Фаршировані макарони черепашки – 7 рецептів пасти

Фаршировані макарони черепашки – одне з найсмачніших страв італійської кухні. Вони ідеальні як для обіду, так і для вечері. А для начинки підійдуть практично будь-які продукти.

Фаршировані макарони – черепашки з фаршем

Макарони черепашки з фаршем в духовці – страва з чудовим смаком, не віднімає багато часу.

Необхідні продукти:

  • близько 400 грам фаршу;
  • одна цибулина;
  • упаковка макаронів черепашок;
  • спеції за смаком;
  • дві ложки томатної пасти;
  • 100 грам сиру.

Процес приготування:

  • Для початку потрібно відварити конкильони, тобто макарони. Доводити до повної готовності їх не потрібно, потримайте в воді половину зазначеного часу.
  • Поки вони готуються, зробіть фарш, перемішайте його з подрібненою цибулею, всипте приправи за смаком.
  • Отриманої м’ясною сумішшю заповніть макарони і приберіть їх у форму для приготування.
  • В іншій ємності змішайте томатну пасту з невеликою кількістю звичайної води, можна посолити або додати інші приправи. Цим соусом залити черепашки і прибрати в нагріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин, а за деякий час до закінчення приготування посипати зверху сиром.

В сметанному соусі

Ніжний соус, який відмінно підходить для великих макаронів черепашок. В якості начинки можна використовувати будь-яке м’ясо.

Необхідні продукти:

  • пачка макаронів черепашок;
  • 200 грам сметани;
  • одна цибулина;
  • 150 грам сиру;
  • 450 грам будь-якого фаршу;
  • приправи за бажанням.

Процес приготування:

  • Макарони потрібно довести до готовності, але так, щоб вони опинилися злегка твердими.
  • У мисці перемішуємо вибраний фарш, попередньо подрібненою цибулею і будь-якими спеціями за своїм бажанням.
  • Цією масою заповнюємо черепашки, викладаємо їх у форму, яка повинна бути з боками, щоб не виливався соус.
  • Готуємо заправку: змішуємо сметану з тертим сиром, додаємо приправи і цим заливаємо макарони.
  • Тримаємо в розігрітій до 200 градусів духовці, по часу – близько 25 хвилин.
Дивіться також:  Макрель – що за риба, як приготувати? Смак, калорійність, 5 смачних рецептів приготування макрелі

Макарони – черепашки, фаршировані фаршем і перцем

Готувати страву бажано в окремих порційних формах, так воно буде краще зберігати вигляд.

Необхідні продукти:

  • 150 грам сиру;
  • 450 грам фаршу;
  • один солодкий перець і одне яйце;
  • ложка томатної пасти, сметани;
  • цибулина;
  • спеції за власним бажанням;
  • пачка макаронів черепашок.

Процес приготування:

  • Для початку доводимо до готовності макарони і фарш. Черепашки варимо в солоній воді, а фарш обсмажуємо на сковорідці.
  • У м’ясо додаємо вибрані спеції і вбиваємо яйце.
  • Цибуля перетворюємо в квадратики, а перець на невеликі смужки. Тримаємо деякий час на вогні, до появи легкої рум’яності. Цю суміш викладаємо до м’яса.
  • М’ясної масою наповнюємо черепашки, переміщаємо їх в форму і переходимо до приготування соусу.
  • На цьому кроці можна включити нагріватися духовку на 180 градусів. У ємності перемішуємо томатну пасту зі сметаною і приправами, поливаємо цим макарони. Зверху засипаємо все натертим сиром. Готуємо близько 20 хвилин.

Ніжний варіант під соусом Бешамель

Соус Бешамель добре доповнює страви з макаронів. Спробуйте приготувати з ним фаршировані черепашки.

Необхідні продукти:

  • приблизно 400 грам фаршу;
  • дві ложки масла вершкового;
  • близько 100 грам сиру;
  • упаковка черепашок;
  • три ложки борошна;
  • приправи за бажанням;
  • цибулина;
  • 400 мілілітрів молока.

