Домашній лимонад – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Жодна покупна газована вода не зрівняється з напоєм із стиглих груш, солодкого кавуна і соковитої полуниці, приготованим своїми руками. Головне – вибрати підходящий рецепт і охолодити домашній лимонад перед подачею.

Класичний рецепт

Щоб отримати чотири літри чудового напою, потрібні такі компоненти:

  • вода (дві літрові банки);
  • цукровий пісок (вісімсот грам);
  • лимонний сік (літрова банка);
  • листя м’яти і лід.

Покрокове приготування:

  • У глибоку тару висипають цукор.
  • Вливають туди всю рідину і лимонний нектар.
  • Нагрівають склад і варять п’ятнадцять хвилин.
  • Коли білі крупинки повністю розчиняться, ємність знімають з вогню.
  • Напій переливають у посуд з скла і охолоджують.

Перед подаванням кладуть листочки м’яти і крижані кубики.

З апельсинів

Кольоровий та солодкий лимонад роблять з апельсинів.

Для цього беруть певну кількість інгредієнтів:

  • мінералка з газами (літрова пляшка);
  • чотириста грамів апельсинів;
  • сахароза (сто грам).

Спосіб приготування:

  • Цитрусові миють і знімають з них шкірку.
  • Шматочки очищеного фрукта і цукрові крупинки поміщають в прилад для змішування і подрібнюють до однорідного стану.
  • Змішують апельсин з мінералкою і прибирають в холодильник.

П’ють Лимонад, процідивши, коли він стане прохолодним.

Готуємо з лимона

Лимонний напій припаде до душі і дорослим, і дітям.

Складається він з наступних компонентів:

  • сахароза (двісті грам);
  • п’ять або шість лимонів;
  • півтора літра чистої води.

Хід приготування:

  • З лимона добре вичавлюють природну суспензію. Для цього використовують соковижималку. Якщо її немає, роблять вручну.
  • У ємність наливають воду і всипають сахарозу.
  • Додають лимонний нектар і перемішують.

Перед подачею лимонад охолоджують.

Лимонад «Тархун» в домашніх умовах

Популярний кавказьке рослина тархун також називають естрагоном. Він володіє прекрасним смаком і лікарськими властивостями. З тархуну можна приготувати лимонад з насиченим смаком.

Дивіться також:  Кисіль з журавлини – 7 рецептів приготування

Для цього потрібні:

  • свіжий естрагон (сто грам);
  • двісті грам цукрового піску;
  • лайм (дві штуки);
  • газована вода (літрова пляшка).

Готують Тархун поетапно:

  • Гілочки трави промивають і поміщають в кухонний електроприлад з функцією подрібнювача.
  • Блендер використовують протягом двох хвилин.
  • Змішують тархун з цукром і розтирають товкачем, щоб вижити нектар.
  • Вливають до нього окріп в кількості двохсот мілілітрів.
  • Перемішують суміш і накривають кришкою.
  • Наполягають лимонад близько години, поки він не охолоне.
  • Остиглий складу проціджують.
  • З лайма вичавлюють природню рідину і вливають до відвару.
  • Отриману суміш розбавляють охолодженою газованою водою.

Тархун розливають по келихах і прикрашають часточками лайма.

Напій з полуниці

Любителям полуниці сподобається наступний рецепт.

Ягідний напій одержують з доступних продуктів:

  • солодкий сироп (півлітрова тара);
  • шість лимонних плодів;
  • вода (трохи більше двох літрів);
  • полуничні ягоди (півкіло).

Роблять полуничний лимонад таким чином:

  • Лимони миють і ретельно вичавлюють з них суспензію природного походження.
  • Шкірку дрібно нарізають.
  • Змішують лимонний продукт рідкого виду, воду і сироп з цукру.
  • Кладуть цедру і перемішують.
  • У склад додають полуницю, яку перетворюють заздалегідь в пюре.
  • Все добре перемішують і проціджують.

