Десерти без випічки вимагають мінімум часу для їх приготування, але виходять дуже смачними, ніжними, ефектними. Різноманітні рецепти дозволять швидко зробити торт, тістечко, пудинг або інші ласощі на будь-який смак.
Сирний десерт з желатином без випічки
Це легке корисне ласощі стане прекрасною альтернативою тортів і солодкій випічці. Ніжний сирний смак десерту доповнює полуниця.
Знадобиться:
- 150 г пастоподібного сиру;
- 150 г йогурту (краще домашнього);
- 50 г цукру;
- 40 г желатину;
- 50 мл охолодженої кип’яченої води;
- 200 г стиглої полуниці;
- 50 г пакетованого полуничного желе.
Покроковий рецепт:
- Простий желатин замочують в 50 мл холодної води, залишають до набрякання, потім нагрівають до розчинення гранул на слабкому вогні.
- Окремо змішують йогурт і цукор. Залишають на 10 хвилин до повного розчинення кристалів.
- У йогуртову масу кладуть сир і збивають міксером.
- У сирний складу потроху вводять желатин.
- Готову основу виливають у форму для кексів, застелену харчовою плівкою, і прибирають в прохолодне місце до застигання желе (орієнтовно на 3 години).
- Полуницю миють, нарізають побільше і викладають на сирний десерт.
- Желе з пакета розводять в гарячій воді згідно з інструкцією. Отриманою масою заливають ягоди.
- Перед подачею десерт тримають в холодильнику ще 3 години.
Готуємо з печива і згущеного молока
Цей торт робити дуже просто: достатньо змішати компоненти і поставити їх в холодильник до ранку.
Необхідні компоненти:
- 600 г пісочного печива;
- 160 г фундука;
- 350 г вареного згущеного молока;
- 200 мл вершків високої жирності;
- 200 г вершкового масла.
Рецепт покроково:
- Печиво розламують на дрібні шматочки.
- Фундук обсмажують на сухій сковороді до рум’яного кольору.
- Масло розм’якшують при кімнатній температурі і змішують із згущеним молоком. Додають вершки і всі разом збивають блендером.
- В вершкову масу кладуть обсмажені горіхи та шматочки печива. Перемішують ложкою.
- Готують десерт з печива без випічки: основу перекладають в миску, утрамбовуючи ложкою, зверху затягують харчовою плівкою. Блюдо прибирають в холодильник.
- Через 6 годин плівку знімають, а миску з вмістом перевертають на сервірувальну тарілку.
Шоколадні пудинги з малиною
Це незвичайний, але простий у приготуванні десерт, який ефектно і апетитно буде виглядати на будь-якому святковому столі.
Склад:
- 0,4 л молока;
- 40 р какао-порошку;
- 40 р крохмалю (краще кукурудзяного);
- 80 г цукру;
- 300 г малини (свіжої або мороженої).
Спосіб приготування:
- Молоко підігрівають на мінімальному вогні до 50 °С.
- Додають крохмаль, какао і 40 г цукру. Ретельно збивають блендером.
- Суміш доводять до кипіння і розливають по формах.
- Заготовки охолоджують спочатку при кімнатній температурі, а потім у холодильнику протягом 3 годин.
- Малину розтирають з залишками цукру.
- Застиглий десерт прикрашають малиновим пюре і цілими ягодами.
Банановий десерт на швидку руку
Банани в шоколаді порадують будь-якого дитини, тому завжди будуть доречні на дитячій вечірці.
Знадобиться:
- 4 банана;
- 100 г темного шоколаду;
- 120 мл жирного молока;
- 50 г кокосової стружки;
- 100 г волоських горіхів.
Порядок дій:
- Банани очищають, кожен ділять на 3 частини. Шматочки нанизують на шпажки.
- Заготовки прибирають в морозильну камеру на 20 хвилин.
- На паровій бані розтоплюють шоколадну плитку. Глазур виливають у склянку.
- Холодні банани на паличках занурюють у теплий шоколад, обвалюють в подрібнених горіхах і кокосової стружці.
- Десерт встановлюють вертикально і прибирають на середню полицю холодильника на 4 години.
Порада: щоб легше отримати глазур, до шоколаду можна додати 20 мл вершків або рослинного масла.
Полуниця в шоколаді
Соковиті солодкі ягоди і гіркий шоколад ідеально поєднуються в такому десерті. Приготувати його вийде за кілька хвилин.
Необхідні інгредієнти:
- 350 г великої стиглої полуниці;
- 100 г білого шоколаду;
- 200 г чорного шоколаду.
