Дієтичний торт — відмінний варіант десерту для тих, хто стежить за власною вагою. Таке ласощі містить мало калорій, але за смаком не поступається звичайним солодощів. Різноманітність рецептів дозволить вам експериментувати з десертами навіть на дієті.
Дієтичний морквяний торт
Морквяний дієтичний торт — це не тільки дуже корисна, але й дуже смачне ласощі. В якості основи можна брати як сиру, так і варену моркву.
Потрібні продукти:
- 200 г вівсяної муки;
- 2 великі моркви;
- 3 яйця;
- 20 г замінника цукру;
- 8 г розпушувача.
Дієтичний крем для торта:
- 500 г сиру жирністю 0%;
- 110 г маложирного йогурту;
- дрібно порубані горіхи за смаком.
Рецепт покроково:
- Моркву помити і подрібнити на середньої або дрібної тертці.
- Яйця збити, додати цукрозамінник і продовжити збивати кілька хвилин.
- В яйця всипати вівсяну муку і розпушувач. Перемішати до зникнення грудочок.
- Додати моркву, перемішати.
- Отримане тісто випікати на сковороді невеликими порціями. Один корж піч на слабкому вогні близько 10 хвилин.
- Для отримання крему з’єднати йогурт, сир і горіхи, перемішати.
- Остиглі коржі промазати одержаним складом і дати просочитися одну годину.
Легкий десерт з сиру
Легкий сирний торт ідеально підходить для тих, хто піклується про свою фігуру.
Інгредієнти:
- 300 г знежиреного сиру;
- 2 середніх яйця;
- 20 г желатину;
- ванілін і цукор за смаком
- 200 г печива;
- 2 ст. л. молока.
Приготування:
- Розчинити желатин у воді, дати набрякнути протягом 15 хвилин і підігріти на малому вогні. Остудити.
- Яйця змішати з сиром, цукром і ваніліном, добре збити.
- Печиво подрібнити в крихту і додати в неї молоко. Висипати отриманий склад рівним шаром в ємність.
- На основу викласти сирну масу і поставити форму в холодильник на кілька годин.
- Декорувати зверху шматочками фруктів, ягодами і горіхами.
Низькокалорійний «Наполеон»
Зробити такий торт зовсім не складно, а на смак він виходить дивовижним. Для декору можна взяти не тільки печиво, але й дрібні шматочки горіхів.
Необхідні продукти для коржів:
- 3 ст. л. борошна;
- 2 яйця;
- 20 г замінника цукру;
- 100 г нежирної сметани;
- 200 мл молока жирністю 1,5%.
Для крему:
- 300 г сиру з жирністю 0%;
- 30 г ванільного цукру.
Приготування:
- Розмішати яйця з замінником цукру і сметаною.
- Акуратно додати борошно і вливати молоко, вимішуючи тісто.
- З тіста розкачати тонкі круглі коржі і запекти їх в духовій шафі при 180 градусах 5 – 10 хвилин. Один корж подрібнити для прикраси торта зверху.
- Для крему змішати сир з ванільним цукром і ретельно перемішати.
- Коржі промазати кремом і дати їм настоятися 2 – 4 години.
- Зверху торт посипати подрібненим в крихту коржем.
Йогуртовий дієтичний муссовый торт
Такий торт чудово підійде для будь-якого свята, так як він елегантний, легкий і дуже смачний. Для прикраси знадобляться шматочки персика, ківі або ягоди чорниці.
Склад:
- 200 г знежиреного сиру;
- 2 середніх яйця;
- 1 ст. л. цукру за бажанням;
- 30 г желатину;
- 1 л фруктового йогурту низької жирності;
- щіпка ваніліну.
Готуємо торт:
- Змішати сир, яйце і цукор і збити віночком до щільної маси.
- Налити отриману основу у форму і прибрати в духовку на 30 хвилин. Випікати при температурі 180 градусів.
- Підготувати желатин, заливши його склянкою гарячої води. Дати постояти 15 хвилин, періодично помішуючи.
- Перелити желатин в залізну посуд і закип’ятити на слабкому вогні для розчинення. Остудити.
- Змішати йогурт, желатин і ванілін.
- Додати отриману заливку на сирну основу і поставити торт в холодильник на кілька годин для застигання.
- Готовий торт прикрасити шматочками фруктів або ягід.
Як приготувати без випічки
Торт без випічки готується дуже швидко і просто. Як бісквіту краще використовувати м’яке печиво.
Інгредієнти:
- 80 г борошна;
- 2 жовтка;
- 4 ч. л. какао;
- 40 мл маложирного молока;
- 2 персика;
- 400 г печива.
