;
  • половина пачки вершкового масла;
  • 1 ст. среднежирной сметани;
  • 4 сирих жовтка;
  • половина склянки цукру;
  • ванільний цукор за смаком;
  • половина склянки цукатів і родзинок без кісточок.

Приготування:

  • Сир перебити заглибним блендером, яким би жирним і м’яким він був спочатку.
  • З’єднати підготовлений молочний продукт зі сметаною, розм’якшеним маслом і двома видами цукру. Останніми влити не збиті білки.
  • Добре перемішані компоненти в каструлі відправити на плиту і прогріти на маленькому вогні, постійно помішуючи.
  • Маса стане рідкою. Коли з дна підуть бульбашки повітря, можна зняти каструлю з плити і остудити.
  • Засипати в рідку основу промиті і обсушені цукати, родзинки.
  • Чисту марлю, складену в два шари скласти в спеціальну форму для паски.
  • Наповнити ємність теплою сумішшю, загорнути кінці марлі і становить наверх тарілку з будь-яким вантажем.
  • Залишити «конструкцію» в такому вигляді на всю ніч в прохолоді. Знизу під формою обов’язково має бути ємність, в яку буде стікати сироватка.
Дивіться також:  Пиріг з чорною смородиною – кращі рецепти

Перевернути готову паску на тарілку і зняти марлю. Прикрасити частування за допомогою кондитерської посипання.

Легкий сирний десерт з дієти Дюкана

Інгредієнти:

  • 1 ст. натурального апельсинового соку;
  • 1 ст. л. цедри лимона;
  • 100 г знежиреного сиру;
  • 1 ст. л. якісного желатину;
  • 2 білка яєць;
  • ½ Р стевії;
  • ½ Ч. л. дрібної солі.

Приготування:

  • Дуже дрібно потерти лимонну цедру.
  • Желатин замочити на 6 – 7 хвилин в підігрітій воді. Потім злити з нього рідину.
  • Сік вилити в сотейник, підігріти і перекласти в нього сир, стевію і желатин.
  • Білки посолити, збити в густу піну і вмішати їх в сирну масу.
  • Розлити «тісто» по формочках.
  • Залишити ласощі в холоді на пару годин.

Готовий пп-десерт можна пробувати навіть на самій строгій дієті.

Солодкі роли з сиром

Інгредієнти:

  • 200 – 250 г нежирного сиру;
  • 100 – 150 г м’якоті свіжого ананаса (можна замінити консервованим фруктом);
  • 3 десертні ложки нежирної сметани;
  • 7 – 8 тонких млинчиків з будь-якого рецепту;
  • 1 шт. ківі;
  • 8 – 9 ягід свіжої полуниці;
  • стружка гіркого шоколаду.

Приготування:

  • Пропустити сир саме через дрібне сито. Змішати його зі сметаною.
  • Фрукти і ягоди вимити, при необхідності почистити. Порізати середніми шматочками.
  • Млинці по черзі розгортати і розкладати на горизонтальній поверхні. Смужкою на 1/3 від краю основи викладати сирну масу і порції фруктів/ягід.
  • Акуратно згорнути кожен млинець з начинкою рулетом. Прибрати заготовки в холод приблизно на 1,5 – 2 години.

При подачі нарізати рулети шматочками і прикрасити стружкою шоколаду.

Сирний десерт з печива без випічки

Інгредієнти:

  • 24 шт. пісочного печива;
  • 1 повний стакан м’якого сиру;
  • ½ Ст. цукрового піску;
  • 1 повний стакан сметани;
  • 1 ст. л. якісного желатину;
  • 80 мл холодної води.

Приготування:

  • Желатин висипати в холодну воду і залишити набрякнути. Отриману густу масу перекласти в каструлю і нагріти. Желатин повинен повністю розчинитися.
  • Процідити вміст каструлі.
  • В окремому посуді збити залишилися компоненти (крім печива) до однорідності.
  • Влити в пишну масу желатин і все добре перемішати.
  • Викладати у форму печиво. Кожен шар заливати кремом з минулого кроку.

Охолодити отриманий «торт» з сиру і печива без випічки і порізати порціями. За бажанням можна прикрасити ласощі свіжими/консервованими ягодами.

Як зробити «Бланманже»

Інгредієнти:

  • ½ Склянки жирного молока;
  • 15 г якісного желатину;
  • ½ Ст. цукрової пудри, 1 пакетик ванільного цукру;
  • 200 – 250 г сиру;
  • ½ Ст. сметани;
  • 2 ананасових кільця (консерви).

Приготування:

  • Желатин з’єднати з охолодженим молоком і залишити хвилин на 20 – 25.
  • Сир перетерти з двома видами цукру і вмішати в цю масу сметану. Міксером збити інгредієнти.
  • Молоко разом з разбухшим в ньому желюючою компонентом підігріти, але не давати закипіти.
  • Отриману суміш акуратно влити до збитого сиру, додати мініатюрні шматочки ананасів і все перемішати.
  • Масу викласти у силіконову форму і прибрати в холод на 5 – 6 годин.
Дивіться також:  Рулет з маком – 7 смачних рецептів

Готову страву прикрасити візерунками з джему або варення.

Швидкі пончики з цукром

Інгредієнти:

  • 1,5 ст. просіяного борошна;
  • 1 яйце;
  • 7 десертних ложок цукру-піску;
  • 200 – 250 г домашнього сиру;
  • 0,5 ч. ложки негашеного соди;
  • 1,5 склянки рафінованої олії;
  • цукрова пудра без добавок.

Приготування:

  • Перетерти сир виделкою, вбити в нього вміст сирого яйця і весь пісок.
  • Додати решту сипучі компоненти, крім пудри. Замісити густе тісто. Воно не повинно бути занадто липким. Залишити масу хвилин на 20 настоятися.
  • Розділити тісто на 2 частини і кожну скачати в «ковбаску». Порізати їх, а з отриманих шматочків скачати акуратні невеликі кульки.
  • У сотейнику добре розігріти рафінована олія і невеликими порціями відправляти в нього сирні кульки. Готувати їх до рум’яності з кожної сторони.

Готові пампушки викласти на рушники з паперу, а потім пересипати в глибоку красиву миску і посипати великою кількістю цукрової пудри.

«Стара Рига» – класичний рецепт

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки ананасового соку;
  • 400 – 450 г сиру;
  • 1 банку ананасів (консерви);
  • 1 повний стакан дуже жирних вершків;
  • ½ Склянки згущеного молока;
  • 25 г якісного желатину.

Приготування:

  • Всипати желатин в сотейник. Тонкою цівкою, постійно перемішуючи, влити до нього фруктовий сік.
  • Коли желатин розбухне, відправити ємність з ним на повільний вогонь. Дочекатися повного розчинення сухих крупинок. Не доводити масу до кипіння. Остудити.
  • Пропустити сир через сито з самими дрібними отворами. З’єднати його з вершками і збити до однорідності.
  • Додати до сиру згущене молоко і ванілін. Продовжувати збивання ще пару хвилин.
  • Всипати в сирну масу дрібні шматочки фруктів, додати до них і сік з желатином. Все добре перемішати широкої ложкою.
  • Розлити суміш по невеликим силіконових формочках.

Через 6 – 7 годин в прохолоді можна перевертати десерт на тарілки і подавати гостям. Прикрасити його варто згущеним молоком, шоколадом або просто свіжомеленої корицею.

Сирно-кавовий десерт

Інгредієнти:

  • 200 – 250 г жирного сиру;
  • 5 десертних ложок сметани (не менше 20%);
  • 4 шт. печиво «Топлене молоко»;
  • 30 мл свіжозвареної кави (кава);
  • половина склянки білого цукру.

