Дієтична — з курячих грудок
Щоб знизити калорійність готової ковбаси, варто використовувати виключно філе птиці. Інгредієнти: півкіло грудки, 90 мл молока, 2 білка курячих яєць, зубчик часнику, щіпка меленої паприки, малий. ложка солі і стільки ж картопляного крохмалю.

Шматочки філе подрібнюються за допомогою блендера. Отримана маса солиться, посипається крохмалем, подрібненим часником і спеціями.
Після додавання молока і білків інгредієнти ще раз гарненько вимішуються. Останній продукт потрібен, щоб при нарізці страва не розвалювалася.
Фарш викласти на пергаментний папір і розподіляється по всій довжині аркуша. Формується ковбаса і з обох боків щільно зав’язується нитками. Ними ж кульок обмотується вздовж і впоперек, щоб продукт не втратив форму.
Вариться ковбаса в киплячій воді 40-45 хвилин.
Залишиться лише прибрати на пару годин в холодильник.
Щоб ковбаса мала апетитний колір, можна додати в неї буряковий сік на етапі замішування фаршу.