Дієтичні страви з курячої грудки — 7 смачних рецептів приготування

Куряча грудка — головний продукт одержимих дієтами людей. Поживне і корисне біле м’ясо — оптимальний варіант поїсти смачно і низькокалорійні. Дієтичні страви з курячої грудки готуються просто, з ними без праці зможе впоратися навіть недосвідчена домогосподарка.

Куряча грудка, смажена на сковороді без масла

Технологія приготування дуже схожа на запікання. Важливо стежити за тим, щоб не перестаратися з сіллю. Також потрібно уникати тонких і дрібно нарізаних шматочків. Так вдасться максимально зберегти сік.

Інгредієнти:

  • 400 г білого м’яса курки;
  • ½ Чайної ложки дрібної морської солі;
  • ½ Столової ложки приправи для курки;
  • пергаментний папір

Приготування:

  • Добре промите м’ясо ріжеться на шматочки невеликого розміру.
  • Кожен шматочок відбивається.
  • М’ясні шматочки викладаються в чашку, посипаються приправою, сіллю і добре перемішуються.
  • Трохи скропіть водою пергамент поміщається на сковорідку. На нього викладається м’ясо і загортається другою половинкою.
  • Сковороду витримати на помірному вогні, обсмаживши блюдо з обох сторін.
  • Готовий продукт відокремлюємо від пергаментних аркушів і подаємо до столу.

Смачне дієтичне блюдо в мультиварці

Смачне дієтичне блюдо з курячої грудки виходить, якщо приготувати його в мультиварці.

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка;
  • 1 пакетик спецій для курки;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка оливкової олії;
  • сіль за смаком

Приготування:

  • Часник нарізати тонкими часточками.
  • З курячої грудки очищається шкурка. В промиті і обсушенном шматочку м’яса роблять невеликі надрізи, куди вставляються шматочки часнику.
  • В окремій ємності змішується сіль, спеції і оливкову олію, потім цим складом натирається грудка.
  • Біле м’ясо загортається в фольгу і залишають на 20-30 хвилин, щоб шматочок добре промариновался і просочився сіллю, спеціями.
  • На дно мультиварки поміщається пергаментний аркуш. На нього кладеться м’ясо прямо у фользі. Готуємо в мультиварці на режимі «Випічка» 1 година 30 хвилин.
  • Готову курячу грудку відкривати потрібно акуратно, щоб не пролити сік.
  • Подавати блюдо до столу краще з овочами або салатом.
Дивіться також:  Паста з беконом – 10 рецептів приготування

Жульєн з печерицями для схуднення

За особливим рецептом можна приготувати смачний жульєн, який чудово підійде для схуднення.

Інгредієнти:

  • по 200 г печериць і білого курячого м’яса;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • по 70 г нежирної сметани і сиру;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 1 велика ложка оливкової олії;
  • сіль, перець у відповідності з смаковими уподобаннями.

Приготування:

  • Для початку гриби з цибулею обсмажуються на невеликій кількості оливкової олії. Смажити до тих пора, поки з грибів не піде вся рідина. Трохи присолити, можна поперчити.
  • У сковороду додається відварене куряче філе, нарізане невеликими шматочками. Тушкувати все разом хвилини 2. Важливо! Довго смажити курку не рекомендується, оскільки вона вбирає в себе масло і кількість калорій в цьому продукті помітно зростає.
  • Для пікантності в сковороду кладуть трошки часнику.
  • Додати до суміші сметани і знову трохи загасити.
  • Потім суміш розкладається у форми для запікання. Верх посипати тертим сиром.
  • Запікати страву в духовці 10-15 хвилин, поки не з’явиться бронзовий відтінок і апетитний аромат.

Дієтичний жульєн рекомендується подавати до столу гарячим.

Смачне варене куряче філе

Куряче філе потрібно вміти правильно зварити. Соковитим, смачним і м’яким вийде блюдо, приготоване за наступним рецептом.

Інгредієнти:

  • 250 г курячої грудинки;
  • 1 цибулина;
  • лаврове листя, сіль, перець

Приготування:

  • Філе повинно бути розмороженим.
  • У закипілу воду викладається куряче філе, очищена ціла цибулина і лавровий лист.
  • Варити м’ясо в каструлі без кришки хвилин 10. Потім вогонь вимкнути, посолити і залишити філе настоюватися ще 20 хвилин. Таким чином, до повної готовності воно дійде в бульйоні.
  • Після цього м’ясо можна нарізати на шматочки, полити невеликою кількістю перчика, зелені і можна вживати.

Як загасити з овочами

Курка з овочами — максимум користі і мінімум калорій. Запропонований рецепт допоможе приготувати смачну страву з мінімальними витратами.

Дивіться також:  Фрикадельки в сметанному соусі – 8 смачних рецептів

Інгредієнти:

  • курячого філе 800 г;
  • морква — 1 шт.;
  • цибулина — 2 шт.;
  • часник — кілька зубчиків;
  • вода, олія рослинна;
  • спеції за смаком

Приготування:

  • На сковороду викласти куряче м’ясо, нарізане брусочками і змішане з сіллю і спеціями. Зверху на них містяться часникові часточки, кільця цибулі і морква, нарізана слайсами.
  • При бажанні зверху можна розташувати і інші овочі, наприклад, цукіні, баклажани, болгарський перчик, спаржеву квасолю.
  • Всі компоненти поливаються маслом, посипаються сіллю. Залишилося додати склянку води, покласти лавровий лист, накрити кришкою і тушкувати близько години.

Запіканка з курячою грудкою і брокколі

Інгредієнти:

  • біле куряче м’ясо — 300 г;
  • 300 г броколі;
  • 4 курячих яйця;
  • 100 г голландського сиру;
  • спеції за смаком

Приготування:

  • Брокколі розбирається на суцвіття і відварюється в закипілої підсоленій воді не більше 2-х хвилин, після чого відкидається на друшляк.
  • Сир слід натерти, а курячу грудку нарізати кубиками.
  • У форму, змащену маслом, спочатку помістити грудку, потім брокколі, зверху присипати сиром.
  • Яйця зі спеціями змішуються і заливаються зверху.
  • Випікати страву в духовці при температурі 190 градусів, поки скоринка зверху не придбає золотавий колір (це займе близько 20 хвилин).

Низькокалорійне філе курки в духовці

Куряча грудка в духовці виходить соковитою, ситної, але головне, низькокалорійною.

Інгредієнти:

  • біле куряче м’ясо — 1 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • оливкова олія — 20 мл;
  • соєвий соус — 4 столові ложки;
  • 3 щіпки чорного меленого перцю.

Приготування:

  • Підготовка курячого м’яса полягає у промиванні, зняття плівки і обсушивании.
  • Потім додається масло, зубчики часнику, натерті на тертці. При бажанні можуть бути використані будь-які спеції і приправи.
  • Курочка повинна в такому маринаді побути хоча б 30 хвилин.
  • М’ясо загортається в фольгу або пергаментний папір.
  • Запікати в духовці при температурі 220 градусів.
Дивіться також:  Паста з креветками у вершковому соусі – 7 рецептів

Подається дієтичне блюдо з овочами або на листах салату.

Куряче філе — вибір людини, що віддає перевагу здорове харчування. Соковите, смачне, корисне м’ясо буде оцінено по достоїнству усіма членами сім’ї, якщо його правильно приготувати.

Прокрутка до верху