З селерою і каперсами
Якщо ви шукаєте незвичайний рецепт приготування риби, то обов’язково спробуйте нафарширувати щуку каперсами і селерою. Такі ароматні добавки кардинально змінять її смак. Каперси додадуть м’ясу пікантність, а селера — вишуканий пряний аромат.
Інгредієнти:
- свіжа щука;
- цибулина;
- морква;
- яйце;
- дві ложки каперсів;
- два стебла селери;
- три шматочка білого хліба;
- дві ложки будь-якого масла;
- сіль, перець, спеції для риби.
Спосіб приготування:
- Багато господинь при обробленні риби видаляють голову. Ми радимо цього не робити, так як на блюді готова цілісна щука виглядає оригінально. До того ж в неї поміщається багато начинки, головне видалити зябра.
- Для начинки замочуємо хліб у підігрітому молоці, пасеруємо на олії подрібнену цибулю і натерту моркву. Селера дрібно нарізаємо, каперси – проціджуємо.
- З допомогою м’ясорубки перекручуємо м’ясо разом з пасерованими овочами і хлібом. Потім у фарш додаємо яйце, кладемо спеції, селера і каперси.
- Розкладаємо шкіру щуки і наповнюємо її фаршем, розріз зашиваємо ниткою.
- У форму для запікання викладаємо шар з кілець цибулі і моркви, наливаємо склянку води, в якій потрібно попередньо розбавити ложечку спецій для риби. Вода повинна покрити тільки овочі.
- Щуку змащуємо маслом, кладемо на овочеву підкладку і відправляємо в духовку на 1 годину 10 хвилин, в залежності від розмірів риби, температура 180°С.