Домашня ковбаса з курки – 7 рецептів приготування

Як приготувати в пляшці?

Для такого рецепта обов’язково запастися великою пластиковою пляшкою (на 1,5 л). Вона стане основою курячої ковбаси. Інгредієнти: ціла куряча тушка, цибулина, солодкий болгарський перець, пучок свіжої зелені, 3 мал. ложки солі, щіпка чорного перцю, 30 г желатину.

  • Курка вариться у воді з сіллю, цибулею і половиною зелені до готовності. Далі м’ясо зрізати з кісток, а бульйон проціджують.
  • Від загальної маси відливається 2 ст. рідини. Коли розсіл охолоне, в ньому розмішується желатин і залишається на півгодинки.
  • Залишилася зелень і солодкий перчик подрібнюються в блендері.
  • Суміш, що вийшла, з’єднується з подрібненою курятиною. Маса солиться і перчится.
  • У неї виливається і підігрітий желатин.
  • Маса підігрівається при постійному помішуванні. Коли вона закипить, можна знімати каструлю з вогню і остуджувати.
  • Остигнула суміш виливається в пляшку без верху. Під плівкою заготівля на 7 годин залишається в холоді.
  • Готова ковбаса дістається з пляшки (ємність потрібно акуратно розрізати) і загортається в плівку.

    Дивіться також:  Риба чебак: що за риба, як приготувати? 6 рецептів
    Прокрутка до верху