Ескалоп з свинини – 7 правильних рецептів приготування

Багато хто вважає, що ескалоп з свинини – проста відбивна, але це не зовсім так. Звичайно, процес готування схожий, але є і відмінності. Як приготувати справжнє блюдо можна дізнатися зі статті.

Ескалоп – що це таке, трохи історії

Уявіть собі красивий, рівний шматок найкращою м’якоті, трохи відбитий для м’якості, приправлений ароматними травами і обсмажений без усякої муки, яка псує смак страви – це і є справжній ескалоп.

Назва походить від французького «escalope» і перекладається як горіхова шкаралупа. У процесі теплової обробки м’ясо трохи знічується і стає чимось схожим на оболонку волоського горіха, звідси і таке порівняння.

Колись його називали оссі – буки. У часи Петра I це блюдо запозичили і знамениті кухарі Петербурга, тому його стали вважати російсько-французьким.

Для отримання соковитого ескалопи потрібно знати, скільки смажити до готовності. Товсті шматки вимагають близько п’яти хвилин, тоді як на більш тонкі частини йде 3-4 хвилини.

Як правильно посмажити на сковороді ескалоп

Ескалоп з свинини на сковороді виходить соковитим, золотавим і шалено смачним. Щоб гідно оцінити його, необхідно приготувати хоча б раз.

Необхідні продукти:

  • свиняча м’якоть, бажано корейка;
  • спеції на свій смак;
  • трохи рослинної або оливкової олії.

Процес приготування:

  • М’ясо необхідно ретельно промити, нарізати на середні порційні шматки товщиною приблизно в півтора сантиметра.
  • Трохи відбиваємо кожну заготовку, щоб вона стала тонше і м’якше, а потім обмазуємо в спеціях.
  • Включаємо плиту на середній вогонь, прогріваємо масло і смажимо кожен шматок з обох сторін приблизно по п’ять хвилин, щоб вони добре обжарились, можна зменшити рівень нагріву і тримати ще пару хвилин. М’ясо готове, коли перестає виділятися кров.
Дивіться також:  Мексиканська кухня: особливості і традиції, рецепти найпопулярніших страв

Рецепт приготування в духовці

Ескалоп в духовці готується рідше, ніж на сковороді, але зате виходить більш корисним і менш калорійним.

Необхідні продукти:

  • 50 грам сметани;
  • спеції на свій смак;
  • два зубчики часнику;
  • 500 грам свинини.

Процес приготування:

  • У вказану кількість сметани покладіть приправи, обов’язково сіль, чорний перець, а потім видавіть часник і все ретельно перемішайте.
  • М’ясо промийте, дайте трохи обсохнути і наріжте на порційні шматки, товщина яких повинна бути півтора сантиметра. Трохи відбийте і викладіть на деко.
  • Кожен шматочок покрийте шаром приготованого соусу і готуйте на 180 градусах приблизно півгодини.

Ескалоп з свинини в мультиварці

Приготувати ескалоп можна і в мультиварці, хоча в старі часи про такому варіанті навіть і не думали.

Необхідні продукти:

  • приправи за своїм смаком;
  • свиняча вирізка – приблизно 500 грам;
  • шматочок вершкового масла.

Процес приготування:

  • Вирізку ретельно промиваємо, прибираємо зайве і нарізаємо на шматочки не більше двох сантиметрів завтовшки, після чого відбиваємо молоточком або ножем, але не дуже сильно. Приправляємо спеціями, краще всього використовувати тільки сіль і перець.
  • Включаємо прилад в режим «Випічка» або «Смаження», топимо в чаші вершкове масло і викладаємо на дно підготовлене м’ясо. Смажимо з двох боків до утворення красивого рум’яного кольору, дістаємо і можна відразу подавати.

Рецепт запікання м’яса в фользі

Необхідні продукти:

  • ложка рослинної олії;
  • спеції за смаком;
  • два зубчики часнику;
  • 600 грам свинячої вирізки.

Процес приготування:

  • Як завжди, м’ясо промиваємо, нарізаємо на порційні шматки і злегка відбиваємо.
  • Потім промазуємо його рослинним або оливковою олією, обтираем сіллю, перцем, можна і іншими приправами.
  • Викладаємо на фольгу складену в два шари, покриваємо тиском часником і ретельно загортаємо, щоб не залишилося просвітів. Запікаємо спочатку близько 30 хвилин на 200 градусах, потім можна розрізати фольгу і залишити в духовці ще на 20 хвилин виставивши нагрівання на 180 градусів – це для утворення рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Червона цибуля – 8 рецептів приготування

Соковитий свинячий ескалоп з помідорами

Необхідні продукти:

  • два помідора;
  • ложка майонезу;
  • різні спеції за смаком;
  • 500 грам м’яса;
  • цибулина;
  • 100 грам сиру.

Процес приготування:

  • Вибране м’ясо промиваємо, нарізаємо на шматки не більше двох сантиметрів завтовшки, злегка відбиваємо і приправляємо спеціями, втираючи їх.
  • Цибулю подрібнюємо на кільця, помідори на тонкі кухлі.
  • Підготовлені шматки м’яса викладаємо на деко, заправляємо цибулею, потім промазуємо майонезом, зверху помідор і тертий сир.
  • Відправляємо в прогрітий до 180 градусів духовку і готуємо приблизно півгодини.

Готуємо з додаванням грибів

Необхідні продукти:

  • 300 грам грибів;
  • спеції;
  • дві ложки томатної пасти;
  • півкілограма свинини;
  • два помідори.

Процес приготування:

  • Свинину нарізаємо на шматки, злегка відбиваємо і приправляємо спеціями за смаком, після чого обсмажуємо до рум’яного кольору на гарячій сковороді.
  • В іншу ємність викладаємо томатну пасту, розведену в невеликій кількості води, шматочки помідорів і м’ясо, тушкуємо приблизно п’ять хвилин.
  • За цей час потрібно нарізати гриби скибочками і обсмажити їх, вони будуть готові, коли вивариться вся рідина.
  • Подаємо м’ясо, покривши смаженими грибами.

Маринад для страви

Взагалі маринад для ескалопи не робиться, але якщо дуже хочеться, то можна розглянути варіанти.

  • Змішати рослинне масло з гірчицею, кетчупом або томатною пастою, додати мед, трохи часнику і приправ.
  • Пряний маринад: з’єднуємо оцет, сіль і різні прянощі. У цій масі маринуємо м’ясо близько години.
  • Лимонно – коньячний. Натерти на тертці трохи свіжого імбиру, змішати його з 40 мл коньяку і 20 грамами гірчиці. Влити туди ж 10 мілілітрів лимонного соку, зубчик роздавленого часнику і спеції за смаком. Тримати м’ясо в цій суміші не менше 60 хвилин.
  • Соєвий варіант. 200 грам майонезу, бажано домашнього змішуємо з сухим базиліком, додаємо до них перетерту або перебиту в блендері цибулину і цією масою добре натираємо кожен шматочок м’яса.
Дивіться також:  Паста з куркою і грибами – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху