Домашній майонез класичний – 10 найсмачніших і найпростіших рецептів приготування з покроковими фото

Майонез у домашніх умовах – це чудова альтернатива покупним соусам, до складу яких входить багато «сірих» компонентів, на кшталт барвників, підсилювачів запаху та смаку, а також ароматизатори та інше. Навіть якщо ви віддаєте перевагу майонезу «на яйцях», то на етикетці ви зустрінете лише «яєчний порошок», який не несе абсолютно ніякої користі. І для того, щоб поліпшити складові вашого харчування, нам знадобиться лише кілька інгредієнтів: якісна рослинна олія, свіжі яйця (або розсіл) і такі смакові добавки, як лимонний сік, російська гірчиця або оцет. Не варто боятися майонезу, адже калорій у ньому менше, ніж у тій самій оливковій олії. Не відмовляйте собі в насолоді насолодитися натуральним соусом!

Класичний домашній майонез у блендері

Класичний домашній майонез у блендері – це натуральний і шалено густий соус, в якому стоятиме ложка, у прямому значенні слова! Завдяки швидкому руху ножів, рослинна олія та яйце перетворюються на ніжну та кремоподібну консистенцію, яка ідеально підходить для заправки салатів та іншого.

Інгредієнти:

на – 1 порції

  • Олія – ​​200 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати майонез у домашніх умовах за класичним рецептом? Для прискорення процесу та власної зручності продукти та блендер виставляємо на робочий стіл.

Яйце старанно промиваємо під гарячою водою з милом і акуратно розбиваємо у високу склянку, зберігаючи цілісність жовтка.

Солимо і вливаємо олію.

Жовток накриваємо ніжкою блендера.

Включаємо низьку швидкість.

Повільно починаємо піднімати блендер догори.

Продовжуючи збивання, додаємо вказану кількість столового оцту.

Густу і однорідну масу перекладаємо в контейнер і прибираємо в холодильну камеру для зберігання або відразу подаємо до столу. Майонез у домашніх умовах готовий! Смачного!

Домашній майонез з гірчицею, оцтом та яйцем у блендері

Домашній майонез із гірчицею, оцтом та яйцем у блендері – це елементарний спосіб приготування смачного та ароматного соусу, на готування якого у вас не піде більше п’яти хвилин. Також, крім продуктів, перерахованих нижче, нам знадобиться потужний блендер і висока склянка.

Час приготування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 200 мл.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Оцет столовий 9% – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Вказану кількість соняшникової олії виливаємо в ємність для збивання.

Крок 2. Розбиваємо яйце.

Крок 3. Додаємо сіль, цукровий пісок та гірчицю – вставляємо ніжку блендера та включаємо маленькі оберти.

Крок 4. В масу, що загуснула, вливаємо оцет і збільшуємо швидкість до середньої, піднімаючи блендер вгору-вниз.

Крок 5. Перекладаємо соус у ємність для зберігання та знімаємо пробу. Смачного!

Дивіться також:  Соус до риби - 10 простих і смачних рецептів

Швидкий майонез з гірчицею та лимоном у домашніх умовах

Швидкий майонез із гірчицею та лимоном у домашніх умовах – це чудова заміна тим соусам, які нам пропонують у супермаркетах. За смаком домашній варіант абсолютно нічим не відрізняється, однак ви точно знатимете, що входить до його складу і зможете самостійно балансувати смак.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сік лимона – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​200 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Гірчиця – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У високу склянку від блендера переливаємо рослинне масло і прибираємо на полицю морозилки, залишаємо на 20 хвилин.

Крок 2. У охолоджену олію вводимо сіль.

Крок 3. Всипаємо трохи цукру.

Крок 4. Вливаємо кислий сік цитрусовий.

Крок 5. Додаємо гірчицю.

Крок 6. Розбиваємо яйце в посуд для збивання.

Крок 7. Опускаємо блендер і вмикаємо ножі, через 10-15 секунд піднімаємо і опускаємо ніжку до об’єднання компонентів.

Крок 8. Перекладаємо густий майонез у піалу та дегустуємо. Смачного!

Домашній майонез міксером

Домашній майонез міксером готується за лічені хвилини та вражає своїми смаковими характеристиками, а також неймовірно приємним ароматом. Для того, щоб соус вийшов жовтого відтінку, рекомендується використовувати фермерські яйця з яскравими жовтками.

Час приготування – 7 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Олія – ​​150 мл.
  • Сіль – 2 щіпки
  • Оцет 6% – 0,25 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти згідно зі списком.

Крок 2. Ретельно промиті яйця акуратно розбиваємо та відокремлюємо білки від жовтків.

Крок 3. У чашу міксера викладаємо жовтки та всипаємо сіль.

Крок 4. Включаємо міксер та об’єднуємо інгредієнти протягом 3-4 хвилин.

Крок 5. Не припиняючи роботу віночком, тонкою цівкою поступово вливаємо олію.

Крок 6. У момент, коли яйце емулювало олію, майонез готовий до зняття проби. Готуйте та отримуйте задоволення!

Домашній майонез без яєць

Домашній майонез без яєць – це ідеальний варіант для тих людей, хто дотримується посту або повністю відмовився від споживання продуктів тваринного походження. Щоб продукт придбав консистенцію емульсії, замінимо яйця аквафабой.

Час приготування – 3 хв.

Час приготування – 3 хв.

Порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Олія – 180 мл.
  • Розсіл з-під горошку/квасолі/нуту – 50 мл.
  • Сік лимона – 1 год.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 щіпка

Процес приготування:

Крок 1. Аквафабу кімнатної температури переливаємо у високу пластикову склянку.

