Фарш для біляшів можна приготувати по-різному і тільки якщо зробити це правильно з додаванням потрібних продуктів він стане шалено смачним, ніжним і соковитим.
Соковитий фарш для біляшів – класичний рецепт
Дуже соковитий фарш для біляшів можна приготувати, скориставшись найпростішим традиційним рецептом.
Необхідні інгредієнти:
- приблизно півкілограма будь-якого фаршу;
- спеції на свій смак, зазвичай використовується сіль і перець;
- одна цибулина;
- близько склянки молока.
Процес приготування:
- У ємність викладіть вибраний фарш, додайте до нього цибулю дуже дрібно нарізаний або ж пропущений через блендер.
- Присипте все спеціями, влийте молоко, добре відбийте масу про миску або стіл.
- В результаті у вас повинна вийти не занадто густа начинка, тільки в цьому випадку вона вийде соковитою.
Готуємо з яловичини
Начинка для біляшів з фаршу яловичого, напевно, найпопулярніша. Вона не дуже жирна, смачна і в міру соковита.
Необхідні інгредієнти:
- 50 мл води або молока;
- яловичий фарш – 400 грам, можна взяти шматок м’яса і перекрутити;
- будь-які приправи за своїм смаком;
- одна цибулина середнього розміру.
Процес приготування:
- У вже готовий фарш додаємо спеції, подрібнену цибулину і засипаємо вибрані спеції. Найкраще сюди підійде звичайна сіль і чорний перець.
- Вливаємо воду або молоко. Особливої різниці немає, що використовувати. Масу добре вимішуємо і наповнюємо їй біляші.
Ідеальна начинка з курячого фаршу
Соковитий і смачний фарш на біляші виходить з курки. Така випічка виходить менш калорійною. З м’яса краще всього брати філе.
Необхідні інгредієнти:
- 500 грам курячого філе;
- одна середня цибулина;
- приправи за своїм смаком;
- близько 100 мілілітрів води або молока.
Процес приготування:
- М’ясо промиваємо, видаляємо з нього все зайве і обсушуємо паперовими рушниками або ж природним шляхом, щоб не було зайвої вологи.
- Пропускаємо через м’ясорубку, можна використовувати блендер, але тоді курячий фарш вийде зовсім як пюре.
- Додаємо до нього вибрані спеції, перемішуємо, потім подрібнений на маленькі кубики, цибулю і вливаємо молоко або воду.
- Ще раз добре перемішуємо масу, вона повинна бути не надто твердою і густий. При необхідності додайте ще трохи рідини і наповнюйте начинкою біляші.
Свинячий фарш для біляшів
Необхідні інгредієнти:
- фарш зі свинини – півкілограма;
- сіль, суміш перців і інші спеції;
- одна цибулина;
- 3-4 ложки молока, води або бульйону.
Процес приготування:
- Фарш покласти в ємність, додаємо до нього цибулю, який заздалегідь дуже дрібно порізали або перетерли на дрібній тертці.
- Туди ж засипаємо спеції, зазвичай досить солі і перцю, але можна використовувати ще щось.
- Вливаємо холодну воду, молоко або бульйон, ретельно вимішуємо масу, можна навіть трохи збити за допомогою виделки або віночка. Отриману суміш використовуємо для наповнення.
Начинка для ледачих біляшів
Ледачі біляші – відмінний варіант для тих, хто не хоче довго возитися. Адже досить зробити начинку і тісто, з’єднати їх і обсмажити.
У підсумку вийде швидке, смачне, ситне блюдо, ніж-то нагадує оладки, тільки з м’ясом.
Необхідні інгредієнти:
- різні приправи виходячи зі своїх переваг;
- одна цибулина;
- два зубчики часнику і свіжа зелень;
- близько 500 грам будь-якого фаршу.
Процес приготування:
- Фарш кладемо в ємність середнього розміру, додаємо до нього цибулю і часник, які потрібно заздалегідь подрібнити за допомогою терки або ж просто нарізати на невеликі кубики.
- Цю суміш присипаємо обраними спеціями, наприклад, сіллю і перцем, можна покласти якихось трав для більш сильного і насиченого аромату. Туди ж кладемо свіжу зелень, нарубану як можна дрібніше, і ретельно все вимішуємо до однорідності.
- Отриману масу з’єднайте з тестом і смажимо біляші.
Класичне тісто на біляші
Існує багато рецептів тесту для біляшів, але якщо ви хочете скуштувати оригінальну страву, то робіть основу за традиційним способом.
Необхідні інгредієнти:
- половина маленької ложечки солі;
- близько 20 грам свіжих дріжджів;
- стакан води;
- три ложки рослинного масла;
- приблизно три склянки борошна або трохи більше.
Процес приготування:
- Вказану кількість води злегка підігрійте, але так щоб рідина не була дуже гарячою.
- Щоб процес пройшов швидше можна додати трохи цукру, але не обов’язково. Засипте туди сіль і покладіть дріжджі. Все добре перемішайте.
- Викладіть в суміш всі компоненти зі списку і вимішуйте, поки не вийде еластичний грудку. При необхідності додайте борошна або ж зменшити її кількість.
- Залиште масу хоча б на годину в теплому місці перед застосуванням. За цей час підготувати начинку.
Додати у фарш для біляшів, щоб він став ще смачнішим?
Якщо ви хочете отримати максимально соковиту начинку, то обов’язково використовуйте два види фаршу. Один може бути яловичим або курячим, а інший повинен бути більш жирним, наприклад свинячим або баранячим.
Але навіть якщо ви робите їх з пісного м’яса, то все одно можна спробувати виправити становище і перед тим як наповнювати біляші начинкою, додати туди шматочки льоду. Проробляйте все максимально швидко, так щоб лід почав танути вже тільки в процесі смаження. Це призведе до того, що він вбере в себе м’ясний сік, всі використовувані приправи і начинка вийде більш ніжною і ароматною.
Ще один секрет – використання холодної води або молока. Додайте трохи рідини в фарш, щоб він став більш рідким. У підсумку біляші вийде соковитіше і насиченішим.
Не забудьте і про цибулю. Не кладіть занадто багато, потрібно дотримуватися пропорції 2:1.
Для посилення смаку додайте у фарш відварений рис, гриби, сметану, гарбуз і найголовніше – не забувайте про спеції, адже вони – основа. Крім солі, звичайного чорного меленого перцю використовуйте ще часник, трави, які добре підходять до вибраного м’яса, а так само свіжу і сушену зелень.