Молочні сосиски в домашніх умовах
Справжні молочні сосиски готують з м’яса яловичини та свинини. У складі фаршу не повинно бути жив або хрящів. Пропорції м’яса у сосисках молочних – на 2 частини свинини 1 частина яловичини.
Необхідні інгредієнти:
- м’ясо – 2 кг свинини, 1 кг яловичини;
- яйце – можна два невеликих загальною вагою близько 100 г;
- молоко незбиране – 300 г;
- молоко сухе – 80 г;
- цукор – 1 ст. ложка;
- спеції і приправи: сіль, перець, мускатний горіх, коріандр, часник сушений мелений, гірчиця суха.
Процес приготування:
- М’ясо перемелюється за допомогою блендера або м’ясорубки до стану пюре. Для оптимальної консистенції краще прокрутити його 4 рази.
- Цукор і всі спеції в обсязі близько 0,5 ч. ложки кожна змішують один з одним і додають у фарш, ретельно перемішують до повного розчинення.
- Додають два яйця.
- Вливають дуже холодне молоко. Це необхідно тому, що холодний фарш краще піддається помолу. Молоко вливають поступово, стежать за густотою.
- В кінці додають сухе молоко, підмішуючи його тонким шаром.
- Готовий викладають фарш на харчову плівку, щільно формують сосиски. Кінці плівки фіксують ниткою або вузлом.
- Варять близько 30 хвилин.
Ідеальною оболонкою для молочних сосисок служать кишки баранячі або свинячі. Наповнити їх фаршем можна, використовуючи спеціальну насадку на м’ясорубку або кондитерський шприц.