Жодна покупна газована вода не зрівняється з напоєм із стиглих груш, солодкого кавуна і соковитої полуниці, приготованим своїми руками. Головне – вибрати підходящий рецепт і охолодити домашній лимонад перед подачею.
Класичний рецепт
Щоб отримати чотири літри чудового напою, потрібні такі компоненти:
- вода (дві літрові банки);
- цукровий пісок (вісімсот грам);
- лимонний сік (літрова банка);
- листя м’яти і лід.
Покрокове приготування:
- У глибоку тару висипають цукор.
- Вливають туди всю рідину і лимонний нектар.
- Нагрівають склад і варять п’ятнадцять хвилин.
- Коли білі крупинки повністю розчиняться, ємність знімають з вогню.
- Напій переливають у посуд з скла і охолоджують.
Перед подаванням кладуть листочки м’яти і крижані кубики.
З апельсинів
Кольоровий та солодкий лимонад роблять з апельсинів.
Для цього беруть певну кількість інгредієнтів:
- мінералка з газами (літрова пляшка);
- чотириста грамів апельсинів;
- сахароза (сто грам).
Спосіб приготування:
- Цитрусові миють і знімають з них шкірку.
- Шматочки очищеного фрукта і цукрові крупинки поміщають в прилад для змішування і подрібнюють до однорідного стану.
- Змішують апельсин з мінералкою і прибирають в холодильник.
П’ють Лимонад, процідивши, коли він стане прохолодним.
Готуємо з лимона
Лимонний напій припаде до душі і дорослим, і дітям.
Складається він з наступних компонентів:
- сахароза (двісті грам);
- п’ять або шість лимонів;
- півтора літра чистої води.
Хід приготування:
- З лимона добре вичавлюють природну суспензію. Для цього використовують соковижималку. Якщо її немає, роблять вручну.
- У ємність наливають воду і всипають сахарозу.
- Додають лимонний нектар і перемішують.
Перед подачею лимонад охолоджують.
Лимонад «Тархун» в домашніх умовах
Популярний кавказьке рослина тархун також називають естрагоном. Він володіє прекрасним смаком і лікарськими властивостями. З тархуну можна приготувати лимонад з насиченим смаком.
Для цього потрібні:
- свіжий естрагон (сто грам);
- двісті грам цукрового піску;
- лайм (дві штуки);
- газована вода (літрова пляшка).
Готують Тархун поетапно:
- Гілочки трави промивають і поміщають в кухонний електроприлад з функцією подрібнювача.
- Блендер використовують протягом двох хвилин.
- Змішують тархун з цукром і розтирають товкачем, щоб вижити нектар.
- Вливають до нього окріп в кількості двохсот мілілітрів.
- Перемішують суміш і накривають кришкою.
- Наполягають лимонад близько години, поки він не охолоне.
- Остиглий складу проціджують.
- З лайма вичавлюють природню рідину і вливають до відвару.
- Отриману суміш розбавляють охолодженою газованою водою.
Тархун розливають по келихах і прикрашають часточками лайма.
Напій з полуниці
Любителям полуниці сподобається наступний рецепт.
Ягідний напій одержують з доступних продуктів:
- солодкий сироп (півлітрова тара);
- шість лимонних плодів;
- вода (трохи більше двох літрів);
- полуничні ягоди (півкіло).
Роблять полуничний лимонад таким чином:
- Лимони миють і ретельно вичавлюють з них суспензію природного походження.
- Шкірку дрібно нарізають.
- Змішують лимонний продукт рідкого виду, воду і сироп з цукру.
- Кладуть цедру і перемішують.
- У склад додають полуницю, яку перетворюють заздалегідь в пюре.
- Все добре перемішують і проціджують.
Подають напій, прикрасивши ягодами, м’ятою або мелісою.
Рецепт з кавуна
Для кавунового лимонаду беруть наступні компоненти:
- газована вода (літрова пляшка);
- лайм (дві штуки);
- м’якоть кавуна (кілограм);
- цукор (близько трьох великих ложок).
Покроковий рецепт:
- М’якоть кавуна очищають від насіння.
- Лайм промивають і відіжміть з нього сік.
- Поміщають кавун, лайм, цукор в подрібнювач і перебивають пару хвилин.
- Вливають в отримане пюре газовану воду і знову включають прилад для подрібнення.
- Тримають напій в холоді і подають, додавши крижані кубики.
Сахарозу можна не використовувати, якщо кавун відрізняється особливою насолодою.
Дуже смачний імбирний лимонад
Напій з імбиру чудово втамовує спрагу, має оригінальний свіжий смак.
Для нього знадобляться деякі складові:
- лимон (дві штуки);
- імбирний корінь (двісті грамів);
- цукровий пісок (дві великі ложки);
- чиста вода (трилітрова банка);
- півсклянки меду.
Готують імбирний лимонад наступним чином:
- Корінь рослини очищають від шкірки, промивають і дрібно труть.
- Шкірку лимона зрізають і гарненько подрібнюють.
- У посуд наливають літр води, і додають імбир з цедрою.
- Всипають цукор, перешивають і доводять напій до кипіння.
- Як тільки склад закипить, знімають каструлю з вогню і охолоджують.
- Вичавлюють рідкий продукт з м’якоті лимона і додають до інгредієнтів.
- Розбавляють напій залишилася водою і продуктом бджільництва.
- Тримають лимонад в холоді.
Схожим смаком володіє огірковий напій.
Для його приготування треба взяти певні складові:
- лимони (дві штуки);
- огірки (чотириста грамів);
- сахароза (триста грам);
- двісті мілілітрів води для приготування сиропу;
- вода (півлітрова банка);
- м’ятні листя.
Покроковий рецепт:
- У глибоку тару вливають воду і чекають, поки вона закипить.
- У склянку води всипають цукор і сироп кип’ятять.
- Варять близько двох хвилин і охолоджують.
- Овочі нарізають і завантажують в блендер разом з м’ятою.
- Все перетворюють в однорідну суміш і проціджують складу.
- З лимонів вичавлюють природню рідину і змішують з водою, овочевий масою і сиропом.
Огірковий лимонад охолоджують і п’ють, щоб втамувати спрагу.
Як зробити з груш
Втамувати спрагу можна напоєм з груш.
Для нього знадобляться:
- вода (літрова пляшка);
- груші (двісті грам);
- сахароза (чотири столові ложки);
- лимон.
Спосіб приготування:
- Груші промивають і знімають з них шкірку.
- Плоди ріжуть на дві частини і вирізують середину з кісточками.
- М’якоть шаткують на шматочки і викладають в подрібнювач.
- Заливають фрукти холодною водою в кількості двохсот мілілітрів.
- Склад збивають електроприладом.
- Додають до рідини сахарозу і варять, поки білі крупинки розчиняться.
- Змішують грушеве пюре, сік лимона і сироп.
- Додають пару шматочків груші.
- Прибирають в холодильну камеру і дістають через кілька годин.
Для приготування вибирають лише стиглі плоди. Знаючи, як зробити лимонад будинку, можна круглий рік насолоджуватися чудовим смаком і ароматом натурального продукту.