Фаршировані кальмари – 6 смачних рецептів

Цей морепродукт можна назвати дуже непростим у приготуванні. Але варто дізнатися кілька простих секретів, як його готувати, і у меню сім’ї з’являться нові смачні страви. Дуже вдалими завжди виходять фаршировані кальмари. Вони хороші практично з будь-якою начинкою.

Кальмари фаршировані сирно-грибним фаршем

Цей пікантний варіант фаршу є безпрограшним. Він припаде до смаку навіть самому вередливому гурману. Інгредієнти: 3-4 тушки морепродукта, ріпчаста цибулька, 1,5 ст. жирної домашньої сметани, пучок свіжої зелені, великий шматочок вершкового масла, 120 г твердого, або напівтвердого сиру, 3 шт. великих яєць, щіпка перцю, часник за смаком, сіль.

  • Молюск очищається від пленочек, нутрощів. Якщо у тушки лишилася голова, її також потрібно видалити. В результаті перед кулінаром повинен виявитися рівна ділянка для начинки.
  • Якщо від морепродукта залишилися щупальця, їх можна подрібнити і відправити в начинку.
  • Печериці з дрібно нарізаною цибулею смажать на вершковому маслі.
  • Сир треться на тертці, а зварені до готовності яйця ріжуться кубиками.
  • Кількість часнику потрібно регулювати по своєму смаку. Його зубчики пропускаються через прес.
  • Всі інгредієнти начинки перемішуються, солятся, перчатся, заправляють сметаною (парою ложок) і закладаються всередину заздалегідь підготовлених тушок молюска.
  • Кальмари фаршировані грибами, викладаються на промасленому деку, поливаються залишилася підсоленою сметаною і запікаються в жаркій духовці півгодини.

    З рисом, цибулею і яйцем

    Це ще більш ситний варіант обговорюваного частування. Інгредієнти: 860 г кальмарів, 380 г жирної сметани, сіль, велика ріпчаста цибулина, 6 середніх яєць курячих, 1 ст. довгого білого рису, велика ложка томатної пасти.


  • Крупа вариться до розм’якшення, яйця – круто.
  • З лука готується піджарка. Вже золотистий овоч заливається томатною пастою і гаситься пару хвилин.
  • Складові начинки з’єднуються і солятся.
  • Тушки молюска очищаються, відбиваються і натираються сіллю, після чого набиваються начинкою. Краї їх краще закріпити зубочистками.
  • Спочатку кальмари фаршировані рисом, до скоринки смажаться на сковорідці, після чого перекладають у форму, заливаються сметаною і тушкують 25-35 хвилин при середній температурі.
  • Дивіться також:  Курка у вершковому соусі на сковороді – 8 рецептів

    Подається страва з великою кількістю рубаної зелені.

    З м’ясною начинкою в духовці

    Таке поєднання може здатися дивним, але насправді саме обговорювані морепродукти добре поєднуються з м’ясом. Інгредієнти: 280 г свинини, 2 великих молюска, морква, помідор, цибулина, кілька стебел селери, збите яйце, 2 великі ложки соєвого соусу без добавок і стільки ж світлою борошна, лимон, часник, сіль.

  • Тушки готуються для фарширування. Найзручніше для цього їх вивернути.
  • М’ясо дрібно рубається, а всі використовувані овочі ріжуться маленькими шматочками.
  • Кальмари натираються сіллю, поливаються соком лимона і залишають на півгодини.
  • Овочі обсмажують на добре розігрітому маслі. Часник в масу можна додавати відразу.
  • У сковорідку викладаються м’ясні шматочки, виливається соєвий соус, і майбутня начинка нудиться під кришкою 7-8 хвилин.
  • Готова суміш посипається борошном і перемішується. При необхідності досаливается.
  • Начинка закладається в тушки молюсків.
  • Нафаршировані морепродукти опускаються у збите яйце, а потім присипаються невеликою кількістю борошна.
  • Залишилося викласти тушки на промаслений лист і в декількох місцях проткнути виделкою.
  • Готуються фаршировані кальмари в духовці не більше 15-17 хвилин, щоб їх не пересушити.

    Кальмари фаршировані крабовим салатом

    Звичайно, свіжі краби для такого частування не потрібні. Достатньо взяти 120 г крабових паличок. Інші інгредієнти: 4 тушки молюсків, 2 шт. великих варених яйця, 100 г відвареного білого рису, сіль, 3 великі ложки майонезу.

  • Спочатку кальмари позбавляються від всього зайвого (плівок, щупалець і т. д.), після чого буквально 40 секунд варяться в підсоленій киплячій воді.
  • Яйця і крабові палички дрібно рубаються. Останні краще всього брати охолоджені і дуже соковиті. В іншому випадку начинка може вийти сухуватою, незважаючи на присутність майонезу.
  • Начинка укладається у підготовлених кальмарів.
  • В цілому частування повністю готовий і його можна подавати до святкового столу. Але при бажанні легко вдасться перетворити закуску в повноцінне гаряче блюдо. Для цього верх тушок змащується майонезом, і молюски в промасленим формі на 12-15 хвилин відправляються в гарячу духовку.

    Дивіться також:  Вівсяна каша – 17 рецептів приготування смачної вівсянки в домашніх умовах

    З сиром і креветками

    Деякі господині впевнені, що креветки категорично не поєднуються з молочними продуктами. Насправді страву за таким рецептом вийде дивно смачним і ніжним. Інгредієнти: 3 середніх тушки кальмара, 220 г дрібних креветок, 380 г сиру, 3-4 часникового зубчики, по дрібці солі, паприки і суміші мелених перців, кілька пір’їнок зеленої цибулі, 3 великі ложки майонезу.

  • Першим ділом для начинки сир гарненько розминається виделкою, щоб він став ніжніше і однорідніше. Далі маса солиться, заправляється майонезом. До неї додається роздавлений часник, дрібні шматочки зеленого цибулі, суміш мелених перчиком.
  • Креветки відварюють в солоній воді до готовності, після чого позбавляються від голів та панцирів. Якщо брати вже очищений продукт, то він в процесі приготування виявляється менш ароматним.
  • Креветки присипаються паприкою і відправляються до сиру. Після ретельного перемішування начинка повністю готова.
  • Тушки молюсків позбавляються від хітинових пластин (внутрішніх), верхньої плівки та інших зайвих частин. Далі, вони відварюють в солоній воді 3-4 хвилини, після чого обдають крижаною водою.
  • Коли з кальмарів стече зайва рідина, можна щільно фарширувати їх підготовленою начинкою.
  • Залишилося охолодити і подавати страву до столу, нарізавши на порції.

    Начинені картопляним пюре

    Це цікаве блюдо поєднує в собі відразу і м’ясну складову, і гарнір. В результаті на столі опиниться повноцінний обід, який ще і дуже корисний, завдяки вмісту в морепродукте величезної кількості вітамінів і мінеральних речовин. Інгредієнти: 6 тушок молюска, велике куряче яйце, 70 мл жирного молока, 7 середніх картопляних бульб, сіль, твердий сир за смаком.

  • Картопля вариться в солоній воді до м’якості. З каструлі з готовим продуктом виливається практично вся вода, крім 50-70 мл. З рідиною, що залишилася потрібно розтовкти бульби, після чого додати в масу сире яйце і тепле молоко.
  • При бажанні можна ускладнити начинку, з’єднавши картоплю з пассированным на вершковому маслі ріпчастій цибулею.
  • Тушки молюска промиваються і при необхідності позбавляються від верхньої плівки. Далі морепродукти 3-4 хвилини варяться в киплячій солоній воді.
  • Підготовлені кишеньки фаршируються картопляним пюре і викладаються на промаслений лист. Зверху заготовки за смаком рясно посипаються твердим сиром. Замінити його можна плавленим або звичайним майонезом.
  • Протягом 20-25 хвилин молюски запікаються в добре розігрітій духовці.
  • Дивіться також:  Тушкована картопля з куркою в мультиварці – 6 рецептів

    Подається страва з маринованими огірочками.

    Прокрутка до верху