Домашня локшина для супу і рецепти супів

Ой, як же я люблю легкий курячий суп з локшиною. А як же сильно його любить мій чоловік. Тому, звичайно, я завжди намагаюся приготувати його як можна смачніше. А щоб це вийшло, я ніколи не лінуюся і роблю локшину для супчика самостійно, ніколи не використовую магазинну. Часу це займає зовсім небагато, а чоловіка за вуха не відтягнеш від моєї локшини. Її я готую, поки вариться бульйон. Я поділюся з вами рецептом і розповім, що потрібно зробити, щоб ваша домашня локшина для супу була смачною і красивою.


Отже, нам буде потрібно 20 хвилин часу всього лише 3 інгредієнта:

  • одне яйце,
  • 250 гр. борошна,
  • третину склянки води.

У глибоку ємність просіваємо борошно і в центрі робимо поглиблення. Розбиваємо в нього яйце і тонкою цівкою вливаємо воду кімнатної температури. Трохи солимо і починаємо вимішувати тісто. По мірі необхідності, доливаємо воду. Щоб тісто було більш еластичним, замішувати його потрібно з додаванням оливкової олії – приблизно 1 ст. л. Тісто має бути не дуже тугим, інакше не вийде тонко його розкачати. Накриваємо його полотеничком, щоб хоча б 5 хвилин воно відпочило.
Після цього поділяємо тісто на 6 однакових шматочків. Кожен з них розкачуємо на пергаментним папері, щоб вийшов напівпрозорий шар. Його розмір повинен відповідати діаметру сковороди, на якій локшина буде сушитися. Особисто у мене сковорода діаметром 26 см, так що у мене все чудово поміщається.
На повільний вогонь ставимо сковороду і по черзі викладаємо кожен пласт тіста. Підсушуємо їх по 30 секунд з кожної сторони, щоб вони не пригоріли і н розшарувалася.
Коли всі пласти тіста просушатся, складаємо їх стопкою, розрізаємо навпіл уздовж, а потім навпіл поперек. І тепер дуже сухим гострим ножем кожну стопку тесту нарізаємо на тоненьку локшину. Врахуйте, що під час варіння вона значно збільшиться в розмірі, тому намагайтеся нарізати якомога тонше, приблизно з сірник.
Ще я хочу вам розповісти, як приготувати домашню локшину для супу в різних колірних варіаціях. Курячий бульйончик з різнобарвною локшиною дуже порадують ваших діток. Такий супчик будуть їсти навіть ті, хто його раніше не їв.

Дивіться також:  Суп з перловкою – 7 рецептів: грибний, розсольник, курячий

Для створення різнобарвною локшини + до зазначених вище інгредієнтів нам знадобиться наступне:

  • щоб вийшов червоний колір – 2 ч. л. томатної пасти,
  • для помаранчевого – ½ ч. л. каррі або 2 ст. л. морквяного соку,
  • для зеленого – 3 листків шпинату,
  • для фіолетового – 2 ст. л. соку буряка.

Смак різнобарвною локшини особливо не зміниться. Томатна паста додасть невелику кислинку, морквяний або буряковий сік – солодкавість, а каррі і шпинат взагалі позбавлені смаку. Є ще один барвник, який глибоко шокуватиме ваших домашніх. Це чорнило каракатиці. Але, на жаль, вони досить дорого коштують. Зате вони дуже корисні і надають страві приголомшливий солонуватий смак.
Замісивши тісто, я пропоную вам розділити його на 4 частини і кожну з них додати по одному виду барвника. Чим більше його буде, тим яскравіше вийде локшина. Тісто необхідно дуже ретельно вимісити, щоб колір рівномірно розподілився. А далі робимо все те ж саме, що написано вище.

А тепер хочу з вами поділитися кількома секретиками приготування домашньої локшини для супу:

  • У тісто не обов’язково класти яйце. Його можна замісити з використанням борошна і солоної води.
  • Щоб локшина була більш ніжною, замість води додайте тепле молоко.
  • Коли будете розкачувати тісто, трохи притрушуйте його борошном.
  • Якщо локшина, яку ви нарізали, злиплась між собою, її треба переробити. Під час варіння вона розповзеться.

Сподіваюся, вам знадобляться мої поради, і ви обов’язково порадуєте рідних супчиком з смачною і красивою локшиною. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху