Фаршировані перці з фаршем і рисом – 8 рецептів приготування

У духовці човниками

Цей рецепт підійде, якщо у вас в наявності перці великого розміру. Ще один плюс в тому, що готуючи фарширований перець у духовці, вам не доведеться постійно помішувати блюдо і побоюватися, що підлива «втече».

Інгредієнти:

  • солодкий великий перець – 6 шт.;
  • півкіло фаршу;
  • рис третину склянки;
  • 2 помідори;
  • сиру для посипання;
  • сметана 6 ложок;
  • масла чайна ложка;
  • зелень.

Приготування:

  • Для початку приготуємо рис, попередньо промивши його. У воду об’ємом один літр висипаємо крупу і варимо до готовності. Після висипаємо на друшляк і обдаємо холодною водою.
  • Помідори відрізати вгорі і ложечкою вийняти серцевину, але не викидайте її.
  • Перці помити, розрізати навпіл і видалити кісточки.
  • У фарш додати рис, середину помідорів, зелень і спеції. Все змішати.
  • Порожнисті помідори і перці посолити і помазати соняшниковою олією.
  • Деко або форму для запікання вистелити папером. Як варіант ємність просто змастити маслом.
  • Тепер викладаємо готову начинку з пункту 4, а зверху кладемо ложку сметани. Так зробимо і з помідорами. Посипаємо сиром і ставимо в духовку.
  • При 200 гр. запікаємо до появи рум’яної скоринки на сирі. Зазвичай це від 30 до 50 хвилин в залежності від духовки.
Дивіться також:  Як варити пшоно? Скільки і як правильно?
Прокрутка до верху