Картопля – смачний овоч, який виступає як самостійна їжа, але в той же час ідеально доповнює різні страви. Фарширований картопля виглядає заманливо і пікантно. Він з гордістю посідає головне місце на столі.
Картопля, фарширована фаршем в духовці
Дуже смачне слов’янське страва виходить не тільки красиво, але і апетитно. Для приготування можна скористатися будь-яким фаршем.
Інгредієнти:
- картопля – 21 бульба;
- вода – 55 мл;
- фарш – 430 г;
- олія соняшникова – 3 ст. ложки;
- яйце – 1 шт.;
- спеції;
- цибуля – 1 шт.;
- перець;
- вершки – 210 мл;
- сіль;
- масло вершкове – 75 р.
Приготування:
- Використовуйте бульби одного розміру.
- Середину вирізати в очищених картоплин.
- Деко промазати маслом.
- Бульби розташувати отвором вгору.
- Влити у фарш яйце.
- Всипати спеції.
- Підсолити.
- Висипати перець.
- Перемішати.
- Нашаткувати цибулину.
- Закинути в фарш.
- Отриману масу помістити в отвори.
- Залити в деко воду.
- Масло вершкове покласти в сотейник.
- Залити вершками.
- Перемішати.
- Розігріти. Кип’ятити не треба.
- Залити вершковою масою.
- Запікати близько години в добре прогрітій духовий печі.
- Режим використовувати не більше 180 гр.
В мультиварці
Картопля в мультиварці – це порятунок для багатьох господинь. Використовуючи готовий фарш і картоплю, дуже швидко вийде поживне блюдо для всієї родини.
Інгредієнти:
- картопля – 17 шт.;
- сіль;
- олія соняшникова;
- фарш – 160 г;
- перець;
- соус томатний – 7 ст. ложок;
- яйце – 1 шт.;
- манка – 45 р.
Приготування:
- За допомогою ножа зробити в бульбах лунки.
- Змішати фарш з яйцем.
- Підсолити.
- Присипати перцем.
- Засипати манку.
- Перемішати.
- Начинити бульби.
- Промазати Маслом чашу.
- Помістити заготовки.
- Влити соус томатний.
- Присолити.
- Залити воду. Рідина повинна бути на рівні картоплі.
- Тепер в залежності від фірми мультиварки необхідно виставити режим. Вибрати «суп» або «гасіння».
- Таймер встановити на годину.
Картопля, начинений беконом
Хороший варіант зробити приємне своїй половинці, приготувати страву на романтичний вечір.
Інгредієнти:
- картопля – 2 шт.;
- олія оливкова;
- перець;
- бекон – 6 смужок;
- сіль;
- цибуля – 1 головка;
- майонез – 110 мл;
- томат – 1 шт.;
- хрін – 0,5 ч. ложки тертого;
- перець болгарський – 1 шт.;
- сир – 75 р.
Приготування:
- Картопля промити. Щоб бульби були чистими, скористайтесь щіткою.
- Взяти вилку. Проткнути в декількох місцях.
- Промазати маслом.
- Помістити на деко.
- Відправити в духову піч на годину. Режим вибрати 190 гр.
- Нашаткувати цибулину.
- Нарізати смужками бекон.
- Перець порізати.
- Томат знадобиться кубиками.
- Обсмажити бекон.
- Закинути овочі.
- Посмажити.
- Розрізати картоплю. Вийде два овалу.
- Взяти ложку.
- Дістати м’якоть.
- Вікою пом’яти. Відправити в обжарку.
- Підсолити. Приправити спеціями. Перемішати.
- Викласти на картоплю.
- Промазати майонезом.
- Натерти сир. Змішати з хріном.
- Присипати заготовки.
- Помістити назад у піч.
- Запікати до появи гарної скоринки.
Фарширований картопля у фользі в духовці
Фарширований картопля в духовці – відмінний спосіб урізноманітнити свій раціон.
Інгредієнти:
- фарш – 210 г;
- сіль;
- масло (вершкове) – 1 ст. ложка;
- картопля – 970 г;
- олія соняшникова – 1 ст. ложка;
- кріп – 15 г;
- сіль;
- сметана – 160 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- перець;
- борошно – 1 ст. ложка;
- яйце – 1 шт.;
- сік томатний – 260 мл
Приготування:
- Картоплю слід вибирати побільше і одного розміру. Велику легше фарширувати. Сорт найбільше підходить жовтого кольору, тоді страва вийде розсипчастим.
- Промити бульби. Шкірку не знімати.
- Закинути в присоленную киплячу воду.
- Проварити чверть години до напівготовності.
- Зняти шкірку.
- Частина м’якоті дістати.
- Порубати цибулинку.
- Змішати з фаршем.
- Нашаткувати кріп.