Крок 2. До розсолу додаємо сіль, очищений часник, цукор та лимонний сік.

Крок 3. Збиваємо складові близько 60 секунд.

Крок 4. У кілька прийомів вливаємо олію, не припиняючи роботу техніки.

Дивіться також:  Соус песто – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Крок 5. Добиваємося густої та однорідної консистенції, перекладаємо у контейнер із кришкою та зберігаємо у холодильнику протягом 5-7 діб. Смачного!

Домашній майонез без гірчиці

Домашній майонез без гірчиці, приготований у занурювальному блендері – це смачний і густий соус, який запросто урізноманітнить будь-яку страву і зробить її в рази смачнішою та поживнішою. Мінімальний продуктовий набір, кілька вільних хвилин і вуаля, тягучий соус вже на вашому столі!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 3-5.

Інгредієнти:

  • Олія соняшникова – 100-150 мл.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Сіль – 2 щіпки
  • Цукор-пісок – 2 щіпки
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки викладаємо у склянку блендера.

Крок 2. Всипаємо сіль, цукровий пісок та мелений перець, підливаємо столовий оцет.

Крок 3. Накриваємо жовтки ніжкою блендера і, не піднімаючи, наливаємо по стінках рослинне масло.

Крок 4. Не відриваючи блендера від дна, збиваємо склад 2-3 хвилини. Після загусання продовжуємо об’єднувати компоненти в будь-якому положенні.

Крок 5. Викладаємо жовтий та густий майонез у соусницю та подаємо до столу. Смачного!

Найшвидший майонез за 5 хвилин у домашніх умовах

Найшвидший майонез за 5 хвилин у домашніх умовах – це рецепт, який має бути у нотатках у кожного кулінара, оскільки такий соус має дуже широке поширення у гастрономії. Тому, якщо вам терміново потрібно заправити салат, це не привід бігти в магазин!

Час приготування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Оцет винний – 1 год.
  • Соус соєвий – 1 ч.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Олія – ​​50 мл.
  • Сік лимона – за смаком
  • Мед – 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Жовтки виливаємо у високу склянку, зручний для збивання.

Крок 2. Відправляємо гірчицю, оцет, сіль, мед і цитрусовий сік.

Крок 3. У компоненти занурюємо міксер і починаємо змішувати на середній швидкості, поступово вливаючи оливкову, а потім олію.

Крок 4. Однорідний склад доповнюємо невеликою кількістю соєвого соусу та меленого перцю – перемішуємо.

Крок 5. Ароматний та апетитний майонез подаємо до столу негайно та насолоджуємось. Смачного!

Простий та смачний майонез на молоці

Простий та смачний майонез на молоці – це варіація, яку можна запропонувати навіть дітям, оскільки деяких кухарів-аматорів бентежать рецепти, у складі яких трапляються сирі яйця. Виключивши цей компонент, соус виходить повністю безпечним і зберігається довше.

Час приготування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 1.

Дивіться також:  Гуакамоле класичний - 8 рецептів приготування соусу з авокадо

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Олія – ​​200 мл.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо виймаємо молоко з холодильної камери, оскільки воно має бути кімнатної температури – переливаємо у склянку блендера.

Крок 2. Додаємо олію.

Крок 3. Занурюємо в рідку суміш ніжку блендера і збиваємо на високих обертах.

Крок 4. Продовжуємо збивати компоненти до отримання бажаної густини.

Крок 5. Доповнюємо соус гірчицею, сіллю, лимонним соком та цукром.

Крок 6. Ще трохи збиваємо до розчинення крупинок та дегустуємо. Смачного!

Класичний майонез «Провансаль» у домашніх умовах

Класичний майонез «Провансаль» в домашніх умовах – це соус, який можна приготувати на власній кухні, не використовуючи нічого, крім занурювального блендера. За смаком такий соус абсолютно нічим не відрізняється від покупного, тому якщо ви любите натуральніші продукти, то зверніть увагу на цей рецепт!

Час приготування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Олія – ​​150 мл.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Оцет столовий 9% – 3 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Жовток разом із сіллю відправляємо в глибоку ємність і активно розтираємо віночком не менше хвилини.

Крок 2. Додаємо по половині столової ложки олії, щоразу, добре змішуючи компоненти.

Крок 3. І чим більше олії буде введено до складу, тим густішою буде консистенція.

Крок 4. У момент, коли жовток буде з’єднаний з половиною олії, доповнюємо склад гірчицею, сіллю та оцтом.

Крок 5. Готовий майонез перекладаємо в ємність із кришкою та забираємо в холодильну камеру.

Крок 6. Зберігати соус можна не більше трьох діб. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Домашній майонез на оливковій олії

Домашній майонез на оливковій олії готується лише за кілька хвилин і вражає своїми неперевершеними смаковими характеристиками, які ніколи не зрівняються з магазинними соусами. Якщо ви любите часник чи зелень, то сміливо вводьте ці інгредієнти до складу.

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія – 200 мл.
  • Гірчиця – 0,25 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 щіпка

Процес приготування:

Крок 1. У миску з високими бортами розбиваємо яйце і вводимо гірчицю, цукор та сіль.

Крок 2. Озброюємося віночком і перетворюємо інгредієнти на пишну піну злегка жовтуватого відтінку.

Крок 3. Невеликими порціями вливаємо оливкову олію.

Крок 4. У середині процесу видавлюємо сік із лимона.

Крок 5. Продовжуємо збивати складові до гладкої та однорідної консистенції. Смачного!