Процес приготування:

  • Доведіть до готовності фаршу на гарячій сковороді, перемішавши його з нарізаною цибулею. Можна додати які-небудь приправи на свій смак.
  • Поставте варитися мушлі і почніть робити соус. Для цього розтопіть масло, додайте борошно, потримайте пару хвилин і вливайте молоко, покладіть сіль і перець. Дочекайтеся, поки маса не стане густою, всипте половину натертого сиру.
  • М’ясом заповніть відварені черепашки, приберіть їх у форму. Зверху ретельно полийте приготованим соусом і викладіть залишився сир.
  • Тримайте в добре розігрітій до 170 градусів духовій шафі близько 20 хвилин.
Дивіться також:  Картопля в мундирі – 6 рецептів запікання та варіння

Фаршируємо макарони – черепашки грибами

Якщо вам не хочеться м’яса, то його цілком можна замінити грибами.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • 200 грам сиру;
  • упаковка черепашок;
  • 500 грам грибів;
  • дві ложки томатної пасти і стільки ж сметани;
  • приправи за бажанням.

Процес приготування:

  • Черепашки відправляємо варитися. У цей час нарізаємо цибулю і гриби, обсмажуємо на сковорідці.
  • У мисці з’єднує томатну пасту зі сметаною, додаємо приправи.
  • Готові макарони заповнюємо сумішшю з цибулі і грибів. Прибираємо в форму і заливаємо приготовленим соусом.
  • Верх страви покриваємо попередньо натертим сиром. Готуємо в духовці приблизно 20 хвилин, встановивши температуру до 170 градусів.

Вегетаріанський спосіб з овочевим фаршем

Відмінний рецепт для тих, хто взагалі не вживає м’яса. Блюдо виходить корисним і ситним.

Необхідні продукти:

  • по 100 грам брокколі і цвітної капусти;
  • один перець і цибулина;
  • пачка черепашок;
  • спеції на свій смак;
  • 500 мл томатного соку.

Процес приготування:

  • Можна відразу включити духовку на 200 градусів, щоб він прогрівся.
  • Ставимо варитися обидва види капусти і після того як вони будуть готові викладаємо на сковороду для легкої обжарювання. Там же доводимо до красивого кольору нарізану цибулю і перець. Не забудьте всипати приправу.
  • Все, що вийшло, подрібнюємо до стану фаршу і цією масою наповнюємо макарони.
  • Прибираємо черепашки у форму, зверху заливаємо томатним соком і готуємо близько 20 хвилин. За бажанням додайте тертий сир.

В мультиварці

Швидко приготувати черепашки можна в мультиварці, причому всі продукти не вимагають попередньої обробки.

Необхідні продукти:

  • сметана томатна паста – 2 столові ложки;
  • приблизно 400 грам фаршу;
  • 150 грам сиру;
  • упаковка черепашок;
  • одна цибулина;
  • приправи за бажанням.

Процес приготування:

  • У м’ясо додаємо порізану цибулину і вибрані приправи.
  • Макарони доводити до готовності не потрібно, відразу починаємо наповнювати. Потім викладаємо в чашу.
  • Заливаємо сумішшю спецій, сметани і томатної пасти. Додаємо води, щоб черепашки були повністю покриті рідиною.
  • Виставляємо режим «Випічка» на 30 хвилин. Коли все буде готове, додаємо тертий сир.
Дивіться також:  Як варити пшоняну кашу на воді – 7 рецептів

Як правильно фарширувати пасту – кілька секретів

Щоб смачно приготувати конкильони, потрібно знати, як фарширувати пасту.

Готувати макаронні вироби рекомендується заздалегідь підсоленій воді. Якщо далі буде запікання в духовці, то вони повинні бути трохи недовареними. А наповнювати пасту потрібно вже злегка остигнула начинку і невеликий ложечкою.

Ідеально підійдуть порціонні або одноразові форми для готування, тоді паста збереже свій вигляд і не розвалиться.

Обов’язково – наявність соусу або заливки. Вироби повинні добре просочитися під час запікання. Ну і, звичайно ж, сир, адже це італійське блюдо.

Прокрутка до верху