Фарширована щука в духовці – 6 покрокових рецептів

Готуємо по-єврейськи

В перекладі з єврейського «Гефілте фіш» означає фарширована риби. Самі євреї подають таку страву по святах. Зафарширувати можна будь-яку рибу великих розмірів, але саме щука найбільше підходить для фарширування, завдяки її міцною шкірі.

Інгредієнти:

  • щука;
  • три моркви;
  • дві буряків;
  • три середніх цибулини;
  • цибулиння;
  • два шматочки батона;
  • п’ять лаврових листки;
  • чотири ложки цукру;
  • п’ять горошин гіркого перцю;
  • шість горошин запашного перцю;
  • сіль, олія.

Спосіб приготування:

  • З риби зчищають шкіру, відокремлюємо філе від кісток і перекручуємо його разом з цибулею і вимоченим у воді хлібом. Приготування кошерної їжі змішувати молоко з м’ясом заборонено.
  • У фарш кладемо спеції, можна перемішати м’ясо з прокрученою салом, щоб воно вийшло ніжним і не занадто сухим. Фаршируємо шкіру риби, зашиваємо.
  • Буряк, моркву і цибулину нарізаємо кільцями, викладаємо їх в глибокий посуд, де планується готувати рибу.
  • На подушці з овочів кладемо щуку, разом з нею закидаємо лушпиння від цибулі, зерна гіркого і запашного перцю, лаврові листочки, наливаємо трохи олії і води до того рівня, щоб вона злегка покривала рибу.
  • Ставимо страву на вогонь і тушкуємо щуку на малому вогні три години. Після приготування не варто відразу її виймати. Краще, щоб вона охолола в бульйоні і тільки потім акуратно перекладаємо на блюдо.
Дивіться також:  Паста з куркою – 11 рецептів приготування
Прокрутка до верху