Дріжджові оладки на кефірі – це смачна і ситна страва, яка ідеально підійде для сніданку або перекушування, після якого ви ще довго не відчуєте почуття голоду. Для приготування оладок на основі кисломолочного продукту нам також знадобляться: дріжджі, борошно, яйця, цукор і сіль. Спочатку потрібно розвести дріжджі в теплому кефірі, потім додати цукор, сіль, борошно та яйця. Тісто для оладок має вийти густим і однорідним і повільно сповзати лопаткою або столовою ложкою. Сковорода нагрівається на середньому вогні, наливається олія. Ложкою викладають тісто для оладок і смажать до золотаво-коричневого кольору з обох боків. Готові оладки можна подавати з медом, варенням, молоком, що згущує, або улюбленим сиропом.
Пишні оладки на кефірі із сухими дріжджами
Пишні оладки на кефірі з сухими дріжджами – це ідеальний сніданок для всієї родини, після якого ви відчуєте не тільки ситість, але й гастрономічну насолоду. Соковиті та ніжні оладки завдяки сухим дріжджам піднімуться високо і будуть легкими як пух. Прекрасно поєднуються з медом, варенням або згущеним молоком.
Інгредієнти:
на – 5 порції
- Кефір – 1 ст.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 1 ч.л.
- Сіль – ⅓ ч.л.
- Цукор-пісок – ½ ст.л.
- Борошно – 1.5 ст.
- Олія соняшникова – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати пшеничні оладки на кефірі? Готуємо продукти згідно зі списком, представленим вище.
Замішуємо густе тісто з дріжджів, теплого кефіру та борошна, що просіює. Накриваємо серветкою та прибираємо у тепле місце на 30-40 хвилин.
У пишне тісто втручаємо сіль, яйце і цукор, залишаємо в теплі ще на 10-15 хвилин.
Ось такої консистенції виходить маса.
Розігріваємо сковороду зі олією та столовою ложкою викладаємо тісто.
Готуємо на помірному полум’ї із двох сторін до світло-коричневого відтінку.
Дріжджові оладки на кефірі готові! Промокуємо паперовими серветками від зайвої олії та подаємо до столу. Приємного чаювання!
Пишні оладки на дріжджах та кефірі з яйцями на сковороді
Пишні оладки на дріжджах і кефірі з яйцями на сковороді – це неймовірно смачна страва, що ідеально підходить для ситного сніданку або збалансованого перекушування. М’які та ароматні оладки підкорять вас при першій же дегустації, завдяки своїй м’якій та пишній текстурі.
Час приготування – 1 год.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Кефір – 400 мл.
- Борошно – 350 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст.
- Дріжджі сухі – 12 грн.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. За годину-півтори до початку готування дістаємо продукти з холодильної камери, оскільки вони мають бути кімнатної температури.
Крок 2. Кефір виливаємо в глибоку ємність, всипаємо дріжджі та цукор.
Крок 3. Вбиваємо яйце і злегка підсолюємо.
Крок 4. Перемішуємо і порціями вводимо борошно, що просіює.
Крок 5. Однорідний склад накриваємо серветкою і забираємо в тепло на 15-30 хвилин, більше не перемішуємо.
Крок 6. Акуратно набираємо тісто з краю столової ложкою і викладаємо на дно розпеченої сковорідки з олією.
Крок 7. Смажимо на помірному вогні до золотистості і подаємо до столу. Смачного!
Оладки на кефірі та дріжджах без яєць
Оладки на кефірі та дріжджах без яєць – це чудовий варіант сніданку для дітей та дорослих. Ніжні та пишні оладки будуть радувати вас своїм смаком, пишною текстурою та чарівним ароматом. Спробуйте додати у тісто шматочки яблук для додаткових смакових насолод.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Кефір – 450 мл.
- Яблука – 4 шт.
- Борошно – 2 ст.
- Розпушувач тесту – 1 год.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Сіль – 1 щіпка
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Яблучну м’якоть ріжемо на кубики. Якщо ви не любите фрукти, то просто не вводьте їх до складу.
Крок 2. Для тіста змішуємо віночком кефір, цукор, борошно, що просіює, дріжджі, розпушувач і цукор.
Крок 3. Засипаємо скибочки фруктів і ретельно перемішуємо.
Крок 4. Розігріваємо сковорідку з олією і викладаємо тісто столовою ложкою, смажимо на вогні, трохи нижче середнього.
Крок 5. Перевертаємо та доводимо до появи скоринки з другого боку.
Крок 6. Оладки сервіруємо і подаємо до столу, не чекаючи охолодження. Приємного вам апетиту!
Дріжджові оладки на кефірі з яблуком
Дріжджові оладки на кефірі з яблуками – це чудове поєднання фруктів і м’якого тіста, яке буквально тане в роті. Ароматні оладки зі шматочками соковитих яблук прикрасять ваш сніданок чи перекушування. Подавайте їх із кленовим сиропом, йогуртом чи свіжими ягодами.
Час приготування – 2 год. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 ст.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Вода – 0,5 ст.
- Борошно – 1,5 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 3 ст.
- Яблуко – 2-3 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Олія соняшникова – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Для опари розводимо дріжджі у невеликій кількості теплої води, 1 столовій ложці цукру та даємо постояти 10 хвилин.
