У духовці човниками
Цей рецепт підійде, якщо у вас в наявності перці великого розміру. Ще один плюс в тому, що готуючи фарширований перець у духовці, вам не доведеться постійно помішувати блюдо і побоюватися, що підлива «втече».
Інгредієнти:
- солодкий великий перець – 6 шт.;
- півкіло фаршу;
- рис третину склянки;
- 2 помідори;
- сиру для посипання;
- сметана 6 ложок;
- масла чайна ложка;
- зелень.
Приготування:
- Для початку приготуємо рис, попередньо промивши його. У воду об’ємом один літр висипаємо крупу і варимо до готовності. Після висипаємо на друшляк і обдаємо холодною водою.
- Помідори відрізати вгорі і ложечкою вийняти серцевину, але не викидайте її.
- Перці помити, розрізати навпіл і видалити кісточки.
- У фарш додати рис, середину помідорів, зелень і спеції. Все змішати.
- Порожнисті помідори і перці посолити і помазати соняшниковою олією.
- Деко або форму для запікання вистелити папером. Як варіант ємність просто змастити маслом.
- Тепер викладаємо готову начинку з пункту 4, а зверху кладемо ложку сметани. Так зробимо і з помідорами. Посипаємо сиром і ставимо в духовку.
- При 200 гр. запікаємо до появи рум’яної скоринки на сирі. Зазвичай це від 30 до 50 хвилин в залежності від духовки.