Фарширована щука в духовці – 6 покрокових рецептів

З селерою і каперсами

Якщо ви шукаєте незвичайний рецепт приготування риби, то обов’язково спробуйте нафарширувати щуку каперсами і селерою. Такі ароматні добавки кардинально змінять її смак. Каперси додадуть м’ясу пікантність, а селера — вишуканий пряний аромат.

Інгредієнти:

  • свіжа щука;
  • цибулина;
  • морква;
  • яйце;
  • дві ложки каперсів;
  • два стебла селери;
  • три шматочка білого хліба;
  • дві ложки будь-якого масла;
  • сіль, перець, спеції для риби.

Спосіб приготування:

  • Багато господинь при обробленні риби видаляють голову. Ми радимо цього не робити, так як на блюді готова цілісна щука виглядає оригінально. До того ж в неї поміщається багато начинки, головне видалити зябра.
  • Для начинки замочуємо хліб у підігрітому молоці, пасеруємо на олії подрібнену цибулю і натерту моркву. Селера дрібно нарізаємо, каперси – проціджуємо.
  • З допомогою м’ясорубки перекручуємо м’ясо разом з пасерованими овочами і хлібом. Потім у фарш додаємо яйце, кладемо спеції, селера і каперси.
  • Розкладаємо шкіру щуки і наповнюємо її фаршем, розріз зашиваємо ниткою.
  • У форму для запікання викладаємо шар з кілець цибулі і моркви, наливаємо склянку води, в якій потрібно попередньо розбавити ложечку спецій для риби. Вода повинна покрити тільки овочі.
  • Щуку змащуємо маслом, кладемо на овочеву підкладку і відправляємо в духовку на 1 годину 10 хвилин, в залежності від розмірів риби, температура 180°С.
Дивіться також:  Картопляні ньоккі – 7 рецептів, як готувати, і з чим подавати італійські галушки
Прокрутка до верху