Ескалоп з свинини в духовці – 7 рецептів, як приготувати соковите м’ясо

Що може бути краще скибки апетитно запеченого м’яса, бризкає гарячим соком і поширює навколо чарівно смачний аромат? Варіантів таких страв багато, але ескалоп з свинини в духовці поза всякою конкуренцією!

Класичний рецепт

Традиційний спосіб запікання м’яса залишився в минулому. Магазини заповнили зразки «нового покоління» — стандартно запаковані шматки-заготовки. І все ж згадаємо старі добрі часи і дізнаємося про те, як приготувати ескалоп з свинини смачно і корисно.

Щоб уникнути помилок у приготуванні, потрібно врахувати головні нюанси:

  • Не слід надмірно відбивати нарізані пласти, роблячи їх товщину менше 0,5 див.
  • Не допускати глибоких проколів або насічок м’яса, щоб сік не залишив апетитне блюдо раніше покладеного терміну.
  • Не можна використовувати посуд для смаження, якщо вона не забезпечує високий температурний режим технологічного процесу.
  • Не рекомендується поміщати ескалоп в недостатньо нагріту духову шафу.

Що необхідно для класичного блюда:

  • масло пісне;
  • вирізка свиняча — 800 г;
  • щіпка розмарину, хмелі-сунелі, сіль, перець;
  • гірчиця — 50 р.

Спосіб приготування:

  • Ретельно промиваємо шматок м’яса, добре просушуємо паперовими рушниками, нарізаємо (неодмінно поперек волокон) скибочками. Їх товщина не може перевищувати 1 см, але і прозорі листи нам також не потрібні. Ідеальні показники: ширина відокремленого шару від 0,5 см, діаметр — до 10 див.
  • Злегка відбиваємо м’ясо. Щоб ескалоп не «зіщулився» і на ньому не утворювалися горби в процесі обсмажування, робимо по всій окружності неглибокі (до 1 см) надсічки.
  • Змішуємо в чаші гірчицю, приправу і масло, змащуємо м’ясо отриманим соусом, витримуємо продукт 30 хвилин в пряному складі.
  • Викладаємо заготовки на відстані один від одного в розпечену жароміцний посуд. При такому способі розміщення пластів сік, що виділяється з сусідніх шматків, не перетворить процес обсмажування в гасіння.
  • Готуємо м’ясо до рум’яності з обох сторін, після чого запікаємо 10 хвилин в духовці, нагрітій до t 200 °C.

До речі, запам’ятаємо раз і назавжди — паніровка або обробка в льєзоні эскалопам не потрібна!

Рецепт приготування з сиром

Оригінальний спосіб оформлення домашнього м’яса стане предметом заслуженої гордості будь-якої господині. Справжній «діамант» на святковому столі!

Дивіться також:  Соус для курки – 7 рецептів

Список продуктів:

  • масло пісне;
  • яйце;
  • свинячий карбонад — 700 г;
  • зубки часнику — 4 шт.;
  • крихта сухарів — 130 г;
  • сир (бажано твердих сортів) — 100 г;
  • кардамон, щіпка тертого мускатного горіха.

Для отримання смачного страви вибираємо карбонад — тонкий м’ясної край в області спини тварини без жирових прошарків.

Етапи приготування:

  • Попередньо оброблений продукт відбиваємо щадним способом. Нарізаємо свинину пластами, натираємо спеціями (перцем, сіллю, прянощами).
  • Нагріваємо в сковороді свіжу олію, обсмажуємо ескалопи по 2 хвилини з кожного боку на великому вогні.
  • Викладаємо в чашу сирну стружку, сухарі, пропущений через прес часник, яєчний жовток, кардамон і тертий горіх. Ретельно перемішуємо складу.
  • Обробляємо деко олією, викладаємо золотисті пласти м’яса, на кожній порції маємо сирну суміш. Відправляємо заготовки на 15 хвилин в духовці (200 °C).

Подаємо апетитне блюдо, розточує невимовно запашні аромати, на листках салату, прикрашаємо страву гілочками зелені.

Як запекти м’ясо у фользі

Ідеальне страву можна швидко і просто приготувати в металевій папері. Перевагою представленого страви стане натуральний смак м’яса.

Необхідні компоненти:

  • масло пісне;
  • свиняча корейка — 1 кг;
  • перець і сіль.

Методика приготування:

  • Щоб свинина в фользі повністю розкрила свій чудовий смак, не підгоріла і не стала жорсткою, обов’язково вирізаємо всі прожилки і жировий шар.
  • Поділяємо оброблений шматок на пласти товщиною до 0,5 см, легко відбиваємо, не порушуючи структуру волокон. Досвідчені кулінари використовують для цих цілей не звичний молоток, а просту скляну пляшку. Здивуєтеся, як це робиться легко і ефективно!
  • Нагріваємо в місткості з товстим дном свіже масло, підсмажуємо ескалопи в розпеченому жирі на високому полум’я. П’яти хвилин досить для термічної обробки обох сторін виробів.
  • Тепер приправляємо м’ясо спеціями, окремо загортаємо порції в фольгу. Викладаємо заготовки на деко і відправляємо на 20 хвилин у духовку. Для любителів більш глибокої термічної обробки вдвічі збільшуємо час знаходження м’яса в гарячій печі. В кінці процесу відкриваємо папір і повертаємо свинині апетитно підсмажений вигляд.
Дивіться також:  Домашня локшина на яйцях – 4 рецепта

Мрієте підкорити серце свого друга? Неодмінно приготуйте це істинно чоловіче блюдо!

