Дієтичний торт – 8 рецептів смачних низькокалорійних тортів

Дієтичний торт — відмінний варіант десерту для тих, хто стежить за власною вагою. Таке ласощі містить мало калорій, але за смаком не поступається звичайним солодощів. Різноманітність рецептів дозволить вам експериментувати з десертами навіть на дієті.

Дієтичний морквяний торт

Морквяний дієтичний торт — це не тільки дуже корисна, але й дуже смачне ласощі. В якості основи можна брати як сиру, так і варену моркву.

Потрібні продукти:

  • 200 г вівсяної муки;
  • 2 великі моркви;
  • 3 яйця;
  • 20 г замінника цукру;
  • 8 г розпушувача.

Дієтичний крем для торта:

  • 500 г сиру жирністю 0%;
  • 110 г маложирного йогурту;
  • дрібно порубані горіхи за смаком.

Рецепт покроково:

  • Моркву помити і подрібнити на середньої або дрібної тертці.
  • Яйця збити, додати цукрозамінник і продовжити збивати кілька хвилин.
  • В яйця всипати вівсяну муку і розпушувач. Перемішати до зникнення грудочок.
  • Додати моркву, перемішати.
  • Отримане тісто випікати на сковороді невеликими порціями. Один корж піч на слабкому вогні близько 10 хвилин.
  • Для отримання крему з’єднати йогурт, сир і горіхи, перемішати.
  • Остиглі коржі промазати одержаним складом і дати просочитися одну годину.

Легкий десерт з сиру

Легкий сирний торт ідеально підходить для тих, хто піклується про свою фігуру.

Інгредієнти:

  • 300 г знежиреного сиру;
  • 2 середніх яйця;
  • 20 г желатину;
  • ванілін і цукор за смаком
  • 200 г печива;
  • 2 ст. л. молока.

Приготування:

  • Розчинити желатин у воді, дати набрякнути протягом 15 хвилин і підігріти на малому вогні. Остудити.
  • Яйця змішати з сиром, цукром і ваніліном, добре збити.
  • Печиво подрібнити в крихту і додати в неї молоко. Висипати отриманий склад рівним шаром в ємність.
  • На основу викласти сирну масу і поставити форму в холодильник на кілька годин.
  • Декорувати зверху шматочками фруктів, ягодами і горіхами.

Низькокалорійний «Наполеон»

Зробити такий торт зовсім не складно, а на смак він виходить дивовижним. Для декору можна взяти не тільки печиво, але й дрібні шматочки горіхів.

Дивіться також:  Випічка з яблуками — 10 рецептів приготування

Необхідні продукти для коржів:

  • 3 ст. л. борошна;
  • 2 яйця;
  • 20 г замінника цукру;
  • 100 г нежирної сметани;
  • 200 мл молока жирністю 1,5%.

Для крему:

  • 300 г сиру з жирністю 0%;
  • 30 г ванільного цукру.

Приготування:

  • Розмішати яйця з замінником цукру і сметаною.
  • Акуратно додати борошно і вливати молоко, вимішуючи тісто.
  • З тіста розкачати тонкі круглі коржі і запекти їх в духовій шафі при 180 градусах 5 – 10 хвилин. Один корж подрібнити для прикраси торта зверху.
  • Для крему змішати сир з ванільним цукром і ретельно перемішати.
  • Коржі промазати кремом і дати їм настоятися 2 – 4 години.
  • Зверху торт посипати подрібненим в крихту коржем.

Йогуртовий дієтичний муссовый торт

Такий торт чудово підійде для будь-якого свята, так як він елегантний, легкий і дуже смачний. Для прикраси знадобляться шматочки персика, ківі або ягоди чорниці.

Склад:

  • 200 г знежиреного сиру;
  • 2 середніх яйця;
  • 1 ст. л. цукру за бажанням;
  • 30 г желатину;
  • 1 л фруктового йогурту низької жирності;
  • щіпка ваніліну.

Готуємо торт:

  • Змішати сир, яйце і цукор і збити віночком до щільної маси.
  • Налити отриману основу у форму і прибрати в духовку на 30 хвилин. Випікати при температурі 180 градусів.
  • Підготувати желатин, заливши його склянкою гарячої води. Дати постояти 15 хвилин, періодично помішуючи.
  • Перелити желатин в залізну посуд і закип’ятити на слабкому вогні для розчинення. Остудити.
  • Змішати йогурт, желатин і ванілін.
  • Додати отриману заливку на сирну основу і поставити торт в холодильник на кілька годин для застигання.
  • Готовий торт прикрасити шматочками фруктів або ягід.

Як приготувати без випічки

Торт без випічки готується дуже швидко і просто. Як бісквіту краще використовувати м’яке печиво.

Дивіться також:  Шоколадний брауні – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 80 г борошна;
  • 2 жовтка;
  • 4 ч. л. какао;
  • 40 мл маложирного молока;
  • 2 персика;
  • 400 г печива.