- Посипати масу.
- Влити яйце.
- Масло порубати. Відправити у фарш. Перемішати.
- Підсипати перець.
- Присолити.
- Розмішати.
- Начинити бульби.
- Застелити деко фольгою.
- Помістити заготовки.
- Полити сметаною.
- Вкрити з усіх боків фольгою.
- Запікати близько години в духовій печі.
- У сковорідку влити олію.
- Через сито засипати борошно. Прожарити.
- Влити сметану.
- Залити томатною пастою.
- Закип’ятити.
- Всипати сіль.
- Поперчити. Перемішати.
- Готову страву полити.
У каструлі
Запечена картопля можна приготувати не тільки в духовій шафі, але і в каструлі. Страва, завдяки легкості і оригінальності може стати популярним у вашій родині.
Інгредієнти:
- картопля – 5 шт.;
- часник – 3 зубки;
- перець;
- вода – 300 мл;
- фарш – 320 г;
- сіль;
- лавр – 2 аркуша;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- сметана – 340 мл
Приготування:
- Нашаткувати цибулину. Потрібні дрібні кубики.
- Змішати з фаршем.
- Підсолити.
- Присипати перцем. Перемішати.
- В картоплі зробити поглиблення. Нафарширувати.
- На дно каструльки помістити вирізаний картоплю.
- Закинути лаврушку.
- Покласти нарізані зубчики часничку.
- Влити воду.
- Викласти бульби.
- Підсипати солі, потім перцю.
- Залити сметаною.
- Накрити кришкою.
- Запікати півгодини.
Ніжна закуска з грибами
Любителям грибів доведеться за смаком це ласощі.
Інгредієнти:
- картопля – 7 шт.;
- перець;
- борошно – 1 ст. ложка;
- сіль;
- масло вершкове – 55 г;
- цибуля – 1 шт.;
- вершки – 210 мл;
- сир – 160 г;
- печериці – 570 р.
Приготування:
- Нашаткувати грибочки.
- Порубати цибулю.
- У сотейник помістити масло.
- Закинути гриби і цибулю.
- Посмажити.
- Присолити.
- Підсипати перець.
- Засипати борошно. Розмішати.
- Залити вершками. Проварити шість хвилин.
- Картоплю промити.
- Загорнути у фольгу.
- Запекти в духовій шафі.
- Розрізати кожен бульба.
- Дістати м’якоть. Скористайтеся ложкою.
- Помістити в звільнене місце начинку.
- Натерти сир.
- Присипати заготовки.
- Запекти в протягом чверті години в духовій печі.
- Режим знадобиться 200 гр.
Картопля, фарширований сиром і шинкою
Спробуйте приготувати оригінальне страву з найпростіших продуктів.
Інгредієнти:
- картопля – 11 шт.;
- сіль;
- цибуля – 2 шт.;
- кріп;
- шинка – 170 г;
- майонез;
- сир – 160 г;
- олія соняшникова;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Картоплю відварити, не знімаючи шкірку.
- Порізати шинку.
- Перетерти сир.
- Нашаткувати цибулю.
- Обсмажити в олії.
- Помістити шинку. Посмажити.
- Нашаткувати кріп.
- Змішати з засмажкою.
- Засипати сир.
- Влити майонез. Перемішати.
- Очистити бульби.
- Розрізати.
- У кожній частині вийняти м’якоть.
- Помістити обжарку.
- Розкласти у форми.
- Відправити в гарячу духову піч.
- Час – півгодини.
- Режим 180 гр.
Картопляні човники в духовці
Різнобарвне ситне блюдо підкорить ваше серце і принесе задоволення дітям.
Інгредієнти:
- картопля – 4 шт.;
- зелений перець;
- кукурудза – 2 ст. ложки, консервована;
- перець;
- сир – 210 г;
- сіль;
- перець червоний – 1 шт.;
- цибуля зелена – 25 г;
- перець жовтий – 1 шт.;
- кріп – 6 гілочок.
Приготування:
- Виставити духовий шафа на 200 гр.
- Деко вистелити фольгою.
- Розкласти промитий картоплю. Не зрізати шкірку.
- Укрити фольгою.
- Запікати годину.
- Розрізати.
- Вийняти серединку. Повинні вийти човники.
- Перець порізати дрібними кубиками.
- Зелень нашаткувати.
- Натерти сир.
- Перетворити шматочки картопляні в пюре.
- Змішати з половиною сирної стружки.
- Засипати зелень.
- Помістити перець з кукурудзою.
- Підсолити. Поперчити. Перемішати.
- Помістити начинку в човники.
- Присипати залишками сирної стружки.
- Запікати чверть години.
- Зелений перець нарізати на трикутники. Надіти на зубочистку.
- Вставити край готової заготовки, вийде парус.