Домашня ковбаса без кишок – 7 найсмачніших рецептів приготування

Готуємо з яловичини у фользі

Виключно ароматну ковбасу можна запекти у фользі. Тут зручно застосувати спосіб приготування з рубленого м’яса. Навіть з відносно прісної і «примхливої» яловичини виходить соковита і м’яка закуска.

Інгредієнти:

  • 2 кг підготовленої яловичої м’якоті;
  • 200 г сала;
  • чотири яйця;
  • 40 г крохмалю;
  • 40 г солі;
  • 20 г перцю;
  • спеції за смаком, наприклад, базилік і розмарин;
  • часник.

Етапи приготування:

  • Дрібно нарубати м’ясо і сало. Рівномірно розподілити останнє в загальній масі. Зручно вимішувати її відразу двома ложками.
  • Збити яйця.
  • Додати сіль, крохмаль і приправи. Почекати кілька хвилин, поки крохмаль розчиниться.
  • Вилити суміш в м’ясо і знову вимішати всю масу.
  • Розкласти її на аркуші фольги смугою на всю довжину листа.
  • Згорнути тугий рулет і закрутити кінці. Оболонка повинна бути герметичною, щоб не витікав сік.
  • Приготовлену масу розподілити на 3 – 4 однакові ковбаски, щоб вони рівномірно пропеклися.
  • Помістити заготовки на деко швом вгору.
  • Запікати в розігрітій до 200 С духовці півтори години. Протягом останньої чверті години температуру можна підняти до 220 – 250 ºС.

Секрет успіху – обов’язковий контроль кількості солі і перцю. Немає нічого страшного в тому, щоб спробувати сирий фарш. Не потрібно їсти цілу ложку, його досить злегка лизнути. Досолити готову ковбасу не вийде, так що все перевіряють заздалегідь. При дотриманні цієї умови результат такого кулінарного експерименту вас ніколи не розчарує.

Дивіться також:  Курник – 13 рецептів приготування в домашніх умовах