Куряча грудка — головний продукт одержимих дієтами людей. Поживне і корисне біле м’ясо — оптимальний варіант поїсти смачно і низькокалорійні. Дієтичні страви з курячої грудки готуються просто, з ними без праці зможе впоратися навіть недосвідчена домогосподарка.
Куряча грудка, смажена на сковороді без масла
Технологія приготування дуже схожа на запікання. Важливо стежити за тим, щоб не перестаратися з сіллю. Також потрібно уникати тонких і дрібно нарізаних шматочків. Так вдасться максимально зберегти сік.
Інгредієнти:
- 400 г білого м’яса курки;
- ½ Чайної ложки дрібної морської солі;
- ½ Столової ложки приправи для курки;
- пергаментний папір
Приготування:
- Добре промите м’ясо ріжеться на шматочки невеликого розміру.
- Кожен шматочок відбивається.
- М’ясні шматочки викладаються в чашку, посипаються приправою, сіллю і добре перемішуються.
- Трохи скропіть водою пергамент поміщається на сковорідку. На нього викладається м’ясо і загортається другою половинкою.
- Сковороду витримати на помірному вогні, обсмаживши блюдо з обох сторін.
- Готовий продукт відокремлюємо від пергаментних аркушів і подаємо до столу.
Смачне дієтичне блюдо в мультиварці
Смачне дієтичне блюдо з курячої грудки виходить, якщо приготувати його в мультиварці.
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка;
- 1 пакетик спецій для курки;
- 4 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка оливкової олії;
- сіль за смаком
Приготування:
- Часник нарізати тонкими часточками.
- З курячої грудки очищається шкурка. В промиті і обсушенном шматочку м’яса роблять невеликі надрізи, куди вставляються шматочки часнику.
- В окремій ємності змішується сіль, спеції і оливкову олію, потім цим складом натирається грудка.
- Біле м’ясо загортається в фольгу і залишають на 20-30 хвилин, щоб шматочок добре промариновался і просочився сіллю, спеціями.
- На дно мультиварки поміщається пергаментний аркуш. На нього кладеться м’ясо прямо у фользі. Готуємо в мультиварці на режимі «Випічка» 1 година 30 хвилин.
- Готову курячу грудку відкривати потрібно акуратно, щоб не пролити сік.
- Подавати блюдо до столу краще з овочами або салатом.
Жульєн з печерицями для схуднення
За особливим рецептом можна приготувати смачний жульєн, який чудово підійде для схуднення.
Інгредієнти:
- по 200 г печериць і білого курячого м’яса;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- по 70 г нежирної сметани і сиру;
- 1-2 зубчики часнику;
- 1 велика ложка оливкової олії;
- сіль, перець у відповідності з смаковими уподобаннями.
Приготування:
- Для початку гриби з цибулею обсмажуються на невеликій кількості оливкової олії. Смажити до тих пора, поки з грибів не піде вся рідина. Трохи присолити, можна поперчити.
- У сковороду додається відварене куряче філе, нарізане невеликими шматочками. Тушкувати все разом хвилини 2. Важливо! Довго смажити курку не рекомендується, оскільки вона вбирає в себе масло і кількість калорій в цьому продукті помітно зростає.
- Для пікантності в сковороду кладуть трошки часнику.
- Додати до суміші сметани і знову трохи загасити.
- Потім суміш розкладається у форми для запікання. Верх посипати тертим сиром.
- Запікати страву в духовці 10-15 хвилин, поки не з’явиться бронзовий відтінок і апетитний аромат.
Дієтичний жульєн рекомендується подавати до столу гарячим.
Смачне варене куряче філе
Куряче філе потрібно вміти правильно зварити. Соковитим, смачним і м’яким вийде блюдо, приготоване за наступним рецептом.
Інгредієнти:
- 250 г курячої грудинки;
- 1 цибулина;
- лаврове листя, сіль, перець
Приготування:
- Філе повинно бути розмороженим.
- У закипілу воду викладається куряче філе, очищена ціла цибулина і лавровий лист.
- Варити м’ясо в каструлі без кришки хвилин 10. Потім вогонь вимкнути, посолити і залишити філе настоюватися ще 20 хвилин. Таким чином, до повної готовності воно дійде в бульйоні.
- Після цього м’ясо можна нарізати на шматочки, полити невеликою кількістю перчика, зелені і можна вживати.
Як загасити з овочами
Курка з овочами — максимум користі і мінімум калорій. Запропонований рецепт допоможе приготувати смачну страву з мінімальними витратами.
Інгредієнти:
- курячого філе 800 г;
- морква — 1 шт.;
- цибулина — 2 шт.;
- часник — кілька зубчиків;
- вода, олія рослинна;
- спеції за смаком
Приготування:
- На сковороду викласти куряче м’ясо, нарізане брусочками і змішане з сіллю і спеціями. Зверху на них містяться часникові часточки, кільця цибулі і морква, нарізана слайсами.
- При бажанні зверху можна розташувати і інші овочі, наприклад, цукіні, баклажани, болгарський перчик, спаржеву квасолю.
- Всі компоненти поливаються маслом, посипаються сіллю. Залишилося додати склянку води, покласти лавровий лист, накрити кришкою і тушкувати близько години.
Запіканка з курячою грудкою і брокколі
Інгредієнти:
- біле куряче м’ясо — 300 г;
- 300 г броколі;
- 4 курячих яйця;
- 100 г голландського сиру;
- спеції за смаком
Приготування:
- Брокколі розбирається на суцвіття і відварюється в закипілої підсоленій воді не більше 2-х хвилин, після чого відкидається на друшляк.
- Сир слід натерти, а курячу грудку нарізати кубиками.
- У форму, змащену маслом, спочатку помістити грудку, потім брокколі, зверху присипати сиром.
- Яйця зі спеціями змішуються і заливаються зверху.
- Випікати страву в духовці при температурі 190 градусів, поки скоринка зверху не придбає золотавий колір (це займе близько 20 хвилин).
Низькокалорійне філе курки в духовці
Куряча грудка в духовці виходить соковитою, ситної, але головне, низькокалорійною.
Інгредієнти:
- біле куряче м’ясо — 1 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- оливкова олія — 20 мл;
- соєвий соус — 4 столові ложки;
- 3 щіпки чорного меленого перцю.
Приготування:
- Підготовка курячого м’яса полягає у промиванні, зняття плівки і обсушивании.
- Потім додається масло, зубчики часнику, натерті на тертці. При бажанні можуть бути використані будь-які спеції і приправи.
- Курочка повинна в такому маринаді побути хоча б 30 хвилин.
- М’ясо загортається в фольгу або пергаментний папір.
- Запікати в духовці при температурі 220 градусів.
Подається дієтичне блюдо з овочами або на листах салату.
Куряче філе — вибір людини, що віддає перевагу здорове харчування. Соковите, смачне, корисне м’ясо буде оцінено по достоїнству усіма членами сім’ї, якщо його правильно приготувати.