Тушкуємо в каструлі в томатному соусі
Цей рецепт найбільш поширений. Дане блюдо зазвичай не вимагає гарніру, а соус від нього чудово мачає хлібцем.
Що знадобиться?
- перець середнього розміру близько 10 штук;
- фаршу 800 г;
- томатний сік або паста, розведена водою;
- півсклянки рисової крупи;
- 3 головки цибулі середні;
- олія соняшникова;
- лаврушка;
- перець у кульках;
- сіль.
Як готувати?
- Почнемо з приготування рису. Крупу добре промити, викласти в каструлю і залити склянкою води. Довівши до кипіння, зробіть маленький вогонь і варіть її до напівготовності. Після відкиньте на друшляк для остигання.
- У фарш з’єднайте дрібно нарізану цибулю, і вимісити його, підливаючи воду.
- Всипте рис і спеції, які порахуєте необхідні.
- Перці вимити, вирізати серединку.
- Начиняйте кожен перчик окремо і кладіть в ємність для готування.
- Займемося приготування томатного соусу. На сковороді обсмажити одну цибулину і влити в неї літр соку. Всипати всі бажані спеції і прокип’ятити 5 хвилин.
- Вилити отриманий соус в каструлю з перцями. Якщо виявиться, що соус не покриває перці, додайте води.
- Прокип’ятіть 30 хвилин, потім додайте, при необхідності, солі і проваріть ще 5 хвилин. Перед подаванням страву має настоятися як мінімум півгодини.