Домашні сосиски – 5 рецептів, як зробити сосиски своїми руками в домашніх умовах

Молочні сосиски в домашніх умовах

Справжні молочні сосиски готують з м’яса яловичини та свинини. У складі фаршу не повинно бути жив або хрящів. Пропорції м’яса у сосисках молочних – на 2 частини свинини 1 частина яловичини.

Необхідні інгредієнти:

  • м’ясо – 2 кг свинини, 1 кг яловичини;
  • яйце – можна два невеликих загальною вагою близько 100 г;
  • молоко незбиране – 300 г;
  • молоко сухе – 80 г;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • спеції і приправи: сіль, перець, мускатний горіх, коріандр, часник сушений мелений, гірчиця суха.

Процес приготування:

  • М’ясо перемелюється за допомогою блендера або м’ясорубки до стану пюре. Для оптимальної консистенції краще прокрутити його 4 рази.
  • Цукор і всі спеції в обсязі близько 0,5 ч. ложки кожна змішують один з одним і додають у фарш, ретельно перемішують до повного розчинення.
  • Додають два яйця.
  • Вливають дуже холодне молоко. Це необхідно тому, що холодний фарш краще піддається помолу. Молоко вливають поступово, стежать за густотою.
  • В кінці додають сухе молоко, підмішуючи його тонким шаром.
  • Готовий викладають фарш на харчову плівку, щільно формують сосиски. Кінці плівки фіксують ниткою або вузлом.
  • Варять близько 30 хвилин.

Ідеальною оболонкою для молочних сосисок служать кишки баранячі або свинячі. Наповнити їх фаршем можна, використовуючи спеціальну насадку на м’ясорубку або кондитерський шприц.

Дивіться також:  Картопля з салом в духовці – 9 рецептів приготування
Прокрутка до верху