Що може бути краще скибки апетитно запеченого м’яса, бризкає гарячим соком і поширює навколо чарівно смачний аромат? Варіантів таких страв багато, але ескалоп з свинини в духовці поза всякою конкуренцією!
Класичний рецепт
Традиційний спосіб запікання м’яса залишився в минулому. Магазини заповнили зразки «нового покоління» — стандартно запаковані шматки-заготовки. І все ж згадаємо старі добрі часи і дізнаємося про те, як приготувати ескалоп з свинини смачно і корисно.
Щоб уникнути помилок у приготуванні, потрібно врахувати головні нюанси:
- Не слід надмірно відбивати нарізані пласти, роблячи їх товщину менше 0,5 див.
- Не допускати глибоких проколів або насічок м’яса, щоб сік не залишив апетитне блюдо раніше покладеного терміну.
- Не можна використовувати посуд для смаження, якщо вона не забезпечує високий температурний режим технологічного процесу.
- Не рекомендується поміщати ескалоп в недостатньо нагріту духову шафу.
Що необхідно для класичного блюда:
- масло пісне;
- вирізка свиняча — 800 г;
- щіпка розмарину, хмелі-сунелі, сіль, перець;
- гірчиця — 50 р.
Спосіб приготування:
- Ретельно промиваємо шматок м’яса, добре просушуємо паперовими рушниками, нарізаємо (неодмінно поперек волокон) скибочками. Їх товщина не може перевищувати 1 см, але і прозорі листи нам також не потрібні. Ідеальні показники: ширина відокремленого шару від 0,5 см, діаметр — до 10 див.
- Злегка відбиваємо м’ясо. Щоб ескалоп не «зіщулився» і на ньому не утворювалися горби в процесі обсмажування, робимо по всій окружності неглибокі (до 1 см) надсічки.
- Змішуємо в чаші гірчицю, приправу і масло, змащуємо м’ясо отриманим соусом, витримуємо продукт 30 хвилин в пряному складі.
- Викладаємо заготовки на відстані один від одного в розпечену жароміцний посуд. При такому способі розміщення пластів сік, що виділяється з сусідніх шматків, не перетворить процес обсмажування в гасіння.
- Готуємо м’ясо до рум’яності з обох сторін, після чого запікаємо 10 хвилин в духовці, нагрітій до t 200 °C.
До речі, запам’ятаємо раз і назавжди — паніровка або обробка в льєзоні эскалопам не потрібна!
Рецепт приготування з сиром
Оригінальний спосіб оформлення домашнього м’яса стане предметом заслуженої гордості будь-якої господині. Справжній «діамант» на святковому столі!
Список продуктів:
- масло пісне;
- яйце;
- свинячий карбонад — 700 г;
- зубки часнику — 4 шт.;
- крихта сухарів — 130 г;
- сир (бажано твердих сортів) — 100 г;
- кардамон, щіпка тертого мускатного горіха.
Для отримання смачного страви вибираємо карбонад — тонкий м’ясної край в області спини тварини без жирових прошарків.
Етапи приготування:
- Попередньо оброблений продукт відбиваємо щадним способом. Нарізаємо свинину пластами, натираємо спеціями (перцем, сіллю, прянощами).
- Нагріваємо в сковороді свіжу олію, обсмажуємо ескалопи по 2 хвилини з кожного боку на великому вогні.
- Викладаємо в чашу сирну стружку, сухарі, пропущений через прес часник, яєчний жовток, кардамон і тертий горіх. Ретельно перемішуємо складу.
- Обробляємо деко олією, викладаємо золотисті пласти м’яса, на кожній порції маємо сирну суміш. Відправляємо заготовки на 15 хвилин в духовці (200 °C).
Подаємо апетитне блюдо, розточує невимовно запашні аромати, на листках салату, прикрашаємо страву гілочками зелені.
Як запекти м’ясо у фользі
Ідеальне страву можна швидко і просто приготувати в металевій папері. Перевагою представленого страви стане натуральний смак м’яса.
Необхідні компоненти:
- масло пісне;
- свиняча корейка — 1 кг;
- перець і сіль.
Методика приготування:
- Щоб свинина в фользі повністю розкрила свій чудовий смак, не підгоріла і не стала жорсткою, обов’язково вирізаємо всі прожилки і жировий шар.
- Поділяємо оброблений шматок на пласти товщиною до 0,5 см, легко відбиваємо, не порушуючи структуру волокон. Досвідчені кулінари використовують для цих цілей не звичний молоток, а просту скляну пляшку. Здивуєтеся, як це робиться легко і ефективно!
- Нагріваємо в місткості з товстим дном свіже масло, підсмажуємо ескалопи в розпеченому жирі на високому полум’я. П’яти хвилин досить для термічної обробки обох сторін виробів.
- Тепер приправляємо м’ясо спеціями, окремо загортаємо порції в фольгу. Викладаємо заготовки на деко і відправляємо на 20 хвилин у духовку. Для любителів більш глибокої термічної обробки вдвічі збільшуємо час знаходження м’яса в гарячій печі. В кінці процесу відкриваємо папір і повертаємо свинині апетитно підсмажений вигляд.
Мрієте підкорити серце свого друга? Неодмінно приготуйте це істинно чоловіче блюдо!
