Долма — 7 рецептів приготування

З соусом мацоні

Цей соус додасть яскравих ноток, і частіше його використовують при приготуванні долми з баранини.

 

Суть рецепту в тому, що до готової долма додається соус з кисломолочного кавказького продукту мацоні (місцевий аналог нашої кисляку). У мацоні потрібно покласти дрібно нарізаний часник, зелень петрушки і кінзи. Поки готується долма, соус настоюється в холодильнику — чим довше, тим він буде ароматнішим. Страва подається разом з соусників, в якому налитий соус з мацоні.

Як приготувати в мультиварці

Долма в мультиварці готується так:

  • Зварити в режимі «Рис» крупу на воді.
  • У фарш додати подрібнену цибулю.
  • З’єднати з вареним рисом і скрутити рулетики долми.
  • Укласти їх у чашу, залити на пару сантиметрів вище виробів водою.
  • Зверху прикрити пластикової чашею, щоб рулетики не спливали.
  • Готувати півгодини в режимі гасіння.
  • Дивіться також:  Як готувати рис – 11 смачних рецептів
    Прокрутка до верху