Перець, фарширований курячим фаршем і рисом
Страви з курячого фаршу виходять менш калорійними. Смак у них виразно ніжніше, ніж у перців, приготованих з свинячого або яловичого фаршу.
Необхідні продукти:
- 8 перців;
- 100 г рисової крупи;
- 400 г фаршу з курячого м’яса;
- по 1 штуці моркви, помідорів, цибулі;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 3 зубчики часнику;
- спеції;
- олія для смаження.
Готуємо по кроках:
- Відварити рис до напівготового стану. Залити крупу склянкою води і варити до повного всмоктування рідини.
- Перці помити, почистити зсередини.
- Готовий фарш змішуємо з рисом, спеціями. Можна додати трохи води для соковитості.
- Цибулю, моркву і часник подрібнити і обсмажити на олії близько 10 хвилин. Тим часом, очистимо від шкірки помідор, і додамо до підготовлюваної піджарки. Туди ж відправляємо томатну пасту. Все перемішуємо, заливаємо склянкою води і чекаємо закипання. Як тільки закипіло – вимикаємо.
- На дно каструлі залити 200 мл води. Викладаємо нафаршировані перці. Зверху виливаємо зажарку і ставимо на вогонь. Після закипання проварюємо на середньому вогні близько 45 хвилин.