Ескалоп з свинини на сковороді – 6 рецептів, як приготувати

Свинина – смачне, соковите м’ясо, присутнє в раціоні людей різних народів. Ескалоп з свинини на сковороді, рецепт якого може доповнюватися в залежності від гастрономічних уподобань кулінара, являє собою дивовижне блюдо з цього продукту.

Класичний ескалоп з свинини на сковороді

Перед тим, як приготувати ескалоп з свинини за класичним рецептом, необхідно підготувати наступні інгредієнти:

  • вирізка – 400 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • лимон – ½ шт;
  • олія – для смаження;
  • сіль і спеції – за смаком.

В процесі втілення рецепта в життя:

  • Промита і просушена вирізка нарізається стейками, які відбивають до товщини 5 мм, надають плоску, округлу форму.
  • З лимона вичавлюється сік.
  • Часник давиться за допомогою чеснокодавкі або пропускається через прес.
  • В піалі змішуються видавлені лимонний сік і роздавлений часник.
  • Відбивні натираються сіллю і спеціями, після чого відправляються маринуватися в часниково-лимонної суміші.
  • Через півгодини шматочки вилучаються, умочують від залишків часнику, які можуть підгоріти при смаженні, і викладаються в киплячу олію.
  • Обсмажується м’ясо з двох сторін по 3-4 хвилини.

Рецепт приготування з сиром

Ескалоп з додаванням сиру – апетитна варіація, відрізняється особливою ніжністю і пікантними нотками.

Швидко і смачно страву можна приготувати з:

  • 600 г нежирної свинини;
  • шматочки сиру;
  • 1 зубчики часнику;
  • 1 яйця;
  • панірувальних сухарів;
  • соняшникової олії для смаження;
  • солі і спецій.

Готується м’ясо наступним чином:

  • З промитого і обсушенного м’яса готуються медальйони товщиною 1,5 см, які за допомогою молоточка відбиваються до 5 мм.
  • Отримані відбивні обсипаються спеціями і сіллю, після чого кладуть стопкою для просочення прянощами.
  • В одну ємність вбивається яйце, яке злегка збивається виделкою, в іншу сир натирається.
  • Шматки м’яса обсипаються хлібної крихтою, умочують в яйці, після чого опускаються в паніровку з сиру.
  • Ескалопи викладається на розігріту з маслом сковороду, де обсмажуються по кілька хвилин з кожного боку до готовності.
Дивіться також:  Що приготувати з філе індички: грудки або стегна?

Як готувати в паніровці

Щоб приготувати соковитий ескалоп в паніровці, кулінару буде потрібно не більше 20 хвилин і мінімальний продуктовий набір, що включає:

  • 650 г м’яса;
  • 1 яйце;
  • ½ Лимона;
  • трохи каперсів;
  • 120 г панірувальних сухарів;
  • аналогічну кількість вершкового масла;
  • рослинна олія, зелень, приправи і сіль.

Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:

  • Свинину нарізають на шматки, які добре відбиваються, щоб зруйнувати волокна, що відповідають за жорсткість м’яса, після чого солятся і обмащуються приправами.
  • У мисці збивається яйце з сіллю і 30 мл соняшникової олії.
  • В яєчну масу маку ескалопи, які потім обвалюються в хлібній крихті.
  • Панірувальні сухарі добре притискаються до м’яса за допомогою ножа.
  • У сотейнику розтоплюється половина вершкового масла і змішується зі стопкою соняшникової.
  • У гаряче масло викладаються ескалопи і обсмажують до утворення хрусткої скоринки.
  • М’ясо поміщається на тарілку і поливається залишилися розтопленим маслом, видавленим з соком лимона, поруч викладаються зелень і каперси.

Ескалоп з свинини в клярі

При витраті зовсім малої кількості часу господиня в результаті подасть до столу страву з ніжного м’яса з апетитною, хрусткою скоринкою.

Для виконання рецепта достатньо придбати:

  • 1 кг вирізки;
  • 5 середніх яєць;
  • 200 р пшеничного борошна;
  • стопку масла;
  • трохи солі і спецій.