Приготування:

  • Розділити жовтки і білки.
  • Жовтки з’єднати з какао, добре перемішати.
  • Додати борошно і гаряче молоко.
  • Отриману масу поставити на слабкий вогонь і заважати до загустіння. Охолодити.
  • У форму з бортиками викласти печиво і покрити кремом. Покласти шматочки фруктів і додати ще шар печива. Повторити потрібну кількість разів.
  • Зверху торт можна прикрасити іншими фруктами або горіхами за бажанням.

Низковуглеводний малиновий чізкейк

Щоб приготувати такі ласощі, знадобиться мінімум інгредієнтів.

Для декору можна брати не тільки малину, але й інші ягоди та фрукти, наприклад, лайм – вийде дуже свіже рішення.

Інгредієнти для чізкейку:

  • 400 г знежиреного сиру;
  • 200 г кисломолочного сиру;
  • 1 стакан молока;
  • 40 г желатину;
  • 50 г замінника цукру;
  • 200 р малини;
  • 1 середній лайм;
  • 1 упаковка хлібців вафельних.

Покроковий рецепт:

  • Желатин залити 250 мл гарячої води і перемішати. Дати настоятися 20 хвилин.
  • Закип’ятити желатин на слабкому вогні до розчинення.
  • Змішати сир, сир, молоко і замінник цукру. Довести до однорідної маси і додати желатин.
  • Частина малини перемолоти в блендері до стану пюре і ввести в основну масу.
  • У формі викласти хлібці в один шар і залити сирною сумішшю. Прибрати в холодильник на 3 – 4 години.
  • Готовий торт прикрасити цілими ягодами малини і шматочками лайма.

Торт «Пташине молоко»

Ніжний і повітряний торт «Пташине молоко» можна давати навіть дітям, адже в ньому використовуються тільки корисні і низькокалорійні продукти.

Якщо молочне суфле замінити полуничним, смак буде більш яскравим.

Необхідні продукти для основи:

  • 3 невеликих яйця;
  • 35 г кукурудзяного крохмалю;
  • 3 ст. л. сухого молока жирністю 0%;
  • 10 г розпушувача;
  • замінник цукру за смаком.

Для суфле:

  • 4 білка яєць;
  • 2 ч. л. желатину;
  • 300 мл маложирного молока;
  • замінник цукру за смаком;
  • 10 крапель лимонного соку.
Дивіться також:  Зефір в шоколаді – 4 рецепта, як зробити в домашніх умовах

Для глазурі:

  • 20 г темного шоколаду (85% какао);
  • 100 мл йогурту;
  • 150 мл молока маложирного;
  • 1 жовток;
  • 2 ч. л. какао;
  • ванілін за смаком.

Готуємо так:

  • Розділити білки і жовтки. Білки збити до піни і з’єднати зі збитими жовтками.
  • Додати крохмаль, молоко, розпушувач і замінник цукру. Перемішати.
  • Випікати бісквіт в розігрітій до 190 градусів духовці близько 10 хвилин.
  • Змішати продукти для глазурі: шоколад розтопити на водяній бані, додати інші компоненти. Довести до кипіння і остудити.
  • Збити білки для суфле.
  • Підготувати желатин, розчинивши і нагрівання його.
  • Додати в білки желатин, лимонний сік, молоко і замінник цукру.
  • Отриманою масою залити бісквіт. Він повинен лежати при цьому в глибокій формі.
  • Покрити торт глазур’ю і поставити в холодильник на 2 – 4 години для повного застигання.

З шоколадом і полуницею

Дієтичний шоколадно-полуничний торт відрізняється прекрасним смаком і яскравим виглядом. Він здатний прикрасити будь-який стіл і підняти настрій вам і вашим гостям.

Інгредієнти:

  • 300 г нежирного сиру;
  • 150 мл молока;
  • 10 г желатину;
  • 30 г какао;
  • 30 г гіркого шоколаду;
  • 300 г полуниці;
  • замінник цукру за смаком.

Приготування:

  • Желатин залити склянкою гарячої води і залишити на 20 хвилин. Потім прогрівати на маленькому вогні, додавши молоко.
  • Шоколад розтопити на водяній бані.
  • Частина полуниці розтерти ложкою або товкачиком.
  • Желатинову суміш розмішати з сиром, подрібненої полуницею, какао і топленим шоколадом.
  • Вилити в роз’ємну форму і прибрати в холодильник на 2 – 4 години.
  • Прикрасити залишилися ягодами і шматочками шоколаду.

Різноманіття рецептів низькокалорійних тортів дозволить вам, навіть перебуваючи на дієті, балувати себе смачними і корисними ласощами. Ранковий чай з таким десертом зарядить бадьорістю і гарним настроєм на весь день.

Прокрутка до верху