Пісна фарширована щука у фользі цілком
У певні дні посту дозволяється вживати в їжу рибу. Пропонуємо приготувати фаршировану щуку, запечену в духовці цілком, за рецептом Свято-Троїцького монастиря.
Інгредієнти:
- щука;
- два-три скибочки батона;
- дві невеликі цибулини;
- морква;
- зелень;
- сіль, перець, олія олива.
Спосіб приготування:
- Шматочки білого хліба замочуємо на пару хвилин в пісному мигдалевому молоці.
- На щуку біля голови проводимо круговий надріз, прибираємо голову і витягуємо нутрощі, потім руками намагаємося стягнути з риби шкіру, і перебираємо м’ясо, щоб у ньому не було кісток.
- Шматочки м’яса пропускаємо через м’ясорубку разом з хлібом, морквою і цибулею. Додаємо у фарш рубану зелень і приправи. Для того щоб начинка стала ще соковитіше і ніжніше, її можна повторно прокрутити через м’ясорубку.
- У шкіру закладаємо фарш і зашиваємо нитками. Викладаємо рибу на деко застелений фольгою і змащене оливковою олією.
- Загортаємо і запікаємо щуку у фользі при температурі 160 градусів 25-30 хвилин.