Фарширована картопля – 8 смачних рецептів!

Картопля – смачний овоч, який виступає як самостійна їжа, але в той же час ідеально доповнює різні страви. Фарширований картопля виглядає заманливо і пікантно. Він з гордістю посідає головне місце на столі.

Картопля, фарширована фаршем в духовці

Дуже смачне слов’янське страва виходить не тільки красиво, але і апетитно. Для приготування можна скористатися будь-яким фаршем.

Інгредієнти:

  • картопля – 21 бульба;
  • вода – 55 мл;
  • фарш – 430 г;
  • олія соняшникова – 3 ст. ложки;
  • яйце – 1 шт.;
  • спеції;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець;
  • вершки – 210 мл;
  • сіль;
  • масло вершкове – 75 р.

Приготування:

  • Використовуйте бульби одного розміру.
  • Середину вирізати в очищених картоплин.
  • Деко промазати маслом.
  • Бульби розташувати отвором вгору.
  • Влити у фарш яйце.
  • Всипати спеції.
  • Підсолити.
  • Висипати перець.
  • Перемішати.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Закинути в фарш.
  • Отриману масу помістити в отвори.
  • Залити в деко воду.
  • Масло вершкове покласти в сотейник.
  • Залити вершками.
  • Перемішати.
  • Розігріти. Кип’ятити не треба.
  • Залити вершковою масою.
  • Запікати близько години в добре прогрітій духовий печі.
  • Режим використовувати не більше 180 гр.

В мультиварці

Картопля в мультиварці – це порятунок для багатьох господинь. Використовуючи готовий фарш і картоплю, дуже швидко вийде поживне блюдо для всієї родини.

Інгредієнти:

  • картопля – 17 шт.;
  • сіль;
  • олія соняшникова;
  • фарш – 160 г;
  • перець;
  • соус томатний – 7 ст. ложок;
  • яйце – 1 шт.;
  • манка – 45 р.

Приготування:

  • За допомогою ножа зробити в бульбах лунки.
  • Змішати фарш з яйцем.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем.
  • Засипати манку.
  • Перемішати.
  • Начинити бульби.
  • Промазати Маслом чашу.
  • Помістити заготовки.
  • Влити соус томатний.
  • Присолити.
  • Залити воду. Рідина повинна бути на рівні картоплі.
  • Тепер в залежності від фірми мультиварки необхідно виставити режим. Вибрати «суп» або «гасіння».
  • Таймер встановити на годину.
Дивіться також:  Що можна приготувати на обід — 12 швидких і смачних рецептів

Картопля, начинений беконом

Хороший варіант зробити приємне своїй половинці, приготувати страву на романтичний вечір.

Інгредієнти:

  • картопля – 2 шт.;
  • олія оливкова;
  • перець;
  • бекон – 6 смужок;
  • сіль;
  • цибуля – 1 головка;
  • майонез – 110 мл;
  • томат – 1 шт.;
  • хрін – 0,5 ч. ложки тертого;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • сир – 75 р.

Приготування:

  • Картопля промити. Щоб бульби були чистими, скористайтесь щіткою.
  • Взяти вилку. Проткнути в декількох місцях.
  • Промазати маслом.
  • Помістити на деко.
  • Відправити в духову піч на годину. Режим вибрати 190 гр.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Нарізати смужками бекон.
  • Перець порізати.
  • Томат знадобиться кубиками.
  • Обсмажити бекон.
  • Закинути овочі.
  • Посмажити.
  • Розрізати картоплю. Вийде два овалу.
  • Взяти ложку.
  • Дістати м’якоть.
  • Вікою пом’яти. Відправити в обжарку.
  • Підсолити. Приправити спеціями. Перемішати.
  • Викласти на картоплю.
  • Промазати майонезом.
  • Натерти сир. Змішати з хріном.
  • Присипати заготовки.
  • Помістити назад у піч.
  • Запікати до появи гарної скоринки.

Фарширований картопля у фользі в духовці

Фарширований картопля в духовці – відмінний спосіб урізноманітнити свій раціон.

Інгредієнти:

  • фарш – 210 г;
  • сіль;
  • масло (вершкове) – 1 ст. ложка;
  • картопля – 970 г;
  • олія соняшникова – 1 ст. ложка;
  • кріп – 15 г;
  • сіль;
  • сметана – 160 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • перець;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • яйце – 1 шт.;
  • сік томатний – 260 мл

Приготування:

  • Картоплю слід вибирати побільше і одного розміру. Велику легше фарширувати. Сорт найбільше підходить жовтого кольору, тоді страва вийде розсипчастим.
  • Промити бульби. Шкірку не знімати.
  • Закинути в присоленную киплячу воду.
  • Проварити чверть години до напівготовності.
  • Зняти шкірку.
  • Частина м’якоті дістати.
  • Порубати цибулинку.
  • Змішати з фаршем.
  • Нашаткувати кріп.
  • Посипати масу.
  • Влити яйце.
  • Масло порубати. Відправити у фарш. Перемішати.
  • Підсипати перець.
  • Присолити.
  • Розмішати.
  • Начинити бульби.
  • Застелити деко фольгою.
  • Помістити заготовки.
  • Полити сметаною.
  • Вкрити з усіх боків фольгою.
  • Запікати близько години в духовій печі.
  • У сковорідку влити олію.
  • Через сито засипати борошно. Прожарити.
  • Влити сметану.
  • Залити томатною пастою.
  • Закип’ятити.
  • Всипати сіль.
  • Поперчити. Перемішати.
  • Готову страву полити.
Дивіться також:  Куряче філе в духовці – 12 рецептів

У каструлі

Запечена картопля можна приготувати не тільки в духовій шафі, але і в каструлі. Страва, завдяки легкості і оригінальності може стати популярним у вашій родині.

Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • перець;
  • вода – 300 мл;
  • фарш – 320 г;
  • сіль;
  • лавр – 2 аркуша;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сметана – 340 мл

Приготування:

  • Нашаткувати цибулину. Потрібні дрібні кубики.
  • Змішати з фаршем.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем. Перемішати.
  • В картоплі зробити поглиблення. Нафарширувати.
  • На дно каструльки помістити вирізаний картоплю.
  • Закинути лаврушку.
  • Покласти нарізані зубчики часничку.
  • Влити воду.
  • Викласти бульби.
  • Підсипати солі, потім перцю.
  • Залити сметаною.
  • Накрити кришкою.
  • Запікати півгодини.

Ніжна закуска з грибами

Любителям грибів доведеться за смаком це ласощі.

Інгредієнти:

  • картопля – 7 шт.;
  • перець;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • сіль;
  • масло вершкове – 55 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершки – 210 мл;
  • сир – 160 г;
  • печериці – 570 р.

Приготування:

  • Нашаткувати грибочки.
  • Порубати цибулю.
  • У сотейник помістити масло.
  • Закинути гриби і цибулю.
  • Посмажити.
  • Присолити.
  • Підсипати перець.
  • Засипати борошно. Розмішати.
  • Залити вершками. Проварити шість хвилин.
  • Картоплю промити.
  • Загорнути у фольгу.
  • Запекти в духовій шафі.
  • Розрізати кожен бульба.
  • Дістати м’якоть. Скористайтеся ложкою.
  • Помістити в звільнене місце начинку.
  • Натерти сир.
  • Присипати заготовки.
  • Запекти в протягом чверті години в духовій печі.
  • Режим знадобиться 200 гр.

Картопля, фарширований сиром і шинкою

Спробуйте приготувати оригінальне страву з найпростіших продуктів.

Інгредієнти:

  • картопля – 11 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 2 шт.;
  • кріп;
  • шинка – 170 г;
  • майонез;
  • сир – 160 г;
  • олія соняшникова;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Картоплю відварити, не знімаючи шкірку.
  • Порізати шинку.
  • Перетерти сир.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Обсмажити в олії.
  • Помістити шинку. Посмажити.
  • Нашаткувати кріп.
  • Змішати з засмажкою.
  • Засипати сир.
  • Влити майонез. Перемішати.
  • Очистити бульби.
  • Розрізати.
  • У кожній частині вийняти м’якоть.
  • Помістити обжарку.
  • Розкласти у форми.
  • Відправити в гарячу духову піч.
  • Час – півгодини.
  • Режим 180 гр.
Дивіться також:  Хачапурі з сиром на сковороді – 8 швидких рецептів приготування

Картопляні човники в духовці

Різнобарвне ситне блюдо підкорить ваше серце і принесе задоволення дітям.

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;
  • зелений перець;
  • кукурудза – 2 ст. ложки, консервована;
  • перець;
  • сир – 210 г;
  • сіль;
  • перець червоний – 1 шт.;
  • цибуля зелена – 25 г;
  • перець жовтий – 1 шт.;
  • кріп – 6 гілочок.

Приготування:

  • Виставити духовий шафа на 200 гр.
  • Деко вистелити фольгою.
  • Розкласти промитий картоплю. Не зрізати шкірку.
  • Укрити фольгою.
  • Запікати годину.
  • Розрізати.
  • Вийняти серединку. Повинні вийти човники.
  • Перець порізати дрібними кубиками.
  • Зелень нашаткувати.
  • Натерти сир.
  • Перетворити шматочки картопляні в пюре.
  • Змішати з половиною сирної стружки.
  • Засипати зелень.
  • Помістити перець з кукурудзою.
  • Підсолити. Поперчити. Перемішати.
  • Помістити начинку в човники.
  • Присипати залишками сирної стружки.
  • Запікати чверть години.
  • Зелений перець нарізати на трикутники. Надіти на зубочистку.
  • Вставити край готової заготовки, вийде парус.

Прокрутка до верху