Фахітос з куркою – 7 рецептів приготування страви мексиканської кухні в домашніх умовах

Мексика – країна з багатою історією і темпераментним народом. Гордий і вибуховий характер мексиканців знайшли своє відображення в кулінарній сфері. Фахітос з куркою – національне мексиканське блюдо, приготувавши яке можна ближче познайомити з яскравою культурою і колоритом країни з цілорічним влітку і численними пляжами.

Традиційний рецепт

Традиційно готується фахітос на сковороді з:

  • 300 г філе;
  • великої цибулини;
  • ½ Кг болгарського перцю;
  • 300 р помідорів;
  • 1 стручкового перцю;
  • шматочки сиру;
  • зелені;
  • 2 стопок соняшникової олії;
  • такої ж кількості сухого вина;
  • 1 лайма (лимона);
  • зубчики часнику;
  • ½ Стопки текіли;
  • солі.

Спосіб приготування:

  • Промиті філе нарізати тонкими смужками, які поміщаються в миску, де заливаються вином.
  • Маринується м’ясо 2 години.
  • Підготовлений продукти обсмажується на розігрітому маслі.
  • Цибулина шинкуется тонкими півкільцями, болгарський перець нарізати смужками, помідори скибочками.
  • З пекучого перцю за допомогою блендера готується кашка.
  • Цибуля пассеруется на сковороді, куди після придбання їм золотистого кольору викладаються обидва сорти перцю.
  • Через 5 хвилин до обсмаженою овочам додаються томати і рубана зелень.
  • Після ще 5 хвилин викладається м’ясо, після чого все перемішується.
  • Блюдо поливається соком лайма і притрушивается часником.
  • Фахітос перед подачею поливається спиртним і підпалюється.
  • Сирна стружка подається окремо.

З додаванням квасолі

Фахітос з куркою і квасолею являє собою страву, яке відповідає всім основним характеристикам мексиканської їжі – ситність, ошатність і гострота.

Для виконання необхідні:

  • 1 кг філе;
  • 3 болгарських перцю;
  • 4 шт. перцю чилі;
  • 2 банки консервованої квасолі;
  • сіль і олію.

Етапи підготовки:

  • У гарячому маслі обсмажують кубики перцю, до яких через 2-3 хвилини додаються нарізане шматочками філе і сіль.
  • У сковороду викладаються подрібнений стручковий перець і квасолю.
  • Тушкується фахітос 10 хвилин під кришкою.

Готуємо в лаваші

Традиційно фахітос подається з тортільями. Однак при відсутності мексиканських коржів можна використовувати тонкий лаваш.

Дивіться також:  Як варити кукурудзяну кашу – 7 рецептів на молоці та воді

Потрібні такі складові:

  • 1 кг філе;
  • 6 шт. болгарського перцю;
  • стільки ж стручків пекучого перцю;
  • 2 цибулини;
  • кілька гілочок розмарину;
  • ½ Кг помідор;
  • 200 г бекону;
  • лайм;
  • винний оцет;
  • сіль, кетчуп і майонез.

Готується страва наступним чином:

  • З м’яса готуються кубики, які маринуються в соку лайма з гілочками розмарину, сіллю, спеціями.
  • Весь перець нарізають соломкою, помідори – кубиками, цибулю – тонкими півкільцями.
  • Цибуля маринують в оцті.
  • Соломка з перцю обсмажується на розпеченому маслі до хрусткої скоринки, після чого додаються кубики томату і сіль.
  • М’ясо обсмажується до золотистого кольору, а бекон – до стану чіпсів.
  • На лаваші, змащеному сумішшю з майонезу і кетчупу, збирається фахітос – м’ясо, обсмажені овочі і бекон.
  • Замариновавшийся цибулю подається до мексиканського блюда окремо.

Фахітос з куркою і овочами на сковороді

Якщо в розпорядженні немає гриля, то м’ясо для мексиканського блюда можна підготувати на сковороді.