Приготування:
- Розділити жовтки і білки.
- Жовтки з’єднати з какао, добре перемішати.
- Додати борошно і гаряче молоко.
- Отриману масу поставити на слабкий вогонь і заважати до загустіння. Охолодити.
- У форму з бортиками викласти печиво і покрити кремом. Покласти шматочки фруктів і додати ще шар печива. Повторити потрібну кількість разів.
- Зверху торт можна прикрасити іншими фруктами або горіхами за бажанням.
Низковуглеводний малиновий чізкейк
Щоб приготувати такі ласощі, знадобиться мінімум інгредієнтів.
Для декору можна брати не тільки малину, але й інші ягоди та фрукти, наприклад, лайм – вийде дуже свіже рішення.
Інгредієнти для чізкейку:
- 400 г знежиреного сиру;
- 200 г кисломолочного сиру;
- 1 стакан молока;
- 40 г желатину;
- 50 г замінника цукру;
- 200 р малини;
- 1 середній лайм;
- 1 упаковка хлібців вафельних.
Покроковий рецепт:
- Желатин залити 250 мл гарячої води і перемішати. Дати настоятися 20 хвилин.
- Закип’ятити желатин на слабкому вогні до розчинення.
- Змішати сир, сир, молоко і замінник цукру. Довести до однорідної маси і додати желатин.
- Частина малини перемолоти в блендері до стану пюре і ввести в основну масу.
- У формі викласти хлібці в один шар і залити сирною сумішшю. Прибрати в холодильник на 3 – 4 години.
- Готовий торт прикрасити цілими ягодами малини і шматочками лайма.
Торт «Пташине молоко»
Ніжний і повітряний торт «Пташине молоко» можна давати навіть дітям, адже в ньому використовуються тільки корисні і низькокалорійні продукти.
Якщо молочне суфле замінити полуничним, смак буде більш яскравим.
Необхідні продукти для основи:
- 3 невеликих яйця;
- 35 г кукурудзяного крохмалю;
- 3 ст. л. сухого молока жирністю 0%;
- 10 г розпушувача;
- замінник цукру за смаком.
Для суфле:
- 4 білка яєць;
- 2 ч. л. желатину;
- 300 мл маложирного молока;
- замінник цукру за смаком;
- 10 крапель лимонного соку.
Для глазурі:
- 20 г темного шоколаду (85% какао);
- 100 мл йогурту;
- 150 мл молока маложирного;
- 1 жовток;
- 2 ч. л. какао;
- ванілін за смаком.
Готуємо так:
- Розділити білки і жовтки. Білки збити до піни і з’єднати зі збитими жовтками.
- Додати крохмаль, молоко, розпушувач і замінник цукру. Перемішати.
- Випікати бісквіт в розігрітій до 190 градусів духовці близько 10 хвилин.
- Змішати продукти для глазурі: шоколад розтопити на водяній бані, додати інші компоненти. Довести до кипіння і остудити.
- Збити білки для суфле.
- Підготувати желатин, розчинивши і нагрівання його.
- Додати в білки желатин, лимонний сік, молоко і замінник цукру.
- Отриманою масою залити бісквіт. Він повинен лежати при цьому в глибокій формі.
- Покрити торт глазур’ю і поставити в холодильник на 2 – 4 години для повного застигання.
З шоколадом і полуницею
Дієтичний шоколадно-полуничний торт відрізняється прекрасним смаком і яскравим виглядом. Він здатний прикрасити будь-який стіл і підняти настрій вам і вашим гостям.
Інгредієнти:
- 300 г нежирного сиру;
- 150 мл молока;
- 10 г желатину;
- 30 г какао;
- 30 г гіркого шоколаду;
- 300 г полуниці;
- замінник цукру за смаком.
Приготування:
- Желатин залити склянкою гарячої води і залишити на 20 хвилин. Потім прогрівати на маленькому вогні, додавши молоко.
- Шоколад розтопити на водяній бані.
- Частина полуниці розтерти ложкою або товкачиком.
- Желатинову суміш розмішати з сиром, подрібненої полуницею, какао і топленим шоколадом.
- Вилити в роз’ємну форму і прибрати в холодильник на 2 – 4 години.
- Прикрасити залишилися ягодами і шматочками шоколаду.
Різноманіття рецептів низькокалорійних тортів дозволить вам, навіть перебуваючи на дієті, балувати себе смачними і корисними ласощами. Ранковий чай з таким десертом зарядить бадьорістю і гарним настроєм на весь день.