Дріжджове тісто на піцу – 12 рецептів приготування пишного і тонкого тіста

Незалежно від складу начинки, соковитість і апетитність майбутньої піци багато в чому залежить від основи. Правильно замішане дріжджове тісто на піцу – це запорука смачної страви родом із сонячної Італії.

Основна рецептура тіста для піци

Нижче представлений швидкий і нескладний рецепт основи, для виконання якого потрібні:

  • 200 г борошна;
  • 40 г вершкового масла;
  • 120 мл молока;
  • 15 г свіжих дріжджів;
  • щіпка солі.

Спосіб приготування:

  • Масло розтоплюється. Молоко підігрівається до 35°C.
  • У молоці розчиняються дріжджі, після чого суміш вводиться масло.
  • Невеликими порціями в рідину всипається борошно.
  • З отриманої борошняної маси замішується тісто і залишається «відпочивати» на 30 хвилин.

Листкова основа для піци

Листкове тісто володіє прекрасною структурою, яка дозволяє надавати йому різноманітні форми і випікати смачні вироби, включаючи піцу.

Для його приготування потрібні:

  • 50 г маргарину;
  • 250 мл води;
  • 500 г борошна;
  • трохи солі.

Щоб підготувати ніжну і ароматну основу:

  • На стіл борошно просіюється у вигляді гірки, в її центрі робиться невеликий «кратер», куди вливається охолоджена в морозилці вода.
  • Далі замішується пружне тісто без грудочок, скочується у вигляді кулі і поміщається в холодильник.
  • Податливий маргарин, з якого формується поздовжній брусок, відправляється в морозильну камеру.
  • Через 2 години, тесту також надається форма довгастого бруска, який вдавлюється маргарин.
  • Заготівля розкачується в поздовжньому напрямку дуже тонко, щоб її можливо було скласти в 3 рази.
  • Потім процедура повторюється ще раз, після чого тісто, складене втричі, відправляється на 1 годину в холодильник.

Не шкодуйте для такого тесту маргарину, оскільки саме завдяки жиру воно і виходить листковим.

Швидке дріжджове тісто на молоці

Тісто, на підготовку якого йде лише 15 хвилин, складається з:

  • 500 мл молока;
  • 1 кг борошна;
  • 30 г цукру;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • пакетика сухих дріжджів;
  • невеликої кількості солі.

Етапи підготовки:

  • У глибоку миску просіюється 800 г борошна, які змішуються з дріжджами, сіллю і цукром.
  • У миску поступово додаються молоко та соняшникову олію.
  • Починається заміс тесту з одночасним підсипання залишилася борошна.
  • Тісто вимішується до того моменту, поки не перестане липнути до рук. Потім воно загортається в харчову плівку і відправляється на 2 години на холод.
Дивіться також:  Піца Маргарита – 5 рецептів приготування італійської піци

Як зробити на воді?

Швидке тісто на воді виділяється низькою калорійністю і простотою замісу. Це прекрасний варіант для швидкої випічки в період дотримання дієти.

Для виконання рецепта необхідно підготувати наступні продукти:

  • дріжджі сухі – пакетик;
  • цукор – 15 г;
  • вода – 250 мл;
  • сіль – щіпка;
  • оливкова олія – 20 мл;
  • борошно – 350 – 450 г (скільки візьме).

Спосіб підготовки основи для ніжної піци:

  • Борошно гіркою висипається в глибоку посуд.
  • По центру гірки робиться для поглиблення цукру, солі, оливкової олії і теплої води.
  • В піалу висипаються дріжджі і заливаються ложкою води з заповненого поглиблення в муці.
  • Через 5 хвилин дріжджовий розчин додається до борошняної маси.
  • Тісто вимішується близько 5 хвилин на столі, а потім поміщається в миску, де накривається рушником і залишають на півгодини.
  • Коли маса підніметься в 2 рази, вона обминается і використовується під основу для піци.

Готуємо на сухих дріжджах

Тісто на сухих дріжджах, приготована за цим рецептом, підійде для піци з будь-якою начинкою.

Будуть потрібні:

  • борошно – 400 г;
  • цукор – 30 г;
  • сіль – 3 г;
  • сухі дріжджі – ½ пакетика;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • вода – півсклянки.

Щоб в результаті насолодитися апетитною піцою:

  • У миску з борошном, всипати сіль, цукор і дріжджі.
  • Після сюди ж додаються яйце і вода.
  • Тісто вимішується до зникнення грудочок.
  • Через півгодини, за які пластична маса відпочине, в тісто пальцями ретельно вминается соняшникова м’ясо.

Італійське тонке дріжджове тісто

Багато хто звик до піци на товстому, м’якому коржі. Але справжні італійські піци відрізняються тонкістю і ніжністю основи.

Зробити її можна з наступних компонентів:

  • 250 мл води;
  • в 2 рази більше борошна;
  • 10 мл оливкової олії;
  • пакетик сухих дріжджів;
  • по 3 г солі і цукру.

