Фарш для пельменів – 8 рецептів

Фарш для пельменів можна зробити з різного м’яса. У кожному рецепті свій варіант.

Як приготувати класичний фарш для пельменів

Начинка в цьому варіанті включає в себе три види м’яса.

Продукти для приготування:

  • Три великі цибулини;
  • Три частини свинини, частина сала і дві частини яловичини;
  • Приправи за смаком.

Приготування:

  • Для приготування соковитої начинки знадобиться нарізати цибулю і м’ясо на невеликі кубики і все це провести через м’ясорубку. Так само можна використовувати кухонний комбайн або блендер.
  • Після подрібнення продуктів у масу додається сіль і інші приправи.
  • Фарш поміщається в пакет і кілька разів гарненько відбивається про дошку або стільницю. Потім в нього вливається велика ложка холодної води і маса, знову відбивається. Робити це потрібно поки фарш не стане ніжним.

Рецепт приготування курячого фаршу

Приготувати домашній фарш можна з м’яса курки. Він вийде не менш смачним.

Необхідні продукти:

  • Близько кілограма філе курки;
  • Сіль і приправи;
  • Кілька цибулин.

Процес приготування:

  • Основа такої страви як пельмені – це правильно приготований фарш. З курки його зробити ще простіше, ніж з іншого м’яса. Добре помийте філе, потім поріжте на смужки, а їх на дуже дрібні кубики.
  • Додайте до подрібненої курці порізану цибулю, спеції і сіль.
  • Добре вимісіть все, так, щоб вийшла однорідна м’яка маса.
  • На свій розсуд можна додати спеції для курки або коріандр. Він відмінно поєднується з курячим м’ясом, надаючи блюдо незвичайний смак.

Готуємо з яловичини – покроковий рецепт

Одна з найкращих начинок для пельменів – яловичина. Вони виходять не жирними і поживними.

Продукти для приготування:

  • Кілька великих цибулин;
  • Близько 400 грам яловичого м’яса;
  • Трохи води;
  • Приправи за свій розсуд.

Процес приготування:

Зверніть увагу, що можна готувати пельмені з використанням купленого фаршу, але краще цього не робити, так як невідомо, наскільки гарне і свіже м’ясо було використано у процесі приготування. Невідомо також кількість цибулі та інших добавок. Як правило, їх туди не додають.

  • Готувати фарш треба починати з промивання м’яса. Це правило використовується і при готуванні інших м’ясних страв. Після того як воно підсохне його потрібно нарізати на шматки і провести через велику м’ясорубку.
  • Теж зробити з цибулею, змішати всі складові разом з приправами і спеціями. Якщо м’ясо здасться жорстким, то можна додати трохи холодної води, вона додасть масі м’якість.
Дивіться також:  Гречка з грибами – 7 рецептів приготування

Соковитий і смачний фарш зі свинини

Фарш зі свинини – це звичайно не класичний рецепт, але для приготування пельменів вона використовується найчастіше. А все завдяки доступній ціні і своїми смаковими якостями. Вона соковита, недорога і ситна.

Необхідні продукти:

  • Одна велика цибулина;
  • Кілька зубчиків часнику;
  • Сіль і спеції для м’яса;
  • Свинина – близько 700 грам.

Процес приготування:

  • Вибране для приготування м’ясо потрібно гарненько промити, дочекатися його висихання або ж висушити за допомогою серветок, і розібрати на невеликі шматки.
  • Підготуйте м’ясорубку або комбайн для подрібнення продуктів. Спочатку зробіть масу з м’яса, потім з цибулі та часнику.
  • Коли всі інгредієнти будуть перемелені в них потрібно додати сіль, перець і м’ясні приправи.
  • Масу добре вимісити, щоб вона стала м’якою, робити це потрібно не менше 10 хвилин. А потім хвилин на п’ятнадцять приберіть готовий фарш в холодильник. Після цього його можна використовувати.

Традиційний рецепт з баранини

Страва з цим м’ясом – особливе. Всі хто хоч раз пробував баранину або пельмені з нею оцінять цей рецепт. А хто не пробував, напевно захоче повторити.

Необхідні інгредієнти для приготування:

  • Дві великі ложки вершкового масла;
  • Близько кілограма соковитою жирної баранини;
  • Дві цибулини;
  • Сіль і приправи для баранини.

Фарш з баранини виходить яскравим і насиченим. Якщо є побоювання, що в перший раз вам може не сподобатися, то спробуйте додати ще і яловичини. За пропорціями виходить 50 на 50. Наприклад, півкілограма яловичини і стільки ж баранини.

