В сметанному соусі
Соус, в якому подається перець, буде мати не червоний, а жовтуватий колір. Смак буде менш кислим.
Інгредієнти:
- перець 8 шт.;
- фарш близько 350 м;
- рису-70 г;
- цибулі і моркви по 1 штучці;
- томатна паста 1 маленька ложка;
- вода (бульйон) 1 л
Продукти для соусу:
- цибуля-одна штука;
- 1 помідор;
- сметана 250 грамів;
- олія рослинна 4 ложки;
- спеції.
Готуємо:
- Підготуємо перці: помиємо і очистимо від нутрощів.
- Відварити рис до напівготового стану, а потім остудити.
- На сковороді з олією обсмажити нарізану цибулю і моркву.
- У ємності змішуємо фарш, рис, піджарку і томатну пасту для фаршу. Додамо спеції і все ретельно вимішуємо.
- Начиняємо перці готовою начинкою і кладемо в каструлю для варива.
- Заливаємо бульйоном або водою, щоб він покрив перці.
- Під кришкою прокип’ятимо півгодини.
- Тим часом займемося сметанним соусом. Нарізаний кільцями цибулю обсмажуємо на сковороді з маслом. Додаємо томат, сметану, спеції і виливаємо в ємність з перцями.
- Після готуємо ще 15 хвилин і вимикаємо.