Самостійно приготоване дитяче печиво буде кращим ласощами для малюка. А крім того, домашню випічку входить мінімум шкідливих для організму дитини компонентів.
Дитяче вівсяне печиво для самих маленьких
Ця домашня випічка дуже корисна для дітей, так як готується з багатою цінними речовинами вівсянки.
Потрібно:
- 250 г вівсяних пластівців;
- 100 г жирного масла;
- 2 невеликих яйця;
- 20 г пшеничного борошна;
- 80 г цукрового піску;
- 2 г харчової соди.
Покроковий рецепт.
- Олію підігрівають до температури навколишнього середовища і за допомогою міксера збивають з цукром на середній швидкості.
- Вбивають яйця і знову розмішують міксером.
- За допомогою кавомолки пластівці подрібнюють на борошно.
- Вівсяну і пшеничну муку разом з содою додають до основної маси та заважають міксером до однорідності.
- Деко покривають папером для випічки і ложкою викладають на нього акуратні грудочки вівсяного тіста. Печиво буде збільшуватися, тому між заготівками залишають простір.
- Лист відправляють в розігріту до 170°С духовку орієнтовно на 14 хвилин. Вівсяне печиво виймають, коли воно стане приємного золотистого відтінку.
Смачне ласощі з дитячої суміші
Із залишків дитячого харчування можна приготувати легке і повітряне печиво. Особливо корисним такі ласощі виявиться для дітей, чия вага нижче норми.
Список продуктів:
- 200 г суміші;
- 1 яйце;
- 200 мл питної води;
- 100 г солодко-вершкового масла;
- 80 г борошна;
- 50 г цукру;
- 3 г соди, погашеної оцтом.
Етапи приготування.
- Яйце розтерти з цукром до повного розчинення піску.
- Масло розтоплюють на водяній бані, з’єднують з солодкою яєчною масою і водою, а потім, з гашеного содою.
- В одержаний склад засипають дитячу суміш.
- Масу залишають на 20 хвилин при кімнатній температурі для набухання.
- Замішують тісто. Воно повинно вийти легким, нелипким.
- Розкочують тонкий коржик і різними формочками вирізати з неї печиво.
- Фігурки розкладають на деко з пергаментом і поміщають в розігріту до 180°С духовку на 13-15 хвилин. Коли печиво з дитячої суміші покрилося рум’яною скоринкою — воно готове.
Пісочне печиво для малюків
Тваринки, зірочки, буковки з пісочного тіста, приготовлені мамою, не залишить без уваги жоден малюк.
Необхідні інгредієнти:
- 250 г вершково-рослинного масла;
- 1 яйце;
- 80 г цукрової пудри;
- 10 г ванільного цукру;
- 2 р солі;
- 80 пшеничного борошна;
- 50 г кукурудзяного крохмалю.
Спосіб приготування.
- Масло розм’якшують при природній температурі і збивають з сіллю і пудрою. В кінці збивання засипають ванільний цукор.
- Вводять яйце і ретельно розмішують міксером. Повинна вийти пишна маса.
- Окремо з’єднують крохмаль і борошно, вводять цю суміш в перший склад і розмішують міксером на низькому режимі до ніжної однорідної консистенції.
- Лист з духовки застеляють папером і кондитерським шприцом або звичайною ложкою викладають на нього тісто у вигляді різних фігурок.
- Деко з заготовками прибирають в холодильник на 1 годину. Цей прийом дозволяє зробити десерт дуже ніжним.
- Охолоджені фігурки випікають протягом третини години при 180°С.
Пісочне печиво можна приготувати і для малюків з алергію на лактозу. Для цього потрібно змішати по 50 мл оливкової і кукурудзяного масел, суміш заморозити, а потім використовувати в рецепті замість вершкового масла.
Морквяне частування без яєць
Яскраве, смачне, помірно солодке і корисне печиво з моркви можна давати навіть малюкам до року.
