Сьогодні ми познайомимо Вас з кількома варіантами не таких вже й складних, але при цьому досить смачних і дуже оригінальних рецептів приготування десертів.
Спробуйте приготувати – багато часу не займе, а стіл може приємно урізноманітнити.
Отже, рецепти десертів на Новий Рік мавпи 2016
Вушка
Час приготування: близько півгодини – 40 хв, розрахований приблизно на 8 порцій.
Інгредієнти
Нам знадобляться:
- Борошно – приблизно 2 склянки, скільки вбере в себе тісто;
- Яйця – 1 шт.;
- Кисле молоко – 0,75 ст.;
- Цукор – 1 ст. ложка цукру;
- Сода питна – на кінчику ложки;
- Топлене масло – 2 ст. ложки топленого масла,
- Сметана – 5 ст. ложки;
- Протерті ягоди – приблизно 5 ст. ложок протертих ягід.
Змішати борошно, кисле молоко – у половину від кількості молока всипати, поступово розмішуючи, щоб не було грудочок, борошно, потім додати решту молока, соду, цукор і яйця, вимісити тісто, тонко розкачати його, нарізати ромбиками.
Потім протилежні кінці ромбів слід з’єднати і защипнути.
Отримані таким чином вушка викласти на деко, змащене жиром і випекти в духовці.
Подавати гарячими зі сметаною, змішаною з протертими ягодами – малиною, чорницею, брусницею, ожиною, лохиною, полуницею, смородиною і т. д.
З тим же варіантом підливи Ви можете запропонувати своїм гостям і домочадцям:
Млинці, або ж вівсяні млинці, їх рецепти ми постараємося також представити Вашій увазі, або ж
Оладки з яблуками
Час приготування: близько півгодини, розрахований приблизно на 6 порцій.
Інгредієнти
- Борошно – 2 склянки;
- Яблука – 2-3 стиглих, соковитих яблука;
- Кисле молоко або кефір – 0,75 склянки
- Яйця – 1 шт;
- Цукор – 1 ст. ложка;
- Харчова сода – на кінчику ч. ложки;
- Олія для смаження.
Яблука (разом зі шкіркою) подрібнити на крупній тертці, додати збите з цукром яйце, половину загальної кількості кислого молока, соду, всипати, поступово розмішуючи, борошно – щоб не було грудок, добре вимісити і лише потім довести до загального обсягу молока або кефіру.
На попередньо розігріту сковороду викласти ложкою невеликі коржі, обсмажити до легкого підрум’янення, не пересмажуючи оладки з обох сторін.
Оладки, приготовані за цим рецептом, дуже ніжні на смак і щільності, вони можуть бути политі соусом, рецепт якого наведений вище і подані відповідним чином, вони можуть стати прекрасним доповненням Вашого меню.
Також, продовжуючи яблучну тему, хотілося б поділитися кількома цікавими рецептами печених яблук.
Рецепти десертів на Новий Рік
Яблука печені з брусницею
Час приготування: близько півгодини, розрахований приблизно на 8 порцій.
Нам знадобляться:
- Яблука – 8 середніх апетитних яблук;
- Брусниця – 1 склянка;
- Цукор – 0,5 склянки цукру;
- Цукрова пудра – 2 ст. ложки.
Яблука слід ретельно помити і видалити серцевину, брусницю помити, підсушити трохи і змішати з цукром. Поглиблення заповнити брусницею, змішаної з цукром.
Таким чином підготовлені яблука слід укласти на деко, підлив трохи води, щоб яблука не потріскалися, і запекти в духовці.
При подачі на стіл посипати цукровою пудрою. До печених яблук можна подати молоко.
Яблука, фаршировані сиром
Час приготування: близько півгодини, розрахований приблизно на 6 порцій.
Нам знадобляться:
- Яблука – 4 штуки стиглих, соковитих яблук;
- Сир – близько 100 м;
- Цукор – 1 ст. ложка;
- Яйця – 3 шт.;
- Варення – 4 ст. ложки;
- Ванілін або кориця – за смаком, близько пів стандартного пакетика.
Яблука слід ретельно помити, видалити серцевину. Сир протерти до стану однорідної маси, у протертий сир слід додати яйця, попередньо в піну розтерті з цукром, ваніліном або корицею, ретельно перемішати.
Цією масою слід заповнити яблука, поверхню начинки змастити збитим яйцем.
Також викласти яблука на сковороду, підлити трохи води і запекти в духовці.
При подачі на стіл яблука гарно і акуратно полити улюбленим варенням – вишневим, смородиновим, малиновим.