Фаршировані макарони черепашки – одне з найсмачніших страв італійської кухні. Вони ідеальні як для обіду, так і для вечері. А для начинки підійдуть практично будь-які продукти.
Фаршировані макарони – черепашки з фаршем
Макарони черепашки з фаршем в духовці – страва з чудовим смаком, не віднімає багато часу.
Необхідні продукти:
- близько 400 грам фаршу;
- одна цибулина;
- упаковка макаронів черепашок;
- спеції за смаком;
- дві ложки томатної пасти;
- 100 грам сиру.
Процес приготування:
- Для початку потрібно відварити конкильони, тобто макарони. Доводити до повної готовності їх не потрібно, потримайте в воді половину зазначеного часу.
- Поки вони готуються, зробіть фарш, перемішайте його з подрібненою цибулею, всипте приправи за смаком.
- Отриманої м’ясною сумішшю заповніть макарони і приберіть їх у форму для приготування.
- В іншій ємності змішайте томатну пасту з невеликою кількістю звичайної води, можна посолити або додати інші приправи. Цим соусом залити черепашки і прибрати в нагріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин, а за деякий час до закінчення приготування посипати зверху сиром.
В сметанному соусі
Ніжний соус, який відмінно підходить для великих макаронів черепашок. В якості начинки можна використовувати будь-яке м’ясо.
Необхідні продукти:
- пачка макаронів черепашок;
- 200 грам сметани;
- одна цибулина;
- 150 грам сиру;
- 450 грам будь-якого фаршу;
- приправи за бажанням.
Процес приготування:
- Макарони потрібно довести до готовності, але так, щоб вони опинилися злегка твердими.
- У мисці перемішуємо вибраний фарш, попередньо подрібненою цибулею і будь-якими спеціями за своїм бажанням.
- Цією масою заповнюємо черепашки, викладаємо їх у форму, яка повинна бути з боками, щоб не виливався соус.
- Готуємо заправку: змішуємо сметану з тертим сиром, додаємо приправи і цим заливаємо макарони.
- Тримаємо в розігрітій до 200 градусів духовці, по часу – близько 25 хвилин.
Макарони – черепашки, фаршировані фаршем і перцем
Готувати страву бажано в окремих порційних формах, так воно буде краще зберігати вигляд.
Необхідні продукти:
- 150 грам сиру;
- 450 грам фаршу;
- один солодкий перець і одне яйце;
- ложка томатної пасти, сметани;
- цибулина;
- спеції за власним бажанням;
- пачка макаронів черепашок.
Процес приготування:
- Для початку доводимо до готовності макарони і фарш. Черепашки варимо в солоній воді, а фарш обсмажуємо на сковорідці.
- У м’ясо додаємо вибрані спеції і вбиваємо яйце.
- Цибуля перетворюємо в квадратики, а перець на невеликі смужки. Тримаємо деякий час на вогні, до появи легкої рум’яності. Цю суміш викладаємо до м’яса.
- М’ясної масою наповнюємо черепашки, переміщаємо їх в форму і переходимо до приготування соусу.
- На цьому кроці можна включити нагріватися духовку на 180 градусів. У ємності перемішуємо томатну пасту зі сметаною і приправами, поливаємо цим макарони. Зверху засипаємо все натертим сиром. Готуємо близько 20 хвилин.
Ніжний варіант під соусом Бешамель
Соус Бешамель добре доповнює страви з макаронів. Спробуйте приготувати з ним фаршировані черепашки.
Необхідні продукти:
- приблизно 400 грам фаршу;
- дві ложки масла вершкового;
- близько 100 грам сиру;
- упаковка черепашок;
- три ложки борошна;
- приправи за бажанням;
- цибулина;
- 400 мілілітрів молока.
Процес приготування:
- Доведіть до готовності фаршу на гарячій сковороді, перемішавши його з нарізаною цибулею. Можна додати які-небудь приправи на свій смак.
- Поставте варитися мушлі і почніть робити соус. Для цього розтопіть масло, додайте борошно, потримайте пару хвилин і вливайте молоко, покладіть сіль і перець. Дочекайтеся, поки маса не стане густою, всипте половину натертого сиру.
- М’ясом заповніть відварені черепашки, приберіть їх у форму. Зверху ретельно полийте приготованим соусом і викладіть залишився сир.
- Тримайте в добре розігрітій до 170 градусів духовій шафі близько 20 хвилин.
Фаршируємо макарони – черепашки грибами
Якщо вам не хочеться м’яса, то його цілком можна замінити грибами.
Необхідні продукти:
- одна цибулина;
- 200 грам сиру;
- упаковка черепашок;
- 500 грам грибів;
- дві ложки томатної пасти і стільки ж сметани;
- приправи за бажанням.
Процес приготування:
- Черепашки відправляємо варитися. У цей час нарізаємо цибулю і гриби, обсмажуємо на сковорідці.
- У мисці з’єднує томатну пасту зі сметаною, додаємо приправи.
- Готові макарони заповнюємо сумішшю з цибулі і грибів. Прибираємо в форму і заливаємо приготовленим соусом.
- Верх страви покриваємо попередньо натертим сиром. Готуємо в духовці приблизно 20 хвилин, встановивши температуру до 170 градусів.
Вегетаріанський спосіб з овочевим фаршем
Відмінний рецепт для тих, хто взагалі не вживає м’яса. Блюдо виходить корисним і ситним.
Необхідні продукти:
- по 100 грам брокколі і цвітної капусти;
- один перець і цибулина;
- пачка черепашок;
- спеції на свій смак;
- 500 мл томатного соку.
Процес приготування:
- Можна відразу включити духовку на 200 градусів, щоб він прогрівся.
- Ставимо варитися обидва види капусти і після того як вони будуть готові викладаємо на сковороду для легкої обжарювання. Там же доводимо до красивого кольору нарізану цибулю і перець. Не забудьте всипати приправу.
- Все, що вийшло, подрібнюємо до стану фаршу і цією масою наповнюємо макарони.
- Прибираємо черепашки у форму, зверху заливаємо томатним соком і готуємо близько 20 хвилин. За бажанням додайте тертий сир.
В мультиварці
Швидко приготувати черепашки можна в мультиварці, причому всі продукти не вимагають попередньої обробки.
Необхідні продукти:
- сметана томатна паста – 2 столові ложки;
- приблизно 400 грам фаршу;
- 150 грам сиру;
- упаковка черепашок;
- одна цибулина;
- приправи за бажанням.
Процес приготування:
- У м’ясо додаємо порізану цибулину і вибрані приправи.
- Макарони доводити до готовності не потрібно, відразу починаємо наповнювати. Потім викладаємо в чашу.
- Заливаємо сумішшю спецій, сметани і томатної пасти. Додаємо води, щоб черепашки були повністю покриті рідиною.
- Виставляємо режим «Випічка» на 30 хвилин. Коли все буде готове, додаємо тертий сир.
Як правильно фарширувати пасту – кілька секретів
Щоб смачно приготувати конкильони, потрібно знати, як фарширувати пасту.
Готувати макаронні вироби рекомендується заздалегідь підсоленій воді. Якщо далі буде запікання в духовці, то вони повинні бути трохи недовареними. А наповнювати пасту потрібно вже злегка остигнула начинку і невеликий ложечкою.
Ідеально підійдуть порціонні або одноразові форми для готування, тоді паста збереже свій вигляд і не розвалиться.
Обов’язково – наявність соусу або заливки. Вироби повинні добре просочитися під час запікання. Ну і, звичайно ж, сир, адже це італійське блюдо.