Технологія приготування з яловичини
Яловичина – нежирний сорт м’ясо, вкрай рідко викликає алергічні реакції. Завдяки цим властивостям воно добре підходить для раціону маленьких дітей нарівні з індичкою або куркою. З яловичини також легко своїми руками зробити смачні домашні сосиски.
Необхідні інгредієнти:
- м’ясо – яловичина 1,6 кг;
- яйце – 2 шт. середнього розміру;
- вершки – 200 мл;
- масло вершкове – 100 г;
- буряк – одна невелика;
- спеції і приправи: сіль, перець, сушений часник і кріп, мускатний горіх.
Процес приготування:
- Філе яловичини нарізують шматочками, видаляючи жилки.
- Перемелюють на м’ясорубці або блендері 3 – 4 рази до стану пюре.
- Очищену буряк подрібнюють у м’ясорубці або на дрібній тертці. З отриманого бурякового фаршу через марлю вичавлюють у м’ясне пюре буряковий сік. Він додасть сосисок апетитний відтінок.
- У м’ясний фарш додають яйця, перемішують.
- Всі спеції, перемішують і перетирають один з одним. Кожної спеції потрібно близько половини столової ложки або по смаку.
- Вливають вершки 20% жирності.
- Вершкове масло кімнатної температури нарізають невеликими шматочками й підмішують у фарш.
- Ретельно вимішують суміш до однорідного стану.
- Відправляють в холодильник на 12 годин.
- Фаршем наповнюють свинячі або баранячі кишки за допомогою м’ясорубки зі спеціальною насадкою або кондитерського шприца. М’ясо всередині щільно утрамбовують, прибираючи бульбашки повітря усередині оболонки.
- Кінці сосисок в оболонці перекручують, або фіксують щільною ниткою.
- Варять близько 30 хвилин.