Ескалоп з свинини з картоплею
Чим привабливо представлене страву? У ньому кожен елемент набуває чудовий «рум’янець»!
Набір продуктів:
- масло вершкове — 50 г;
- м’ясо з шийного відділу свинини — 600 г;
- часникові зубки — 3 шт.;
- якісний майонез — 50 г;
- сіль, перець.
Традиційним продуктом для отримання ескалопи вважається м’ясної відруб з хребетного відділу туші тварини. Однак шийна частина з внутрішніми жировими прошарками дозволяє приготувати найбільш ніжний і смачний делікатес.
Послідовність приготування:
- Поділяємо свинину на шматки, відбиваємо виключно для створення гарної форми. Обробляємо пласти перцем і сіллю, залишаємо в закритому вигляді на чверть години, після чого обсмажуємо м’ясо до рум’яності.
- Очищену картоплю нарізаємо великими шматочками, обсипаємо спеціями, змащуємо майонезом, сполученим з подрібненим часником.
- Викладаємо коренеплоди на деко, раскидываем шматочки вершкового масла, зверху розміщуємо ескалопи. На 30 хвилин можна накрити продукт фольгою.
Запікаємо страву протягом години при t 200 °C.
З додаванням грибів
Який же російський відмовиться від соковитого шматка смачно запеченого м’яса, приготованого з ароматними грибами?
Перелік компонентів:
- масло (вершкове масло і соняшникову);
- свіжі печериці — 200 г;
- сир плавлений — 60 г;
- свинина — 600 г;
- вершки — 100 мл;
- спеції.
Послідовність приготування:
- Поділяємо пласт м’яса на порціонні шматочки, відбиваємо, обсмажуємо в гарячому маслі до чудесного рожевого відтінку.
- В інший посуд викладаємо вершковий жир і нарізані невеликими шматочками гриби, очікуємо повного випаровування рідини.
- Додаємо до печерицям свіжі вершки, нагріваємо складу до кипіння, після чого поміщаємо в нього розкришений сир. Продовжуємо приготування, поки плавлений продукт повністю не розпуститься. Потім прибираємо ємність з вогню.
- Розміщуємо ескалопи у формі для запікання, приправляємо спеціями і прянощами, рясно поливають грибним соусом. Ставимо посуд на 7 хвилин в духовці (220 °C).
Одне задоволення готувати ескалоп для смачного і поживного обіду. До того ж весь процес займає мінімум часу і уваги. Подаємо гаряче блюдо з бажаним гарніром.
Готуємо з помідорами
М’ясо в духовці можна оформити особливо цікаво і нарядно, якщо в цьому процесі «беруть участь» стиглі томати. Додані овочі прекрасно відтіняють смак ніжною свинини.
Використовувані продукти:
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- майонез — 60 г;
- свіже м’ясо — 1 кг;
- помідори — 2 шт.;
- спеції;
- сир (вибираємо тверді сорти) — 130 р.
Технологія приготування:
- Ретельно промокаємо заздалегідь оброблене м’ясо. Ріжемо шматок на рівні пласти, акуратно відбиваємо, натираємо спеціями. Залишаємо свинину на півгодини в такому стані, після чого обсмажуємо замариновані шматки в розпеченому маслі по 3 хвилини з кожного боку.
- Очищаємо цибулю від лушпиння, рубаємо півкільцями. Промиваємо томати, промокаємо їх серветками, розрізаємо круглими пластинами.
- Викладаємо м’ясні медальйони на змащений маслом деко. На підготовлених порціях маємо шматочки цибулі, слайсы помідорів, зверху наносимо сіточку майонезу.
- Запікаємо страва 30 хвилин при t 200 °C. Дістаємо їжу з духовки, посипаємо сирної стружкою, готуємо ще 10 хвилин.
Подаємо страву в якості самостійного м’ясної страви.
Ескалоп з свинини з овочами в духовці
Відмінний спосіб не тільки отримання соковитого м’ясної страви, але й вираження особистих переваг у виборі овочевого асорті.
Склад інгредієнтів:
- масло пісне;
- свиняча вирізка — 800 г;
- цибуля ріпчаста, плоди зеленого перцю, морква — 2 шт.;
- часникові зубки — 6 шт.;
- сіль, трави прованські.
Приготування страви:
- Маємо м’ясо на обробній дошці. Оформляємо шматок скибочками, як завжди обсмажуємо в маслі, не затримуючи довго продукт на сковороді. Як тільки утворилася двостороння скоринка, прибираємо порції на тарілку.
- Очищений цибулю нарізаємо півкільцями, моркву рубаємо кружечками, перець без насіння оформляємо кубиками.
- Розміщуємо в вогнетривкої формі третину овочевого складу, приправляємо його перцем і сіллю. Зверху маємо запашні пласти м’яса. Обробляємо їх спеціями і прянощами, закриваємо шаром з решти овочевий нарізки.
Відправляємо блюдо в піч, нагріту до t 220 °C. Через 50 хвилин угощаемся плодами власної майстерності.
Який ескалоп з свинини в духовці нас порадував найбільше, сказати неможливо. Це унікальна страва має дивовижну властивість — воно не лише втамовує голод, але і неодмінно піднімає настрій. Незвичайна магія смаку!