Послідовність приготування:
- Кожну ягоду промивають і просушують серветкою. Чашолистки не відривають.
- На паровій бані окремо топлять обидва види шоколаду, попередньо розламавши плитки на шматочки.
- Деко або дошку застеляють пергаментом.
- Підготовлену полуницю умочують в темний шоколад.
- За допомогою зубочистки і білого шоколаду на ягоді малюють візерунки.
- Потім роблять навпаки: полуницю опускають у білу глазур і прикрашають темною.
- Готові ягоди укладають на пергамент і переносять холод на 2 години.
Торт без випічки «Бите скло»
Цей десерт здивує всіх гостей своїм ефектним виглядом. Готувати його можна різними способами, але обов’язково використовується сметанно-желатинова основа і різнокольорове желе, яке в розрізі торта нагадує осколки скла.
Необхідні компоненти:
- 2 куплених бісквітних коржа;
- 20 г гранульованого желатину;
- 120 мл питної води;
- 3 упаковки готового желе: апельсинового, вишневого, яблучного;
- 0,5 кг жирної сметани;
- 100 г цукру.
Порядок приготування:
- Желатин в гранулах заливають холодною водою і через 40 хвилин ставлять на водяну баню. Нагрівають, безперервно помішуючи, поки гранули не розчиняться.
- Сметану заздалегідь ставлять на стіл, щоб вона зігрілася до кімнатної температури, потім виделкою збивають з цукром.
- Желатин вводять в сметанную масу, перемішують.
- Кольорове желе нарізають великими шматками.
- Довільно (не дрібно) нарізають 1 корж.
- Подрібнені компоненти з’єднують зі сметанно-желатиновою масою.
- Отриманий склад викладають у форму для торта. Зверху, злегка придавивши, поміщають залишився корж.
- Десерт прибирають в холодильник на 8 годин.
- Форму з готовим тортом перед подачею опускають в окріп на 30 секунд, потім перевертають на сервірувальне блюдо.
Тістечко «Картопля» за 5 хвилин
По цьому рецепту тістечко готується тільки з корисних продуктів, тому його припустимо включати в дієтичний раціон.
Знадобиться:
- 400 г вівсяних пластівців;
- 200 г сиру середньої жирності;
- 180 г яблучного пюре;
- 70 г какао-порошку;
- 40 мл натурального звареної кави;
- 40 мл кавового лікеру;
- 5 р коричного порошку.
Хід приготування:
- Вівсянку підсушують на сухій сковороді 5 хвилин. Додають корицю, перемішують.
- Остиглі пластівці подрібнюють в кофемолці.
- Сир і пюре з яблук збивають в кухонному комбайні.
- В сирно-яблучну масу вливають лікер і кави, насипають какао-порошок.
- Отриманий склад з’єднують з меленою вівсянкою. Розмішують до однорідної консистенції.
- З кавового тіста формують овальні тістечка.
- Готові вироби відправляють в холодильник на 7 годин.
Домашній чізкейк з маскарпоне
Цей десерт по структурі нагадує суфле. Він відрізняється повітряної консистенцією і ніжним ванільним ароматом.
Склад:
- 200 г жирних вершків;
- 0,5 кг сиру маскарпоне;
- 1 г ваніліну;
- 300 г печива «До кави»;
- 150 г вершкового масла;
- 160 г цукру;
- 15 г гранульованого желатину.
Рецепт покроково:
- У пакет кладуть печиво і проходяться по ньому качалкою, щоб вийшла крихта.
- Желатин заливають 50 мл води і підігрівають, щоб всі гранули розійшлися.
- Маскарпоне з’єднують з вершками і цукром, потім акуратно вливають желатин. Інгредієнти заважають віночком.
- Розм’якшене при кімнатній температурі масло перетирають з подрібненим печивом.
- Роз’ємну форму застеляють папером для випічки і викладають в неї приготовлений крем.
- Десерт ставлять на холод на 1 годину для застигання желатину.
- Поверх застиглого крему викладають основу з печива. Чізкейк знову прибирають для застигання на 5 годин.
- Форму з готовим десертом з сиру і печива накривають плоскою тарілкою і перевертають, щоб чізкейк опинився на блюді.
«Французька шарлотка» без випічки
Цей десерт роблять з готових бісквітних рулетів. Він виходить дуже ніжним, легким і ароматним.
Необхідні продукти:
- 3 рулету з яблучної або ванільною начинкою;
- 400 г сиру пожирніше;
- 0,5 кг 20% сметани;
- 180 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 20 г желатину;
- 300 г кисло-солодких яблук.
