Фарш для біляшів – 7 рецептів, як приготувати соковитий і смачний фарш

Фарш для біляшів можна приготувати по-різному і тільки якщо зробити це правильно з додаванням потрібних продуктів він стане шалено смачним, ніжним і соковитим.

Соковитий фарш для біляшів – класичний рецепт

Дуже соковитий фарш для біляшів можна приготувати, скориставшись найпростішим традиційним рецептом.

Необхідні інгредієнти:

  • приблизно півкілограма будь-якого фаршу;
  • спеції на свій смак, зазвичай використовується сіль і перець;
  • одна цибулина;
  • близько склянки молока.

Процес приготування:

  • У ємність викладіть вибраний фарш, додайте до нього цибулю дуже дрібно нарізаний або ж пропущений через блендер.
  • Присипте все спеціями, влийте молоко, добре відбийте масу про миску або стіл.
  • В результаті у вас повинна вийти не занадто густа начинка, тільки в цьому випадку вона вийде соковитою.

Готуємо з яловичини

Начинка для біляшів з фаршу яловичого, напевно, найпопулярніша. Вона не дуже жирна, смачна і в міру соковита.

Необхідні інгредієнти:

  • 50 мл води або молока;
  • яловичий фарш – 400 грам, можна взяти шматок м’яса і перекрутити;
  • будь-які приправи за своїм смаком;
  • одна цибулина середнього розміру.

Процес приготування:

  • У вже готовий фарш додаємо спеції, подрібнену цибулину і засипаємо вибрані спеції. Найкраще сюди підійде звичайна сіль і чорний перець.
  • Вливаємо воду або молоко. Особливої різниці немає, що використовувати. Масу добре вимішуємо і наповнюємо їй біляші.

Ідеальна начинка з курячого фаршу

Соковитий і смачний фарш на біляші виходить з курки. Така випічка виходить менш калорійною. З м’яса краще всього брати філе.

Необхідні інгредієнти:

  • 500 грам курячого філе;
  • одна середня цибулина;
  • приправи за своїм смаком;
  • близько 100 мілілітрів води або молока.

Процес приготування:

  • М’ясо промиваємо, видаляємо з нього все зайве і обсушуємо паперовими рушниками або ж природним шляхом, щоб не було зайвої вологи.
  • Пропускаємо через м’ясорубку, можна використовувати блендер, але тоді курячий фарш вийде зовсім як пюре.
  • Додаємо до нього вибрані спеції, перемішуємо, потім подрібнений на маленькі кубики, цибулю і вливаємо молоко або воду.
  • Ще раз добре перемішуємо масу, вона повинна бути не надто твердою і густий. При необхідності додайте ще трохи рідини і наповнюйте начинкою біляші.
Дивіться також:  Молочна локшина – 5 рецептів, як зварити в мультиварці і на плиті

Свинячий фарш для біляшів

Необхідні інгредієнти:

  • фарш зі свинини – півкілограма;
  • сіль, суміш перців і інші спеції;
  • одна цибулина;
  • 3-4 ложки молока, води або бульйону.

Процес приготування:

  • Фарш покласти в ємність, додаємо до нього цибулю, який заздалегідь дуже дрібно порізали або перетерли на дрібній тертці.
  • Туди ж засипаємо спеції, зазвичай досить солі і перцю, але можна використовувати ще щось.
  • Вливаємо холодну воду, молоко або бульйон, ретельно вимішуємо масу, можна навіть трохи збити за допомогою виделки або віночка. Отриману суміш використовуємо для наповнення.

Начинка для ледачих біляшів

Ледачі біляші – відмінний варіант для тих, хто не хоче довго возитися. Адже досить зробити начинку і тісто, з’єднати їх і обсмажити.

У підсумку вийде швидке, смачне, ситне блюдо, ніж-то нагадує оладки, тільки з м’ясом.

Необхідні інгредієнти:

  • різні приправи виходячи зі своїх переваг;
  • одна цибулина;
  • два зубчики часнику і свіжа зелень;
  • близько 500 грам будь-якого фаршу.

Процес приготування:

  • Фарш кладемо в ємність середнього розміру, додаємо до нього цибулю і часник, які потрібно заздалегідь подрібнити за допомогою терки або ж просто нарізати на невеликі кубики.
  • Цю суміш присипаємо обраними спеціями, наприклад, сіллю і перцем, можна покласти якихось трав для більш сильного і насиченого аромату. Туди ж кладемо свіжу зелень, нарубану як можна дрібніше, і ретельно все вимішуємо до однорідності.
  • Отриману масу з’єднайте з тестом і смажимо біляші.

Класичне тісто на біляші

Існує багато рецептів тесту для біляшів, але якщо ви хочете скуштувати оригінальну страву, то робіть основу за традиційним способом.

Необхідні інгредієнти:

  • половина маленької ложечки солі;
  • близько 20 грам свіжих дріжджів;
  • стакан води;
  • три ложки рослинного масла;
  • приблизно три склянки борошна або трохи більше.
Дивіться також:  Обід на швидку руку – 12 швидких і смачних рецептів

Процес приготування:

  • Вказану кількість води злегка підігрійте, але так щоб рідина не була дуже гарячою.
  • Щоб процес пройшов швидше можна додати трохи цукру, але не обов’язково. Засипте туди сіль і покладіть дріжджі. Все добре перемішайте.
  • Викладіть в суміш всі компоненти зі списку і вимішуйте, поки не вийде еластичний грудку. При необхідності додайте борошна або ж зменшити її кількість.
  • Залиште масу хоча б на годину в теплому місці перед застосуванням. За цей час підготувати начинку.

Додати у фарш для біляшів, щоб він став ще смачнішим?

Якщо ви хочете отримати максимально соковиту начинку, то обов’язково використовуйте два види фаршу. Один може бути яловичим або курячим, а інший повинен бути більш жирним, наприклад свинячим або баранячим.

Але навіть якщо ви робите їх з пісного м’яса, то все одно можна спробувати виправити становище і перед тим як наповнювати біляші начинкою, додати туди шматочки льоду. Проробляйте все максимально швидко, так щоб лід почав танути вже тільки в процесі смаження. Це призведе до того, що він вбере в себе м’ясний сік, всі використовувані приправи і начинка вийде більш ніжною і ароматною.

Ще один секрет – використання холодної води або молока. Додайте трохи рідини в фарш, щоб він став більш рідким. У підсумку біляші вийде соковитіше і насиченішим.

Не забудьте і про цибулю. Не кладіть занадто багато, потрібно дотримуватися пропорції 2:1.

Для посилення смаку додайте у фарш відварений рис, гриби, сметану, гарбуз і найголовніше – не забувайте про спеції, адже вони – основа. Крім солі, звичайного чорного меленого перцю використовуйте ще часник, трави, які добре підходять до вибраного м’яса, а так само свіжу і сушену зелень.

Дивіться також:  Шашлик на шпажках в духовці з курки – 6 рецептів, як приготувати домашній міні-шашлик
Прокрутка до верху