Ескалоп з свинини з картоплею

Чим привабливо представлене страву? У ньому кожен елемент набуває чудовий «рум’янець»!

Набір продуктів:

  • масло вершкове — 50 г;
  • м’ясо з шийного відділу свинини — 600 г;
  • часникові зубки — 3 шт.;
  • якісний майонез — 50 г;
  • сіль, перець.

Традиційним продуктом для отримання ескалопи вважається м’ясної відруб з хребетного відділу туші тварини. Однак шийна частина з внутрішніми жировими прошарками дозволяє приготувати найбільш ніжний і смачний делікатес.

Послідовність приготування:

  • Поділяємо свинину на шматки, відбиваємо виключно для створення гарної форми. Обробляємо пласти перцем і сіллю, залишаємо в закритому вигляді на чверть години, після чого обсмажуємо м’ясо до рум’яності.
  • Очищену картоплю нарізаємо великими шматочками, обсипаємо спеціями, змащуємо майонезом, сполученим з подрібненим часником.
  • Викладаємо коренеплоди на деко, раскидываем шматочки вершкового масла, зверху розміщуємо ескалопи. На 30 хвилин можна накрити продукт фольгою.

Запікаємо страву протягом години при t 200 °C.

З додаванням грибів

Який же російський відмовиться від соковитого шматка смачно запеченого м’яса, приготованого з ароматними грибами?

Перелік компонентів:

  • масло (вершкове масло і соняшникову);
  • свіжі печериці — 200 г;
  • сир плавлений — 60 г;
  • свинина — 600 г;
  • вершки — 100 мл;
  • спеції.

Послідовність приготування:

  • Поділяємо пласт м’яса на порціонні шматочки, відбиваємо, обсмажуємо в гарячому маслі до чудесного рожевого відтінку.
  • В інший посуд викладаємо вершковий жир і нарізані невеликими шматочками гриби, очікуємо повного випаровування рідини.
  • Додаємо до печерицям свіжі вершки, нагріваємо складу до кипіння, після чого поміщаємо в нього розкришений сир. Продовжуємо приготування, поки плавлений продукт повністю не розпуститься. Потім прибираємо ємність з вогню.
  • Розміщуємо ескалопи у формі для запікання, приправляємо спеціями і прянощами, рясно поливають грибним соусом. Ставимо посуд на 7 хвилин в духовці (220 °C).

Одне задоволення готувати ескалоп для смачного і поживного обіду. До того ж весь процес займає мінімум часу і уваги. Подаємо гаряче блюдо з бажаним гарніром.

Готуємо з помідорами

М’ясо в духовці можна оформити особливо цікаво і нарядно, якщо в цьому процесі «беруть участь» стиглі томати. Додані овочі прекрасно відтіняють смак ніжною свинини.

Дивіться також:  Соус для креветок – 8 кращих рецептів

Використовувані продукти:

  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • майонез — 60 г;
  • свіже м’ясо — 1 кг;
  • помідори — 2 шт.;
  • спеції;
  • сир (вибираємо тверді сорти) — 130 р.

Технологія приготування:

  • Ретельно промокаємо заздалегідь оброблене м’ясо. Ріжемо шматок на рівні пласти, акуратно відбиваємо, натираємо спеціями. Залишаємо свинину на півгодини в такому стані, після чого обсмажуємо замариновані шматки в розпеченому маслі по 3 хвилини з кожного боку.
  • Очищаємо цибулю від лушпиння, рубаємо півкільцями. Промиваємо томати, промокаємо їх серветками, розрізаємо круглими пластинами.
  • Викладаємо м’ясні медальйони на змащений маслом деко. На підготовлених порціях маємо шматочки цибулі, слайсы помідорів, зверху наносимо сіточку майонезу.
  • Запікаємо страва 30 хвилин при t 200 °C. Дістаємо їжу з духовки, посипаємо сирної стружкою, готуємо ще 10 хвилин.

Подаємо страву в якості самостійного м’ясної страви.

Ескалоп з свинини з овочами в духовці

Відмінний спосіб не тільки отримання соковитого м’ясної страви, але й вираження особистих переваг у виборі овочевого асорті.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне;
  • свиняча вирізка — 800 г;
  • цибуля ріпчаста, плоди зеленого перцю, морква — 2 шт.;
  • часникові зубки — 6 шт.;
  • сіль, трави прованські.

Приготування страви:

  • Маємо м’ясо на обробній дошці. Оформляємо шматок скибочками, як завжди обсмажуємо в маслі, не затримуючи довго продукт на сковороді. Як тільки утворилася двостороння скоринка, прибираємо порції на тарілку.
  • Очищений цибулю нарізаємо півкільцями, моркву рубаємо кружечками, перець без насіння оформляємо кубиками.
  • Розміщуємо в вогнетривкої формі третину овочевого складу, приправляємо його перцем і сіллю. Зверху маємо запашні пласти м’яса. Обробляємо їх спеціями і прянощами, закриваємо шаром з решти овочевий нарізки.

Відправляємо блюдо в піч, нагріту до t 220 °C. Через 50 хвилин угощаемся плодами власної майстерності.

Який ескалоп з свинини в духовці нас порадував найбільше, сказати неможливо. Це унікальна страва має дивовижну властивість — воно не лише втамовує голод, але і неодмінно піднімає настрій. Незвичайна магія смаку!

Прокрутка до верху