Процес приготування:

  • Як завжди – будь-яке м’ясо потрібно добре помити з використанням тільки холодної води. Очистити його від зайвого жиру і дочекатися висихання.
  • Далі баранини нарізати на дрібні шматки, спробуйте зробити їх як можна дрібніше. Так як для цього рецепта краще не використовувати м’ясорубку. Вона занадто сильно перемелює м’ясо. Якщо ж баранину просто нарубати на шматки, то вона якнайкраще розкриває свої смакові якості.
  • Коли з м’ясом закінчено, варто підготувати цибулю: просто наріжте його на кубики.
  • Змішайте м’ясо і цибулю, не забувши додати до маси вершкове масло і спеції. Без цього фарш вийде несмачний.
  • Добре все перемішайте і дайте м’ясу трохи постояти в холоді, перш ніж починати ліплення.
Дивіться також:  Як зробити яловичину м’якою і соковитою – 7 рецептів приготування

З індички

Індичка – не частий гість на наших столах. Її м’ясо чимось схоже на звичну курку, але є і відмінності. З нього цілком можна зробити смачний фарш для пельменів.

Необхідні продукти:

  • М’ясо індички – приблизно один кілограм, але залежить від того скільки ви хочете приготувати пельменів;
  • Кілька цибулин;
  • Сіль, мускатний горіх та інші приправи;
  • Свіжа зелень;
  • Трохи крохмалю при необхідності.

Процес приготування страви:

  • Помийте м’ясо індички, звільніть його від жиру, що з’єднують тканин і плівок. Дочекайтеся, поки воно стане сухим.
  • Підготовлене м’ясо поріжте на кубики середнього розміру, викладіть їх на якусь поверхню, наприклад на піднос або обробну дошку і покладіть в холодильник на хвилин двадцять. Це робиться для того, щоб шматки злегка охололи і краще перетворювалися у фарш.
  • Очистіть цибулю і пропустіть його через м’ясорубку разом з м’ясом. Причому зробити це доведеться два рази, спочатку через великі отвори, а потім через дрібні. Кухонний комбайн в цьому варіанті не дуже підійде. Він зробить м’ясо занадто дрібним.
  • Отриману суміш з індички і цибулі добре посоліть, додайте інші спеції, додати порізану зелень і ретельно перемішайте до однорідності. Для цього можна використовувати міксер з плоскою насадкою, так як рукою довести фарш до блиску буде нелегко. Якщо фарш вийде рідким можна додати трохи крохмалю для порятунку положення.
  • Ємність, у якій вымешивалось обговорюване страву, потрібно накрити плівкою або пакетом і прибрати на тридцять хвилин у холодильник.

Ветчинно-сирна начинка

Оригінальний рецепт приготування звичного страви. Мало хто їв пельмені з начинкою з шинки і сиру. Але це поєднання саме по собі дуже смачне, так чому не використовувати це в якості наповнення до пельменів?

Дивіться також:  Єврейська закуска – 5 дуже смачних рецептів

Необхідні продукти:

  • Приблизно 200 грам шинки;
  • Шматочок твердого сиру – близько 200 грам;
  • Спеції за бажанням.

Процес приготування:

Хоч в рецепті і зазначена шинка, але можна використовувати й інші продукти. Наприклад, варену ковбасу або бекон. Сир краще брати твердий, але якщо ви готуєте з того, що є в холодильнику, то його можна замінити плавленими сирками.

  • Якщо під рукою виявився твердий сир, то він натирається на крупній тертці, якщо ж це плавлені сирки, то краще нарізати на невеликі шматочки, так як при натиранні вони будуть розмазуватися по поверхні тертя, що викликає певні незручності.
  • Шинка або ковбаса нарізають квадратиками.
  • Інгредієнти перемішуються між собою. Солити, швидше за все, не варто, так як сири і ковбаси вже включають в себе цей компонент. Але можна додати трохи чорного перцю, рубаної зелені або роздавлений часник для пікантності.

Домашній фарш з трьома видами м’яса

Пельмені з використанням трьох різних видів м’яса виходять набагато смачніше, ніж з якогось одного.

Необхідні інгредієнти:

  • Свинина – приблизно 400 грам;
  • Близько 200 грам яловичини;
  • М’ясо курки або баранини – 200 грам;
  • Кілька середніх цибулин;
  • Трохи води;
  • Спеції і свіжа зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Помийте м’ясо, наріжте його кубиками середнього розміру.
  • Подрібніть цибулю.
  • Всі три види підготовленого м’яса і цибулю прокрутити через м’ясорубку. Краще використовувати середній розмір решітки або великий. Дрібний розмір зробить фарш не дуже вдалим.
  • Отриману суміш добре перемішати зі спеціями і зеленню. Зелень використовувати не обов’язково, але вона надає особливий смак фаршу і забарвлення. Можна поекспериментувати з додаванням солодкого перцю, помідорів або моркви.
  • Якщо маса вийшла занадто сухий на ваш погляд, додайте трохи води і добре все вимісити. Для пікантності можна використовувати гірчицю або соєвий соус.