Подають напій, прикрасивши ягодами, м’ятою або мелісою.

Рецепт з кавуна

Для кавунового лимонаду беруть наступні компоненти:

  • газована вода (літрова пляшка);
  • лайм (дві штуки);
  • м’якоть кавуна (кілограм);
  • цукор (близько трьох великих ложок).

Покроковий рецепт:

  • М’якоть кавуна очищають від насіння.
  • Лайм промивають і відіжміть з нього сік.
  • Поміщають кавун, лайм, цукор в подрібнювач і перебивають пару хвилин.
  • Вливають в отримане пюре газовану воду і знову включають прилад для подрібнення.
  • Тримають напій в холоді і подають, додавши крижані кубики.

Сахарозу можна не використовувати, якщо кавун відрізняється особливою насолодою.

Дивіться також:  Кава Якобс (Jacobs): види і сорти кави, як приготувати – 3 рецепта

Дуже смачний імбирний лимонад

Напій з імбиру чудово втамовує спрагу, має оригінальний свіжий смак.

Для нього знадобляться деякі складові:

  • лимон (дві штуки);
  • імбирний корінь (двісті грамів);
  • цукровий пісок (дві великі ложки);
  • чиста вода (трилітрова банка);
  • півсклянки меду.

Готують імбирний лимонад наступним чином:

  • Корінь рослини очищають від шкірки, промивають і дрібно труть.
  • Шкірку лимона зрізають і гарненько подрібнюють.
  • У посуд наливають літр води, і додають імбир з цедрою.
  • Всипають цукор, перешивають і доводять напій до кипіння.
  • Як тільки склад закипить, знімають каструлю з вогню і охолоджують.
  • Вичавлюють рідкий продукт з м’якоті лимона і додають до інгредієнтів.
  • Розбавляють напій залишилася водою і продуктом бджільництва.
  • Тримають лимонад в холоді.

Схожим смаком володіє огірковий напій.

Для його приготування треба взяти певні складові:

  • лимони (дві штуки);
  • огірки (чотириста грамів);
  • сахароза (триста грам);
  • двісті мілілітрів води для приготування сиропу;
  • вода (півлітрова банка);
  • м’ятні листя.

Покроковий рецепт:

  • У глибоку тару вливають воду і чекають, поки вона закипить.
  • У склянку води всипають цукор і сироп кип’ятять.
  • Варять близько двох хвилин і охолоджують.
  • Овочі нарізають і завантажують в блендер разом з м’ятою.
  • Все перетворюють в однорідну суміш і проціджують складу.
  • З лимонів вичавлюють природню рідину і змішують з водою, овочевий масою і сиропом.

Огірковий лимонад охолоджують і п’ють, щоб втамувати спрагу.

Як зробити з груш

Втамувати спрагу можна напоєм з груш.

Для нього знадобляться:

  • вода (літрова пляшка);
  • груші (двісті грам);
  • сахароза (чотири столові ложки);
  • лимон.

Спосіб приготування:

  • Груші промивають і знімають з них шкірку.
  • Плоди ріжуть на дві частини і вирізують середину з кісточками.
  • М’якоть шаткують на шматочки і викладають в подрібнювач.
  • Заливають фрукти холодною водою в кількості двохсот мілілітрів.
  • Склад збивають електроприладом.
  • Додають до рідини сахарозу і варять, поки білі крупинки розчиняться.
  • Змішують грушеве пюре, сік лимона і сироп.
  • Додають пару шматочків груші.
  • Прибирають в холодильну камеру і дістають через кілька годин.
Дивіться також:  Банановий коктейль – 7 рецептів, як зробити в блендері з молоком

Для приготування вибирають лише стиглі плоди. Знаючи, як зробити лимонад будинку, можна круглий рік насолоджуватися чудовим смаком і ароматом натурального продукту.

Прокрутка до верху