Щоб поринути в атмосферу далекої країни, будуть потрібні:

  • куряча грудка;
  • ½ Лайма;
  • цибулина;
  • 2 шт. болгарського перцю;
  • 2 часникових зубки;
  • 2 перцю чилі;
  • коріандр, кумін;
  • стопка оливкової олії;
  • 6 коржів;
  • 70 мл білого сухого вина.

Покрокова інструкція приготування:

  • Філе нарізати смужками, які відправляються в миску, де заправляються соком.
  • Сухі спеції також всипати в м’ясо.
  • Часник крупно рубається, цибулю нарізають півкільцями, а перець – соломкою.
  • На маслі обсмажується часникова крихта, після чого в ємність відправляються смужки перцю.
  • Через 5 хвилин викладається цибулю.
  • Коли овочі стануть м’якими, в сковороді виявляються м’ясні шматочки.
  • Блюдо заливають вином.
  • Фахітос подається на тортильях з улюбленим соусом.

З болгарським перцем

Відчути яскравий смак літа допоможе мексиканський фахітос, приготований з:

  • 300 г філе;
  • 2 цибулин;
  • лимона;
  • стопки оливкової олії;
  • 15 г паприки;
  • 70 мл соєвого соусу;
  • 2 шт. болгарського пера;
  • перцю чилі.
Дивіться також:  Пельмені в мікрохвильовці – 5 рецептів приготування

Основні кроки приготування:

  • Філе промивається, обсушивается і нарізати смужками.
  • Лук ріжеться півкільцями, а перець смужками.
  • На гарячому маслі обсмажують курячі смужки.
  • До м’яса викладаються подрібнені овочі.
  • Під час тушкування м’яса з овочами готується заправка з лимонного соку, оливкової олії, соусу та спецій.
  • Блюдо поливається соусом і гаситься ще 5 хвилин.

В мультиварці

Чудовий рецепт мексиканського блюда для мультиварки.

Щоб його виконати знадобляться:

  • 50 мл аджики;
  • 600 г філе;
  • 2 перцю чилі;
  • 3 помідори;
  • 3 шт. болгарського перцю;
  • головка часнику;
  • цибулина;
  • пучок зелені;
  • банку квасолі;
  • сіль і перець.

Хід роботи:

  • М’ясо, цибулю і часник ріжуться шматочками, які закладаються в кухонне обладнання, встановлене в режим «Гасіння» на 30 хвилин.
  • Перець нарізати соломкою, а помідори – часточками.
  • Далі пристрій переводиться в режим «Смаження», після чого в нього надсилаються смужки перцю.
  • Через 15 хвилин додаються помідори, рубана зелень, квасоля і спеції.
  • Після аналогічного відрізку часу страва подається до столу.

Фахітос з куркою і грибами

Гостре і пряне блюдо, приготоване в кращих традиціях мексиканської кухні, підніме настрій яскравими фарбами і насиченим смаком.

Досить мати під руками:

  • ½ Кг філе;
  • 1 червоний солодкий перець;
  • цибулину;
  • 150 г грибів;
  • ½ Головки часнику;
  • стручок пекучого перцю;
  • лимонний сік;
  • шматочок сиру;
  • кмин, перець, сіль.

Черговість дій:

  • Кмин, перець, сіль, змішуються в піалі.
  • Отриманою сумішшю натирається курка.
  • Філе обсмажується в чавунній сковороді 5 хвилин, а потім викладається в глибоку тарілку.
  • Цибулю, солодкий перець, часник і гриби подрібнюються, після чого обсмажуються до м’якості.
  • За 4 хвилини до готовності в сковороду викладаються гострий перець, лимонний сік і м’ясо.
  • Блюдо солиться, перчится і подається з тортільями.

Отже, коли з’явилося бажання зануритися в літню атмосферу і відчути подих легкого океанського бризу, досить скуштувати мексиканської їжі, смак якої подарує масу позитивних емоцій і перенесе в атмосферу безкрайніх пляжів.

Дивіться також:  Курячі крильця в медово-гірчичному соусі – 6 рецептів
Прокрутка до верху