Домашні сосиски – 5 рецептів, як зробити сосиски своїми руками в домашніх умовах

Технологія приготування з яловичини

Яловичина – нежирний сорт м’ясо, вкрай рідко викликає алергічні реакції. Завдяки цим властивостям воно добре підходить для раціону маленьких дітей нарівні з індичкою або куркою. З яловичини також легко своїми руками зробити смачні домашні сосиски.

Необхідні інгредієнти:

  • м’ясо – яловичина 1,6 кг;
  • яйце – 2 шт. середнього розміру;
  • вершки – 200 мл;
  • масло вершкове – 100 г;
  • буряк – одна невелика;
  • спеції і приправи: сіль, перець, сушений часник і кріп, мускатний горіх.

Процес приготування:

  • Філе яловичини нарізують шматочками, видаляючи жилки.
  • Перемелюють на м’ясорубці або блендері 3 – 4 рази до стану пюре.
  • Очищену буряк подрібнюють у м’ясорубці або на дрібній тертці. З отриманого бурякового фаршу через марлю вичавлюють у м’ясне пюре буряковий сік. Він додасть сосисок апетитний відтінок.
  • У м’ясний фарш додають яйця, перемішують.
  • Всі спеції, перемішують і перетирають один з одним. Кожної спеції потрібно близько половини столової ложки або по смаку.
  • Вливають вершки 20% жирності.
  • Вершкове масло кімнатної температури нарізають невеликими шматочками й підмішують у фарш.
  • Ретельно вимішують суміш до однорідного стану.
  • Відправляють в холодильник на 12 годин.
  • Фаршем наповнюють свинячі або баранячі кишки за допомогою м’ясорубки зі спеціальною насадкою або кондитерського шприца. М’ясо всередині щільно утрамбовують, прибираючи бульбашки повітря усередині оболонки.
  • Кінці сосисок в оболонці перекручують, або фіксують щільною ниткою.
  • Варять близько 30 хвилин.
Дивіться також:  Бастурма з яловичини в домашніх умовах
Прокрутка до верху