Італійське тонке тісто готується наступним чином:

  • Вода підігрівається до 40°C.
  • В одній ємності змішуються сипучі складові, в іншій – рідкі інгредієнти.
  • Рідина при постійному помішуванні вливається в борошняну суміш.
  • Тісто замішується до однорідності, після чого відбивається близько 10 хвилин, що надає пластичної маси характерну ніжність.
  • З отриманої маси формується шар, який обертається плівкою і ставимо в холодильник на 1,5 години.
Дивіться також:  Піца – 8 рецептів в домашніх умовах в духовці

Пишне дріжджове тісто для піци

Ще одна варіація дріжджового тіста для піци, що дозволяє випекти пишне виріб з повітряної структурою.

Для виконання рецепта необхідно підготувати:

  • 550 г борошна;
  • 300 мл води;
  • пакетик сухих дріжджів;
  • 20 г цукру;
  • щіпку солі;
  • стопку соняшникової олії.

Спосіб приготування:

  • У миску вливається підігріта вода.
  • В цю ж ємність додаються цукор, сіль і дріжджі.
  • Після ретельного перемішування в рідина вводиться борошно, і починається заміс.
  • Коли грудочок не залишається, м’яке, липнущее до рук тісто продовжуємо вимішувати з соняшниковою олією.
  • Скачуємо тісто в колобок, який переміщаємо в холод на 1 годину.

На кефірі

В результаті виконання рецепту виходить прекрасне, еластичне тісто.

При замісі будемо використовувати:

  • кефір – 200 мл;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • сіль – 5 г;
  • цукор – 7 г;
  • сухі дріжджі – полпакетика;
  • борошно – 400 р.

В процесі слідуємо алгоритмом:

  • В чисту миску вливається кефір і злегка підігрівається, після чого до нього додаються сіль і цукор.
  • В іншу ємність борошно просіюється, в яку додаються дріжджі і повільно вливається теплий кефір. Тісто ретельно вимішується.
  • Через 10 хвилин в борошняну масу додається оливкова олія, робить її більш еластичною.
  • Колобок тесту міститься в миску, накривається рушником і переміщається в холод на 60 хвилин.

Дріжджове тісто для піци в хлібопічці

Сучасні електричні прилади покликані полегшувати роботу по господарству, включаючи і кулінарну сферу. Щоб хлібопічка вымесила тісто, потрібно вибрати відповідну програму і закласти інгредієнти в правильній послідовності.

У нашому випадку будемо використовувати:

  • 15 мл оливкової олії;
  • стакан води;
  • 7 г солі;
  • півкіло борошна;
  • 5 г сухих дріжджів.

На цьому робота господині закінчується. Хлібопічка сама виконає заміс, а поки можна буде підготувати начинку для піци або просто випити чаю.

Швидка основа – «Як пух»

Швидкий рецепт чудовою основи для піци.

Дивіться також:  Тісто для піци на кефірі – 10 рецептів

Інгредієнти:

  • склянка кефіру;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • пакетик дріжджів;
  • щіпка солі;
  • 20 г цукру;
  • 600 г борошна.

Спосіб приготування:

  • Кефір змішується з маслом, після чого отриманий склад злегка підігрівається.
  • У підігрітий кефір додаються сіль і цукор.
  • У глибокій мисці борошно змішується з дріжджами.
  • Тепла рідина вливається в зроблене в борошні поглиблення.
  • Тісто вимішується до пружності і відправляється в холодильну камеру на півгодини.

Як у піцерії

Щоб поласувати ситним виробом з основою, як в піцерії, необов’язково замовляти його з доставкою додому.

Достатньо підготувати:

  • 350 г борошна з м’яких сортів пшениці;
  • 150 г борошна з твердих сортів пшениці;
  • 300 мл води;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 10 г цукрової пудри;
  • щіпку морської солі.

Основні етапи приготування полягають у виконанні наступних дій:

  • Вода підігрівається, після чого в неї розводять дріжджі, а потім до суміші додається оливкова олія.
  • У глибокій ємності змішуються просеянная борошно, сіль і цукор.
  • Поступово в сипучі інгредієнти вливається рідина.
  • Тісто вимішується близько 10 хвилин, а потім залишається «відпочивати» в теплому приміщенні протягом 1 години.
  • Після того, як маса підніметься вдвічі, слід її обім’яти, а потім використовувати за призначенням.

М’яке і пористе тісто

Пориста, повітряна основа для піци чудово доповнює будь-який смак начинки.

Для її створення використовуються:

  • борошно – 600 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • дріжджі сухі – 6 м;
  • молоко – 250 мл;
  • масло вершкове – шматочок;
  • сіль – щіпка.

При підготовці рекомендується виконати наступні дії:

  • Масло розтоплюється на повільному вогні.
  • У теплому молоці розводять дріжджі.
  • У миску з теплим молоком і дріжджами забиваються яйця і додається сіль.
  • Після ретельного перемішування порціями вводиться просеянная борошно.
  • Руками замішується тісто, до якого додається розтоплене масло. Основа відправляється «відпочивати» на півгодини.

Отже, знаючи секрети приготування смачної і ніжною основи під піцу, господиня зможе порадувати членів сім’ї і близьких друзів прекрасною випічкою в домашніх умовах. І, зауважте, без особливих матеріальних витрат і необхідності йти в піцерію.

Прокрутка до верху