Фаршировані перці з фаршем і рисом – 8 рецептів приготування

Перець з яловичим фаршем і рисом по-турецьки

Відмінність приготування страви по-турецьки в тому, що його подають з традиційним холодним супом. Фарш готується з двох видів м’яса.

Інгредієнти для перців:

  • 10-12 штук самого перцю;
  • рис 50 г (заздалегідь замочити на 1 годину);
  • 250 г баранячого фаршу;
  • 250 г яловичого фаршу;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник близько 3 зубков;
  • зелень;
  • 4 помідора;
  • улюблені спеції.

Інгредієнти для холодного соусу:

  • натуральний йогурт 400 мл;
  • вода стільки, скільки і йогурту;
  • спеції;
  • огірок 2 шт.;
  • часник 3 зубчики;
  • петрушка;
  • укропчик;
  • м’ята;
  • масла 1 ст. л. (оливкової).

Готуємо перці по-турецьки:

  • На самому початку заливаємо рис водою і залишаємо на годину.
  • Очистити перці від нутрощів.
  • Змішуємо в ємності два різновиди м’ясного фаршу. Туди ж додаємо рис (воду злити), цибулю, подрібнений часник і листочки петрушки. Додаємо два подрібнених помідора, солимо і ретельно вимішуємо.
  • Начинити начинкою перці і щільно викласти в казан. Можна накрити кришечками, які зрізали, коли чистили. Залити бульйоном до половини і довести до кипіння. Після зменшити вогонь, і годину томити під кришкою.
  • Готуємо традиційний соус. Міксером збиваємо воду і йогурт. Додаємо спеції і ставимо на півгодини в холодильник. Тим часом чистимо огірки від шкірки і нарізаємо кубиками дрібно. Додамо зелень і м’яту. Посолити, залити оливковою олією і нехай відпочине хвилин 15. Змішати суміш з холодильника з огіркової сумішшю і подавати як соус до перцям.
Дивіться також:  Картопля в духовці – 10 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху