Фаршировані курячі ніжки – 7 рецептів приготування
Фаршировані курячі ніжки – не тільки смачне і ситне блюдо, але ще і дуже ефектне. Воно стане гідною прикрасою святкового столу багатого і приємно вразить усіх гостей. Начинки для такого частування можна вибирати самі різні.
Фаршировані курячі ніжки з овочами в духовці
Склад продуктів: по 30 г відвареної моркви і свіжого болгарського перцю, по 40 г стручкової квасолі і свіжого зеленого горошку, 2 великих стегенця, сіль, свіжий часник, паприка солодка.
З стегенець дуже акуратно знімається шкірка, щоб її не пошкодити. Для цього потрібно просуватися пальцями між шкірою і м’ясом, рухаючись зверху вниз.
У підсумку повинна залишитися тільки мініатюрна кісточка знизу, на якій і буде кріпитися шкурка. Інша кістка викидається. Попередньо з неї зрізати все м’ясо.
Овочі і курятина дрібно ріжуться, солятся, присипаються приправами. До них додається роздавлений часник. Вбивається яйце.
Готовим фаршем з м’яса і овочів начиняється шкірка. Її краю надійно закріплюються зубочистками.
Фаршировані курячі ніжки готуються в духовці на деку під фольгою близько півгодини при невисокій температурі.
З начинкою з грибів
Склад продуктів: середні стегенця 10-12 штук, півкіло печериць, велика сіль, 2-3 цибулини, 2 великі ложки сметани, суміш перців.
З кожного стегенця шкіра знімається і залишається мініатюрна частина кісточки з суглобом. М’ясо знімається з кісток і дрібно нарізати.
Гриби і цибулю дрібно шинкують, солятся, перчатся і обсмажують до готовності.
Коли піджарка охолоне, вона разом з сирим м’ясом пропускається через м’ясорубку. При необхідності суміш досаливается.
Куряча шкіра набивається начинкою. Отримані «окорочка» викладаються в підготовлену форму і змазують сметаною.
Фаршировані курячі ніжки з грибами випікаються 40-45 хвилин в добре прогрітій духовці. Періодично їх потрібно змащувати виділився жиром.
Склад продуктів: 4 курячі ніжки, ложечка солодкої гірчиці, 1/3 склянки сирого рису, 80-90 г сиру, цибулина, 2 великі ложки майонезу, дрібна сіль.
З ніжок знімається шкіра разом з крайньою частиною суглоба. Залишився м’ясо дрібно ріжеться.
Рис вариться не довше 8-9 хвилин в солоній воді.
Шматочки курятини обсмажують на розігрітому жирі з дрібними кубиками цибулі. Далі вони перемішуються з рисом, тертим сиром і солятся за смаком.
Шкіра фарширується отриманою начинкою і зашивається у відкритій частині.
Заготовки викладаються в промаслений відкриту жароміцну ємність і змазується майонезом, змішаним з гірчицею.
Частування запікається 25-30 хвилин в добре розігрітій духовці.
Апетитне блюдо з беконом
Склад продуктів: 220 г сирокопченого бекону, 6 великих курячих ніжок, 130 г сирокопченого сиру, 2 великі ложки подрібнених волоських горіхів, 2-3 часникового зубчики, по ложці сметани і майонезу, сіль.
Як приготувати фаршировані курячі ніжки з беконом, докладно розглянемо далі.
З ніжок знімається шкірка. М’ясо дрібно нарізається, з’єднується з подрібненими горіхами і розчавленим часником.
В цю ж масу відправляється майонез, тертий сир, сметана і сіль.
Начинка закладається в «мішечки» з шкіри. Краї закріплюються зубочистками або будь-яким іншим зручним способом.
Навколо заготовок обертаються тонкі пластинки бекону.
При 200-210 градусів частування запікається в духовці трохи менше години.
Фаршировані сиром із яйцями
Склад продуктів: 6 ніжок, трохи гірчиці, цибулина, велика ложка жирної сметани, щіпка куркуми, сіль, 3 великих яйця, свіжий часник за смаком, 70 г напівтвердого сиру.
З ніжок «панчохою» шкіра знімається і залишається на нижньому суглобі.
М’якоть птиці дрібно рубається, з’єднується з тертим сиром і дрібними кубиками заздалегідь звареної пари яєць.
Сюди ж додається гірчиця і роздавлений часник за смаком. Маса солиться і присипається куркумою. В начинку вбивається залишився сире яйце і додається тертий цибуля.
Начинкою фарширується куряча шкіра. Її краю фіксуються зубочистками. Заготовки змазують сметаною.
Запікається страву на деку, застеленому фольгою, до підрум’янення.
З фаршем з бананів і часнику
Склад продуктів: 4 курячі гомілки, 2 банани, сіль, щіпка меленого чилі, 3-4 часникового зубчики, трохи лимонного соку.
Банани розминаються виделкою і сбрызгиваются соком лимона.
До них треба додати сіль і роздавлений часник. Можна також використовувати будь-які ароматні трави і мелений чилі.
З гомілок знімається шкіра. Зрізане м’ясо дрібно ріжеться і з’єднується з банановою масою.
Куряча шкіра фарширується начинкою.
Спочатку заготовки до рум’яності смажаться на сковорідці, а після, курячі ніжки, фаршировані фруктами, запікаються ще 10-12 хвилин в добре розігрітій духовці.
З яблуками і чорносливом
Склад продуктів: 5 ніжок, 130 г курячого філе, 70 г сиру, 5-6 шт. чорносливу без кісточок, кисло-солодке яблуко, сіль, пахучі трави.
З ніжок акуратно знімається шкірка. Зрізане м’ясо дрібно ріжеться разом з підготовленим філе.
Шматочки курятини змішуються з тертим сиром, подрібненим чорносливом, кубиками яблука і ароматними травами з сіллю.
«Панчохи» з шкіри фаршируються начинкою, після чого заготовки обсмажують з усіх боків на розігрітій олії.
Подається страва до столу гарячими з будь-яким гарніром.
Як правильно обробити курячі ніжки для фарширування?
Щоб обговорюване блюдо вийшло вдалим, дуже важливо правильно обробити ніжки перед фаршем. Для цього гомілку береться на руки, з її товстої боку ножем подцепляется шкіра. Повільно і поступово вона вивертається навиворіт.
Плівки, якими шкірка кріпиться до м’яса, підрізають ножем — головне, при цьому не пошкодити саму шкірку. Коли вивернути шкіру вдасться до самого суглоба, ніжка отрубается разом з невеликим відрізком кісточки. Залишиться лише нафарширувати отриманий «панчіх».