Домашня ковбаса з курки – 7 рецептів приготування

Дієтична — з курячих грудок

Щоб знизити калорійність готової ковбаси, варто використовувати виключно філе птиці. Інгредієнти: півкіло грудки, 90 мл молока, 2 білка курячих яєць, зубчик часнику, щіпка меленої паприки, малий. ложка солі і стільки ж картопляного крохмалю.

  • Шматочки філе подрібнюються за допомогою блендера. Отримана маса солиться, посипається крохмалем, подрібненим часником і спеціями.
  • Після додавання молока і білків інгредієнти ще раз гарненько вимішуються. Останній продукт потрібен, щоб при нарізці страва не розвалювалася.
  • Фарш викласти на пергаментний папір і розподіляється по всій довжині аркуша. Формується ковбаса і з обох боків щільно зав’язується нитками. Ними ж кульок обмотується вздовж і впоперек, щоб продукт не втратив форму.
  • Вариться ковбаса в киплячій воді 40-45 хвилин.
  • Залишиться лише прибрати на пару годин в холодильник.
  • Щоб ковбаса мала апетитний колір, можна додати в неї буряковий сік на етапі замішування фаршу.

    Дивіться також:  Котлети в духовці – 9 рецептів приготування
    Прокрутка до верху