Готуємо з індички в харчовій плівці
Індичка – це ще один варіант смачного дієтичного м’яса птиці для домашніх сосисок. На відміну від курки вона практично не викликає алергічних реакцій, більш насичена корисними вітамінами і макроелементами.
Необхідні інгредієнти:
- м’ясо – філе індички 0,5 кг;
- яйце куряче середнього розміру;
- молоко – 100 мл;
- овочі – головка ріпчастої цибулі, часник;
- спеції і приправи: сіль, перець, паприка, мускатний горіх.
Процес приготування:
- М’ясо подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера до ніжної пастоподібної консистенції, краще його прокрутити 2 — 3 рази.
- Подрібнену цибулю і часник додати у фарш. При використанні блендера овочі зручно подрібнювати відразу з м’ясом.
- Ввести у фарш яйце, добре перемішати.
- Молоко вливають поступово, оцінюючи густоту фаршу. Основа повинна бути такою, щоб фарш не расползался при формуванні сосисок, і, в той же час, легко видавлювався з кондитерського шприца або пакета.
- Посолити, поперчити, додати бажані спеції. Наприклад, паприка додасть гарний «сосисковий» колір, а мускатний горіх додасть прянощі.
- Розстелити шматок харчової плівки або підготувати відрізки рукава для запікання необхідного розміру.
- За допомогою кондитерського шприца або пакета видавити готовий фарш на плівку товстим шаром, розподілити масу по центру.
- Щільно закрутити плівку, натискаючи з обох кінців, сформувати сосиску бажаного розміру. Кінці плівки зав’язати вузлом, або зав’язати міцною ниткою.
- Варити протягом 5 – 10 хвилин або заморозити.
Щоб сосиски з індички вийшли більш соковитими, перед приготуванням фаршу, м’ясо можна витримати в молоці близько півгодини.