Готуємо по-єврейськи
В перекладі з єврейського «Гефілте фіш» означає фарширована риби. Самі євреї подають таку страву по святах. Зафарширувати можна будь-яку рибу великих розмірів, але саме щука найбільше підходить для фарширування, завдяки її міцною шкірі.
Інгредієнти:
- щука;
- три моркви;
- дві буряків;
- три середніх цибулини;
- цибулиння;
- два шматочки батона;
- п’ять лаврових листки;
- чотири ложки цукру;
- п’ять горошин гіркого перцю;
- шість горошин запашного перцю;
- сіль, олія.
Спосіб приготування:
- З риби зчищають шкіру, відокремлюємо філе від кісток і перекручуємо його разом з цибулею і вимоченим у воді хлібом. Приготування кошерної їжі змішувати молоко з м’ясом заборонено.
- У фарш кладемо спеції, можна перемішати м’ясо з прокрученою салом, щоб воно вийшло ніжним і не занадто сухим. Фаршируємо шкіру риби, зашиваємо.
- Буряк, моркву і цибулину нарізаємо кільцями, викладаємо їх в глибокий посуд, де планується готувати рибу.
- На подушці з овочів кладемо щуку, разом з нею закидаємо лушпиння від цибулі, зерна гіркого і запашного перцю, лаврові листочки, наливаємо трохи олії і води до того рівня, щоб вона злегка покривала рибу.
- Ставимо страву на вогонь і тушкуємо щуку на малому вогні три години. Після приготування не варто відразу її виймати. Краще, щоб вона охолола в бульйоні і тільки потім акуратно перекладаємо на блюдо.