Знадобиться:
- 300 г свіжої моркви;
- 300 р борошна пшеничного;
- 80 мл рослинного масла;
- 50 г цукру;
- 1 г ваніліну;
- 5 г пекарського розпушувача.
Технологія приготування.
- Ретельно очищену моркву труть на дрібній тертці.
- Додають ванілін, розпушувач, цукор і отриману суміш перемішують вручну. У цьому рецепті краще не користуватися блендером, так як не вийде тісто потрібної консистенції.
- Засипають просіяне борошно і частинами вводять її в морквяну суміш.
- Вливають олію.
- Руками замішують тісто. Воно повинно нагадувати по консистенції пластилін.
- З отриманої основи скачують невеликі кульки, злегка приплющивая їх виделкою.
- Заготовки викладають на пергамент і випікають при 180°С 25 хвилин. Щоб печиво вийшло хрустким, його залишають в духовці при 70°С ще на 30 хвилин.
Дієтичне сирне печиво
Цей десерт підійде в якості заміни звичайного сиру, який люблять не всі малюки.
Дієтичним печивом можуть ласувати і молоді мами, що піклуються про свою фігуру.
Список інгредієнтів:
- 0,5 кг сиру середньої жирності;
- 2 яйця;
- 100 г цукру;
- 600 г вівсяного борошна;
- 40 мл кукурудзяної олії;
- 4 г соди.
Покрокові дії.
- Сир збивають в кухонному комбайні, з’єднують з яйцями, цукром і содою, ретельно перемішують.
- В отриману суміш потроху засипають борошно і замішують тісто. Після, його прибирають в холодильник мінімум на 40 хвилин.
- «Свіже» тісто розкачують у пласт завтовшки не товщі 1 див.
- Формочками вирізають фігурки, розкладають їх на деко з пергаментом і випікати при 180°С 20 хвилин.
З дитячої каші
Це печиво припаде до смаку як самим маленьким ласунам, так і дорослим. Смак випічки можна змінювати, використовуючи різні каші.
Потрібно:
- 200 г рисової швидкорозчинній каші для дитячого харчування;
- 1 яйце;
- 150 г цукру;
- 80 г пшеничного борошна;
- 3 г гашеного соди;
- 100 г вершкового масла;
- 10 мл рослинного масла;
- 200 мл кип’яченої води.
Кроки приготування.
- Яйце збивають з цукром до тих пір, поки не розчиняться всі солодкі кристали.
- В мікрохвильовці масло розм’якшують.
- В яєчну суміш вливають олію, воду і гашену соду.
- Додають дитячу кашу. Щоб вона набухла, склад ретельно перемішують і залишають на столі на 20 хвилин.
- Частинами додають борошно і замішують тісто.
- Розкачують пласт товщиною з палець.
- Склянкою, ножем або спеціальними формочками з тіста вирізують печиво.
- Деко промащують рослинним маслом і викладають на нього фігурні заготовки.
- Печиво з дитячої каші ставлять у розігріту до 180°С духовку, а через чверть години виймають.
Бананове печиво
Це ласощі ідеально для новонароджених з 6 місяців. З-за солодощі банана випічка не вимагає багато додаткового цукру.
Список продуктів:
- 1 зрілий банан;
- 150 мл рослинного масла;
- 280 г борошна;
- 60 г цукру;
- 10 г пекарського розпушувача;
- 2 г солі.
Спосіб приготування.
- Банан пюрируют в кухонному комбайні.
- У пюре додають масло, сахарят, солять і перемішують.
- Борошно з’єднують з розпушувачем і засипають в бананову масу.
- Перемішують так, щоб не залишилося грудочок.
- Тісто тримають в холодильнику 30 хвилин, потім розкочують в корж товщиною в палець.
- Формочками вирізають фігурки і складають їх на лист з пергаментом.
- Банановий десерт випікають при 170°С близько 20 хвилин.
Свіжоприготоване печиво подають малюкам з молоком, теплим чаєм або фруктовим соком. Якщо у дитини ще немає зубів, випічку можна розмочити у суміші або дитячому напої.