Прості рецепти смачного домашнього печива допоможуть господині швидко приготувати гастрономічні вироби без будь-якої хімії, шкідливих барвників і загусників. Оскільки інгредієнти є на кожній кухні і використовуються в повсякденному житті. Ця випічка має безліч варіацій і відмінно підійде як для святкового столу, прикрасивши ласощі різнобарвною глазур’ю або всілякими присипками, так і для вечірнього чаювання.
Молочні коржики з дитинства– простий і смачний рецепт
- У мисці змішується м’яке вершкове масло – 100 гр з цукром – 200 гр, курячим яйцем і 80 мл коров’ячого молока.
- Пів кілограма пшеничного борошна перетрушується через сито з 10 гр розпушувача.
- Замішується тісто м’яке консистенції, яке за допомогою качалки розкочується з шириною близько 1 див.
- Формочкою видавлюються коржики, укладаються на змащений маслом деко, змазують яйцем і ставимо в прогріту до 200⁰С духовку.
- Готуються протягом чверті години до рум’яної поверхні. Охолоджена випічка обсипається цукровою пудрою і подають на стіл.
Домашня випічка з кунжутом в духовці
Приготувати домашнє печиво у формі улюблених героїв мультсеріалів, задіявши дітей в вирізання фігурок – захоплюючий і веселий процес.
- За допомогою блендера або міксера збиваються 3 курячих яйця з 300 гр цукрового піску.
- Коли структура яєць повністю зруйнована, до них додається 250 гр м’якого вершкового масла і збивається до повного змішування масла і яєць.
- 350 гр пшеничного борошна просіюється з пакетиком розпушувача і ст. ложкою порошку кориці. Втручається невеликими порціями в масло-яєчну суміш.
- Готове тісто забирається в контейнер і ставиться в холодильник на півгодини.
- Охолоджена заготівля розкочується качалкою, після чого з неї вирізати фігурні сочні і укладаються на деко, застелений пекарської папером.
- Верх печива щедро посипається кунжутом і ставиться випікатися в заздалегідь прогріту духовку до утворення апетитною поверхні (приблизно на 30-45 хвилин) при 180⁰С.
Рецепт вівсяного печива
Приготувати дієтичне вівсяне печиво в домашніх умовах набагато простіше, ніж здається. Необхідно лише заздалегідь запастися вівсяними пластівцями швидкого приготування (ті, що досить залити окропом).
Урізноманітнити смак традиційної вівсяної випічки, можна додавши шматочки сухофруктів або будь-яких інших продуктів з низькою калорійністю.
- У комбайн з насадкою для тіста лягає 200 гр м’якого солодковершкового масла, дві ст. ложки цукру і пара пучок кристалічного ваніліну. Все перемішується до білого кольору маси.
- Потім додаємо одне яйце і розмішати до однорідності, потім вводиться друге яйце і так само ретельно збивається до пишної маси.
- Після збивання всипається півтори склянки вівсяних пластівців і перемішується.
- 200 гр пшеничного борошна просіюється з 10 гр розпушувача і всипається до решти інгредієнтів. Оскільки тісто для вівсяного печива часто виходить досить липким, то сформувати акуратні кульки для випічки можна змоченими у воді руками.
- Готове тісто викладається в пакет або контейнер, не допускаючи попадання повітря, і ставиться на півтори години в холодильник.
- З охолодженого тіста формуються кульки з діаметром в 2 див. Викладаються на деко, застелене калькою. Важливо прослідкувати, щоб між кульками була велика відстань, деформації форми печива при випіканні.
- Формується випічка легким натисканням кульок рукою.
- Випікається протягом півгодини в духовці заздалегідь розігрітій до 180⁰С.
Приготування з пісочного тіста з корицею і варенням
- 400 гр пшеничного борошна просіюється в миску гіркою.
- Жовтки трьох яєць збиваються віночком.
- У центрі борошняний гірки робиться невелике заглиблення, в яке вливаються жовтки, всипається 250 гр цукрового піску, додається 200 гр м’якого вершкового масла або маргарину, щіпка харчової солі і ч. ложка меленої кориці.
- З інгредієнтів руками тісто вимішується, яке згодом обертається в плівку і поміщається «відпочити» в холодильник на півгодини.
- Охолоджене тісто скочується ковбаскою і нарізається на кругляш до 1 див. Можна розкачати в пласт і вирізати фігурні вироби.
- У кожному кругляше робиться невелике поглиблення. Наприклад, денцем чарки.
- На дно поглиблення насипаються подрібнені в крихту горіхи, зверху яких накладається густе варення.
- Духовка заздалегідь нагрівається до 220⁰С.
- Деко застеляється пекарської папером, на яку викладаються вироби випікаються протягом чверті години.
- Домашнє пісочне печиво з варенням повинно охолонути на деку, в іншому випадку воно може зламатися.
- При бажанні готова випічка припудрюється цукровою пудрою.
Смачне домашнє печиво на кефірі
- Ретельно збивається 200 мл кефіру з 100 гр цукрового піску. Необхідно щоб суху речовину повністю розчинилося.
- Потім солодкий кефір додається ст. ложка розтопленого солодковершкового масла і пів чайної ложки харчової соди, погашеної яблучним оцтом. Все перемішується.
- 350 гр просіяного через дрібне сито пшеничного борошна потихеньку всипається в кефірну суміш. Тісто вимішується до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Після замісу, воно загортається в пакет і лягає на половину години в холодильник.
- Охолоджений шар качалкою розкачується в товщину половини сантиметра. Формочкою вирізати сочні і укладаються на деко, застелене калькою.
- Печиво випікається в попередньо розігрітій до 180⁰С духовій шафі протягом чверті години.