Щоб нагодувати сім’ю смачним м’ясом, готуємо покроково:

  • Промите і обсушенное м’ясо нарізати поздовжніми шматками.
  • Сіль змішується з обраними за бажанням кулінара спеціями.
  • Кожен шматочок відбивається і змащують сумішшю з солі і спецій.
  • У глибокій тарілці збиваються яйця до отримання однорідної маси, яка підсолювати.
  • Кожна відбивна обвалюється в борошні, після чого мачає в яєчну масу.
  • На сковороді розігрівається соняшникова олія, в якому обсмажуються ескалопи з двох сторін по 5 хвилин, щоб утворилася апетитна скориночка.
  • Обсмажене м’ясо викласти в каструлю, куди вливається трохи води.
  • Блюдо тушкується на слабкому вогні під закритою кришкою близько 20 хвилин.
Дивіться також:  Яловичина в кисло-солодкому соусі – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

З додаванням грибів

Гриби – універсальний компонент, який можливо використовувати для приготування практично будь-якої страви, включаючи і ескалоп.

Для підготовки ситної вечері необхідні:

  • ½ Кг вирізки;
  • в 2 рази менше грибів;
  • 40 г томатної пасти;
  • 5 помідорів;
  • пучок зелені;
  • трохи оливкової олії, солі і спецій.

Щоб посмажити ескалоп з грибами:

  • М’ясо промивається і обсушивается за допомогою паперових рушників, після чого нарізають шматками.
  • Стейки натираються приправами і солятся.
  • На сковороду з розігрітим маслом кладуть м’ясні шматки, де обсмажують з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.
  • У каструлю наливається трохи води, яка підсолювати і доводиться до кипіння.
  • В окропі до готовності гриби відварюють.
  • У сковороду з рештою після смаження маслом вливається грибний бульйон і викладається паста.
  • Обкоровані помідори нарізати кружечками і разом з м’ясом відправляються в сковороду на 5-7 хвилин.
  • На тарілки викладаються ескалопи, які накриваються грибами і притрушиваются рубаною зеленню.

Готуємо з помідорами

– Блюдо для вихідних на дачі, коли за якихось 30 хвилин можна приготувати дуже смачне, ситне і поживне блюдо.

Щоб приготувати соковите м’ясо, слід взяти:

  • 400 г вирізки;
  • 1 великий помідор;
  • 100 г твердого сиру;
  • 50 мл рослинного масла;
  • сіль і улюблені приправи.

У процесі створення кулінарного шедевру на швидку руку:

  • М’ясо промивається і обов’язково підсушується, після чого нарізають стейками.
  • Стейки викладаються на обробну дошку і накриваються харчовою плівкою, щоб при отбивании м’ясні шматочки не розліталися.
  • М’ясо відбивається.
  • Відбивні солятся, приправляється і викладаються на розігріту з маслом сковороду, де обсмажуються не більше 2 хвилин з одного боку.
  • Помідор миється і нарізати гуртками.
  • Сир натирається на середній тертці.
  • Коли ескалоп перевертається, на обсмажену сторону викладається гурток томату і сирна стружка.
  • Сковорода накривається кришкою, і через 2 хвилини забирається з вогню.
  • Через 5 хвилин, коли сир остаточно розплавиться, блюдо готове до дегустації.
Дивіться також:  Фаршировані перці з фаршем і рисом – 8 рецептів приготування

Увага! Не варто забувати, що від того скільки смажити свинину при якому нагріванні, буде залежати соковитість приготованого м’яса.

Що подати на гарнір до эскалопу

Завдяки тому, що свинина чудово поєднується з різними крупами і овочами подавати блюдо можна як самостійно, так і в різних варіаціях.

Найбільш популярними гарнірами, що подаються до эскалопу, є:

  • картопля (смажена, тушкована, варена);
  • зелений горошок;
  • смажена цвітна капуста;
  • овочевий салат з огірками і зеленню;
  • кукурудза;
  • рис;
  • гречка;
  • перловка.

Таким чином, ескалоп на сковороді – це простий і швидкий спосіб приготувати соковите і апетитне м’ясо, зберігає свій неперевершений смак і ароматність.

Прокрутка до верху