Процес приготування:
- Желатин заливають в мисці 120 мл води.
- Сир розминають виделкою або перетирають через сито.
- Отриману масу з’єднують зі сметаною і двома видами цукру. Перемішують міксером до однорідної консистенції.
- Яблука миють і нарізають дрібними кубиками.
- Форму для торта застеляють тонкою плівкою.
- Магазинні рулети нарізають тонкими шматочками. Заповнюють ними форму. Частина рулетів залишають.
- Коли желатин розбухне, його нагрівають на середньому вогні, безперервно помішуючи, потім остуджують і додають в сирно-сметанную масу. Знову збивають міксером.
- У крем кладуть нарізані яблука.
- Заливають яблучно-сирною масою основу з рулетів. Залишилися кружечками закривають начинку.
- Ємність з десертом обертають харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 5 годин.
- Застиглий торт перевертають на плоску тарілку.
Сирний мус з ягідним соусом
Ніжний смак повітряного сирного суфле відтіняється кислинкою ягід.
Склад:
- 200 г сиру жирністю від 5%;
- 2 яйця;
- 120 мл йогурту без добавок;
- 100 г цукру;
- 120 мл нежирних вершків;
- 2 р солі;
- 2 краплі ванільної есенції;
- 7 г кукурудзяного крохмалю;
- 20 г желатину;
- 5 мл лимонного соку;
- 0,5 кг будь-яких ягід без кісточок.
Покроковий рецепт:
- Желатин замочують у воді.
- Сир розмішують з йогуртом.
- Охолоджені білки збивають з 20 г цукру до міцної піни.
- Жовтки змішують з цукром, ваніллю і сіллю.
- Крохмаль розмішують у вершках і вводять в солодку жовткову масу. Суміш варять на слабкому вогні до загусання. Остуджують.
- Заварний крем з’єднують з сирно-йогуртовій масою.
- У набряклий желатин виливають сік лимона. Склад нагрівають в мікрохвильовці протягом півтора хвилин.
- Желатинову масу виливають у сирну, швидко розмішуючи.
- Десерт прибирають в холодильник.
- Через годину в нього вводять збиті білки. Повинна вийти повітряна маса, яку розкладають по вазам для морозива.
Торт «Березове поліно»
Десерт виходить в міру солодким і дуже ефектним, т. к. зовні нагадує стовбур берези.
Для приготування потрібно:
- цукрове печиво — 0,4 кг;
- згущене молоко — 380 г;
- масло вершкове — 100 г;
- порошок какао — 50 г;
- фундук — 100 г;
- сирий білок — 1 шт.;
- цукрова пудра — 50 г;
- мак — 20 р.
Рецепт покроково:
- Печиво подрібнюють в крихту, залишивши кілька шматочків побільше.
- Додають какао і подрібнений фундук.
- Розм’якшене при кімнатних умовах масло змішують із згущеним молоком і додають в загальну масу.
- Замішують однорідне тісто. З нього формують торт у вигляді поліна.
- Білок збивають з цукровою пудрою. Цієї покривають глазур’ю заготовку.
- З допомогою маку на «поліно» наносять темні смуги.
- Перед подачею ласощі охолоджують 40 хвилин.
Шоколадний рулет
Скориставшись цим рецептом, вдасться приготувати надзвичайно смачний і оригінальний десерт з печива.
Склад:
- 380 г печива з ароматом топленого молока;
- 50 г порошку какао;
- 80 г цукру;
- 130 г вершкового масла;
- 40 мл молока;
- 100 мл води;
- 200 мл вершків для збивання;
- 5 мл ромового екстракту;
- 50 г родзинок;
- 250 г сиру Маскарпоне.
Порядок дій:
- За допомогою кухонного комбайна печиво мелють в крихту.
- Додають розтоплене масло, какао, 30 г цукру, молоко, воду.
- Замішують тісто і прибираємо його в холодильник.
- З’єднують вершки, Сир, цукор, що залишився і ромовий екстракт. Все збивають до густоти.
- У крем кладуть родзинки.
- Охолоджену основу розкочують в прямокутник.
- По всій поверхні тіста розподіляють крем.
- Заготівлю згортають рулетом з допомогою пергаментного паперу і прибирають в холодне місце на півгодини.
- Готовий рулет прикрашають кондитерської посипкою. Перед подаванням нарізують маленькими порціями.
Швидкі десерти допоможуть гідно зустріти гостей і організувати свято, навіть якщо немає часу на приготування солодкої випічки.