Як приготувати в пляшці?
Для такого рецепта обов’язково запастися великою пластиковою пляшкою (на 1,5 л). Вона стане основою курячої ковбаси. Інгредієнти: ціла куряча тушка, цибулина, солодкий болгарський перець, пучок свіжої зелені, 3 мал. ложки солі, щіпка чорного перцю, 30 г желатину.

Курка вариться у воді з сіллю, цибулею і половиною зелені до готовності. Далі м’ясо зрізати з кісток, а бульйон проціджують.
Від загальної маси відливається 2 ст. рідини. Коли розсіл охолоне, в ньому розмішується желатин і залишається на півгодинки.
Залишилася зелень і солодкий перчик подрібнюються в блендері.
Суміш, що вийшла, з’єднується з подрібненою курятиною. Маса солиться і перчится.
У неї виливається і підігрітий желатин.
Маса підігрівається при постійному помішуванні. Коли вона закипить, можна знімати каструлю з вогню і остуджувати.
Остигнула суміш виливається в пляшку без верху. Під плівкою заготівля на 7 годин залишається в холоді.
Готова ковбаса дістається з пляшки (ємність потрібно акуратно розрізати) і загортається в плівку.