- Після закінчення часу деко дістається, вироби змащуються молоком і ставляться підрум’янитися ще на п’ять хвилин.
Ніжне сметанне печиво на швидку руку
М’яка випічка під хрусткою скоринкою, приготована на сковороді – простий спосіб порадувати домочадців.
- У ємності змішується 100 гр сметани з одним жовтком і двома ст. ложками рослинного масла.
- У сметанную суміш додається 300 гр цукрового піску і добре перемішується.
- 250 гр пшеничного борошна просіюється з пакетиком покупного розпушувача і вводиться невеликими порціями сметану.
- Готове тісто виходить гладким і не буде липнути до рук.
- З тіста скочується ковбаска діаметром до 3 див. Потім нарезаются кругляш з товщиною до 1 див. Нарізані коржі злегка здавлюються рукою в шайбочки, таким чином, серединка печива повністю пропечеться.
- Сковорода з антипригарним покриттям розігрівається, після чого печиво обсмажується з обох сторін по 2-3 хвилини до утворення красивою хрусткої скоринки.
Домашнє цукрове печиво
- У глибоку миску просіюється три склянки борошна з пакетиком розпушувача.
- В окремій посудині віночком збивається 200 гр м’якого маргарину або спреду з 300 гр цукру до отримання повітряної маси.
- Потім в суміш всипається пакетик ванільного цукру і додається куряче яйце. Усе ретельно вимішується до однорідності.
- Всі інгредієнти змішуються в пластичне тісто, яке має «відпочити» в холодильнику не менше 20 хвилин.
- З охолодженого тіста можна скачати невеликі кульки, які викладаються на деко, змащене маслом, і злегка приплющиваются рукою. Або ж розкотити в дуже тонкий пласт і виріжте за допомогою формочок або звичайного склянки фігурні вироби.
- Цукрове печиво готується в попередньо прогрітому духовій шафі протягом десяти хвилин при температурі 180⁰С.
Гаряча випічка виходить дуже м’якою, але при цьому має властивість тверднути у міру охолодження.
Унікальні сирні равлики: просто і смачно
- 270 гр домашнього сиру перетирається з парою яєць і 100 гр цукрового піску. В самому кінці додається ¾ частини ч. ложки харчової соди.
- У сирну масу втручається півтори склянки просіяного пшеничного борошна і вимішується м’яке тісто. Поміщається в холодильник на півгодини.
- Охолоджений напівфабрикат тонко розкочується дерев’яною качалкою.
- 90 гр сиру змішується з однієї ст. ложкою сметани і рівномірно викладається на половину пласта.
- Зверху сир посипається двома ст. ложками цукру (при бажанні можна додати родзинки) і накривається другою половиною тіста.
- Начинений пласт скочується в нещільний рулет і нарізати на шматки товщиною до двох див.
- Духовка розігрівається до 200⁰С.
- Деко застеляється калькою і змащується олією.
- Сирні равлики випікаються протягом півгодини.
Сирне хрустке ласощі
- В чаші змішується 150 гр твердого сиру, натертого на крупній тертці з 3 ст. ложками м’якого вершкового масла і двома пучками солі.
- У сирну масу вливається 4 ст. ложки нежирного молока і 200 гр просіяного пшеничного борошна.
- Замішане тісто розкочується в тонкий пласт товщиною не більше двох мм.
- Духова шафа розігрівається до 200⁰С.
- Фігурними формами вирізаються вироби, викладають на лист, змащений олією, і випікаються до підрум’янення близько 10 хвилин.
Готове сирне печиво домашнього виробництва – прекрасна альтернатива купівельними чіпсів або попкорну.
Дитячі шоколадні спіральки
- Півтора склянки пшеничного борошна просіюється з пакетиком розпушувача і ½ ч. ложки харчової солі.
- У мисці змішується 100 гр м’якого вершкового масла з одним жовтком, трьома ст. ложками нежирного молока і половиною ч. ложки ванільного екстракту.
- В масляний масу порційно засипається борошняна суміш і замішується в м’яке по консистенції тісто, яке ділиться на дві однакові частини.
- Половина тесту залишається білою, у другу додається розтоплена на водяній бані плитка улюбленого шоколаду.
- Обидві частини загортаються окремо в харчову плівку і лягають в холодильник на 30-40 хвилин.
- Кожен шар тіста окремо розкачується в тонкий пласт між листами пергаменту або харчової плівки.
- Шар шоколадного тіста накладається на шар білого, після чого пласти скочуються в рулет і лягають в холодильник приблизно на годину.
- Духовка включається на 200⁰С.
- Охолоджений рулет нарізають кругляком з товщиною в 1 см, які викладаються на деко, застелене калькою.
- Шоколадні спіральки готуються протягом 7 хвилин.
Швидке ласощі на сметані без яйця
- У ємності ретельно розтираються склянка цукру 200 гр вершкового маргарину і пакетиком кристалічного ваніліну.
- Далі в масу вводиться 300 гр домашньої сметани з жирністю не більше 25%.
- Розпушувач просіюється з невеликою частиною борошна, яка вводиться в сметанную масу в першу чергу.
- При замішуванні тіста, борошна всипається рівно стільки, щоб воно перестало прилипати до рук, але не було занадто крутим.
- Скручений тестовий куля загортається в плівку і лягає на півгодини в холодильник.
- Охолоджене тісто розкочується в пласт не більше 5 мм.
- Вирізані фігурки посипаються цукром, змішаним з цедрою лимона або апельсина і випікаються на змащеному деку 30-40 хвилин при 180⁰С.
Печиво, виготовлене з душею, приємно до чаю.