Фарш для мантів – 8 рецептів, як зробити соковитий фарш для смачних мантів

Улюблена страва азіатських народів – манти. Їх готують з різноманітними начинками. Але що б вони вийшли смачними необхідно правильно готувати фарш для мантів.

Класичний рецепт фаршу

Традиційно в манти додають бараняче м’ясо. Для соковитості використовують курдючне сало.

Інгредієнти:

  • перець;
  • баранина – 550 г;
  • баранячий жир – 55 г;
  • сіль;
  • цибуля велика – 3 шт.

Приготування:

  • Порубати баранячий шматок. Для цих цілей використовуйте гострий ніж. Шматки повинні вийти максимально дрібними.
  • Цибулю нашаткувати. Шматочки потрібні дрібні. Надіслати до баранині. Посипати сіллю. Додати перець. Перемішати.
  • Жир посікти. Змішати з баранячими шматочками. Розмішати.

Зі свининою та яловичиною

Не менш смачним виходить змішаний фарш. Щоб начинка вийшла соковитою, використовуйте жирний шматок свинини.

Інгредієнти:

  • червоний перець;
  • яловичина – 350 г;
  • цибуля – 2 великі;
  • сіль;
  • жирна свинина – 350 р.

Приготування:

  • Нагострив краще ніж. Дуже дрібно порубати м’ясні шматки. Теж саме зробити з цибулинами.
  • Посипати червоним перцем. Підсолити. Перемішати.

Начинка з додаванням картоплі

Важливе правило – не додавати картопляне пюре. Правильна начинка в манти – тільки січені продукти. Саме в такому вигляді інгредієнти додають готовому страві неповторний смак.

Доданий у фарш картопля, вбере зайву вологу, тим самим не дасть манта порватися.

Інгредієнти:

  • перець;
  • цибуля велика – 3 шт.;
  • сіль;
  • картопля – 750 г;
  • свиняче сало – 120 р.

Приготування:

  • Порубати сальний шматок. Дрібніші нарізати картоплю. Подрібнити цибулину.
  • З’єднати продукти. Всипати сіль. Поперчити. Перемішати.

Соковитий фарш із гарбуза

Для приготування підходить гарбуз будь солодощі. Завдяки додаванню сала і цибулини виходить соковитий фарш для мантів. Якщо ви негативно ставитеся до сала, то можна замінити його на шматочки вершкового масла.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 1100 м;
  • перець чорний;
  • цибуля – 3 шт.;
  • свинина – 550 г;
  • сіль;
  • сало – 170 р.
Дивіться також:  Гречка з куркою в духовці, в мультиварці, в горщику – ТОП 10 кращих рецептів!

Приготування:

  • Дрібно порубати гарбузову м’якоть. Подрібнити цибулину. Нарізати сальний шматок. Змішати. Додати порубаний м’ясної шматок. Розмішати.
  • Посолити. Посипати перцем. Перемішати. Солити тільки перед самим додаванням фаршу в тісто. Так як при додаванні солі гарбуз починає виділяти багато соку.

Пісний варіант з печерицями

Смачний варіант начинки для вегетаріанців і людей, що дотримують пост. Щоб манти з приготованим фаршем не вийшли занадто сухими, необхідно гриби і цибулини прожарити.

Інгредієнти:

  • картопля – 3 бульби;
  • спеції;
  • цибуля – 3 шт.;
  • кріп;
  • сіль;
  • свіжі гриби – 220 г;
  • рослинна олія;
  • мариновані гриби – 110 р.

Приготування:

  • Порубати цибулини. Нарізати дрібно картоплю. Подрібнити гриби. Нашаткувати зелень.
  • Влити в сотейник масло. Помістити половину цибулевих кубиків, додати лісові дари. Засмажити. Остудити.
  • Додати залишився лук. З’єднати з картоплею. Посипати кропом. Підсолити. Посипати спеціями. Перемішати.

Як приготувати з капустою

Економічна і соковита начинка для мантів з фаршу. Для приготування вибирайте тільки свіжу капусту і обов’язково соковиту.

Інгредієнти:

  • капуста – 220 г;
  • сіль;
  • цибуля – 150 г;
  • спеції;
  • фарш свинячий– 220 р.

Приготування:

  • Порубати цибулю. Відправити у фарш. Присипати спеціями.
  • Нарізати капусту. Кубики потрібні дрібні. Посолити. Віджати руками. Сильно не перетирати. Багато соку вийти не повинно. Відправити у фарш. Перемішати і відразу ж формувати манти.

Легкий фарш із сиру

Якщо хочеться чогось легкого і ситного, то пропонуємо приготувати для мантів сирну начинку.

Інгредієнти:

  • борошно — 110 г;
  • сіль – 3 г;
  • сир – 180 г;
  • сметана – 50 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • рослинна олія – 6 м;
  • цукор – 25 г;
  • ванілін – 1 р.

Приготування:

  • При розбиванні яєчної шкаралупи строго стежте, щоб шкарлупки не потрапили до решти продуктів. Додати сир. Підсолодити. Насипати ваніль. Перемішати. Помістити в м’ясорубку. Перекрутити.
  • Влити масло рослинне. Додати сметану. Підсолити. Перемішати.
Дивіться також:  Хе з курки – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

З рибою

Ніжна, соковита і оригінальна начинка виходить з риб’ячого м’яса. Для приготування вибирайте нежирні сорти і найкраще морської риби. В ній міститься мало кісточок, що дуже зручно для приготування. Тушку риби вибирайте особливо ретельно. На ній не повинно бути пошкоджень і жовтих плям.

Інгредієнти:

  • перець чорний – 1 ч. ложка;
  • рибне м’ясо – 1100 м (краще філе);
  • молоко – 240 мл;
  • цибуля – 3 шт.;
  • сіль;
  • червоний перець – 1 ч. ложка;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Порубати рибне м’ясо. Залити молоком. Добре віджати руками. Відставити на пів години. Ця процедура допоможе начинці стати соковитіше. Злити молоко.
  • Додати червоний перець. Підсолити. Перемішати.
  • Порубати цибулини. Надіслати до риби. Посипати чорним перцем. Влити яйце. Розмішати.

Поради

  • Щоб сальний і м’ясної шматок легше нарізалися, перед приготуванням злегка їх подморозьте.
  • Якщо хочете, щоб начинка була як можна соковитіші, в будь-який з запропонованих варіантів можна додавати порубану гарбуз.
  • Коли готуєте манти, враховуйте, що вони збільшуються в розмірі. Тому викладаючи на решітку, залишаючи між ними відстань.
  • В начинку можна додавати сало або замінювати його вершковим маслом. Але особливо смачною начинка виходить при додаванні курдючного жиру. Саме його використовують у своїх кулінарних шедеврах азіати.
  • Щоб манти вийшли справжніми, начинку слід готувати з великим вмістом лука.
  • З інгредієнтами можна експериментувати. Чудова начинка виходить в поєднанні кабачків і цибулі.
  • М’ясо старих тварин дуже довго проварюється. Буде потрібно багато часу, щоб воно змогло стати соковитим, а головне м’яким. Тому такий вид м’яса краще не використовувати для начинки. Поки вона приготується тісто встигне розвариться. Купуйте тільки свіже, молоде м’ясо, яке не піддавали заморожуванню. Обов’язково звертайте увагу на запах. Не повинно бути ніякого стороннього аромату.
Дивіться також:  Рисовий оцет: чим можна замінити, як зробити в домашніх умовах
Прокрутка до верху