Приготування:

  • У велику миску відправити весь жирний сир. Якщо він з крупинками, то попередньо його варто протерти через дрібне сито. Для цієї ж мети можна скористатися заглибним блендером, які працюють на низькій швидкості.
  • До сиру всипати відразу весь цукор і перемішати складові ложкою. Додати сметану і повторити збивання.
  • Працювати міксером/блендером потрібно до тих пір, поки всі солодкі крупинки в масі повністю не розчиняться. Консистенція маси повинна вийти середньої – ні занадто рідкою, ні надмірно густий. На час відкласти збитий складу.
  • Печиво поламати великими шматочками, розкласти його половину в два широких склянки і зверху полити невеликою кількістю кави.
  • Далі, викласти половину сирної маси, розділивши її на дві склянки, покрити все рештою печивом і знову додати каву.
  • Останній розподілити решту сирну масу.
Дивіться також:  Марципан – що це? 5 рецептів приготування марципана в домашніх умовах

Охолодити ласощі і прикрасити його за своїм смаком.

Дієтичний чізкейк

Інгредієнти:

  • 700 – 750 г знежиреного (у вигляді пасти) сиру;
  • 70 г рідкого меду;
  • 1 пакет ваніліну;
  • 200 – 250 г яблук;
  • 2 яйця;
  • 20 мл олії;
  • 30 г борошна;
  • 50 г вівсяних пластівців;
  • 20 г будь-яких горіхів.

Приготування:

  • Вівсяні пластівці відправити в кавомолку і обробити їх до стану борошна.
  • Додати крупно порубані горіхи, 40 г меду, масло і звичайну муку.
  • Тісто перемішати руками, сформувати в грудку і залишити його на чверть години.
  • Після закінчення цього часу розподілити масу рівним шаром по формі і добре прим’яти.
  • Яблука очистити від усього зайвого, нарізати невеликими шматочками і викласти на сковорідку. Залити їх залишилися медом і томити під кришкою до м’якості.
  • Залишилися компоненти збити разом: сир у вигляді пасти, ванілін і яйця.
  • Сирну масу з’єднати з охолодженої яблучної і все збити блендером.
  • Вилити начинку на вівсяний корж і готувати дієтичний десерт з сиру в духовці на водяній бані 50 хвилин.

Оптимальна температура запікання десерту – 160 градусів. Перед зняттям проби чізкейк потрібно гарненько охолодити, а в ідеалі, залишити в прохолоді на всю ніч.

Домашнє суфле із сиру

Інгредієнти:

  • 200 – 250 г сиру;
  • 2/3 ст. сметани;
  • 1 повну склянку жирного молока;
  • 70 г цукру-піску;
  • 15 г перевіреного желатину;
  • 1 щіпка ваніліну.

Приготування:

  • Змішати у великій мисці обидва молочних продукту (вони повинні бути кімнатної температури, додати ванілін і весь пісок.
  • Все збити будь-яким зручним способом. Маса повинна стати однорідною. Працювати міксером/блендером до повного розчинення цукрових кристалів.
  • Желатин залити молоком, потім набряклий продукт підігріти і дочекатися, поки він повністю розчиниться в рідині.
  • Тонкою цівкою ввести молоко з желатином до сирної суміші.
  • Відправити масу в прохолоду на 7 – 8 хвилин, після чого знову збити. До цього часу вона повинна почати злегка желіроваться, але ще не застигнути.
  • Розкласти суфле по креманкам і відправити в холод на 1,5 – 2 години.

Саме повторне збивання маси після охолодження дозволить приготувати те саме ніжне суфле. Інакше вийде просто сирне желе.

Прикрасити ласощі можна свіжими ягодами.

Сирні десерти – відмінний спосіб нагодувати домашніх нелюбом багатьма, але таким корисним молочним продуктом. У перерахованих ласощах смак сиру маскується різними смачними солодкими добавками. Тому його із задоволенням будуть їсти навіть найменші і вибагливі члени сім’ї.

Прокрутка до верху