Крок 2. В іншій мисці змішуємо кефір з жовтком, цукром, що залишився, сіллю, просіяним борошном і вливаємо дріжджову опару.
Крок 3. Закриваємо миску кришкою і забираємо в тепле приміщення на 1-2 години для підйому та активації дріжджів.
Крок 4. У тісто, що «відпочило», акуратно втручаємо збитий білок, висипаємо подрібнені яблука і переходимо до смаження: викладаємо масу столовою ложкою на гарячу сковорідку з соняшниковою олією.
Крок 5. Підрум’янюємо з двох сторін і приступаємо до трапези. Готуйте та отримуйте задоволення!
Оладки на кефірі та дріжджах з родзинками
Оладки на кефірі та дріжджах із родзинками – це ранкова знахідка для любителів солодкого. Соковиті та ароматні оладки з сухофруктами підкорять вас своїм неповторним смаком та неперевершеним ароматом. Приготуйте їх вранці для своїх домочадців і вам подякують!
Час приготування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Кефір – 500 мл.
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Борошно – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Родзинки – 100 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед ретельно промиваємо сухофрукти і на 10 хвилин замочуємо в окропі, розкладаємо на серветки та даємо час обсохнути.
Кефір нагріваємо до теплого стану і перемішуємо з дріжджами, цукровим піском та сіллю.
Крок 3. Вбиваємо яйця і жменями підсипаємо борошно, що просіює, замішуємо тісто.
Крок 4. Додаємо родзинки та залишаємо тісто під плівкою на 40 хвилин у теплому місці.
Крок 5. Смажимо оладки на гарячій олії по 3-4 хвилини з кожної сторони на середньому полум’ї.
Крок 6. Викладаємо чаркою для збереження тепла та дегустуємо. Смачного!
Дріжджові оладки на кефірі з сиром
Дріжджові оладки на кефірі з сиром – це багате білком страва, яка припаде до смаку як дорослим, так і дітям, особливо на початку дня. Ніжні та соковиті оладки з сиром ідеально поєднуються з фруктами чи ягодами. Подавати рекомендується в теплому вигляді, доповнивши різними топінг.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Кефір теплий – 300мл.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 5 грн.
- Яйце – 2 шт.
- Сир сухий – 130 гр.
- Борошно – 300 грн.
- Олія – 1 ст.л. + для смаження.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Віночком розмішуємо теплий кефір із дріжджами.
Крок 2. Окремо розбиваємо яйця і переливаємо до кефіру, також всипаємо цукор-пісок, ванільний цукор і сіль.
Крок 3. В отриманий склад протираємо сир через сито з дрібними отворами.
Крок 4. У кілька етапів вводимо борошно, що просіює, і замішуємо тісто.
Крок 5. Тісто затягуємо плівкою і переносимо в тепле місце без протягів на 30-40 хвилин.
Крок 6. Після закінчення зазначеного часу вмішуємо столову ложку рослинної олії і даємо постояти ще півгодини.
Крок 7. Набираємо тісто столовою ложкою з краю і викладаємо на сковорідку з гарячою олією.
Крок 8. Печемо до утворення апетитної скоринки з обох боків. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Оладки на кефірі та дріжджах з манкою
Оладки на кефірі та дріжджах з манкою – це оригінальне поєднання інгредієнтів, яке додасть вашому сніданку особливого шарму. Манка робить страву більш пишною і щільною, відповідно такі оладки не втратить свій зовнішній вигляд навіть після повного остигання.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Манка – 300 грн.
- Кефір – 250 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Дріжджі сухі – 1 год.
- Сіль – 1 щіпка
- Олія соняшникова – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Виделкою збиваємо в легку пінку яйця, цукор-пісок та ванільний цукор.
Крок 2. Додаємо сіль та теплий кефір – інтенсивно перемішуємо складові.
Крок 3. Вмішуємо вказану кількість манної крупи.
Крок 4. Всипаємо дріжджі, перемішуємо та залишаємо під плівкою в теплому місці на 30-40 хвилин для активації та зростання.
Крок 5. Набираємо об’ємне тісто столовою ложкою і викладаємо на сковорідку з достатньою кількістю розпеченої олії. Смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
Крок 6. Гарно викладаємо на блюдо сервіровки і подаємо. Смачного!
Оладки на кефірі та сирих дріжджах
Оладки на кефірі та сирих дріжджах – це неймовірно повітряна страва, яка сподобається всім без винятку. Подайте їх зі згущеним молоком, варенням або свіжими ягодами для кращого смаку. Насолоджуйтеся ніжними та ароматними оладками, приготованими за цим рецептом.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Дріжджі сирі – 20 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 400 мл.
- Борошно – 2 ст.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 1 ст.л. + для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготовляємо продуктовий набір у потрібних пропорціях.
Крок 2. У теплий кефір кришимо дріжджі, вбиваємо яйце, засипаємо сіль і цукровий пісок.
Крок 3. Перемішуємо і додаємо борошно, що просіює, і столову ложку рослинної олії. Примішане тісто прикриваємо сухою серветкою і відправляємо в тепле приміщення на одну годину.
Крок 4. У сковороді розігріваємо олію і викладаємо тісто столовою ложкою на невеликій відстані один від одного. Обсмажуємо по 3 хвилини з кожного боку.
Крок 5. Перекладаємо золотисті оладки на тарілку і подаємо. Смачного!