Перець з яловичим фаршем і рисом по-турецьки
Відмінність приготування страви по-турецьки в тому, що його подають з традиційним холодним супом. Фарш готується з двох видів м’яса.
Інгредієнти для перців:
- 10-12 штук самого перцю;
- рис 50 г (заздалегідь замочити на 1 годину);
- 250 г баранячого фаршу;
- 250 г яловичого фаршу;
- цибуля – 1 шт;
- часник близько 3 зубков;
- зелень;
- 4 помідора;
- улюблені спеції.
Інгредієнти для холодного соусу:
- натуральний йогурт 400 мл;
- вода стільки, скільки і йогурту;
- спеції;
- огірок 2 шт.;
- часник 3 зубчики;
- петрушка;
- укропчик;
- м’ята;
- масла 1 ст. л. (оливкової).
Готуємо перці по-турецьки:
- На самому початку заливаємо рис водою і залишаємо на годину.
- Очистити перці від нутрощів.
- Змішуємо в ємності два різновиди м’ясного фаршу. Туди ж додаємо рис (воду злити), цибулю, подрібнений часник і листочки петрушки. Додаємо два подрібнених помідора, солимо і ретельно вимішуємо.
- Начинити начинкою перці і щільно викласти в казан. Можна накрити кришечками, які зрізали, коли чистили. Залити бульйоном до половини і довести до кипіння. Після зменшити вогонь, і годину томити під кришкою.
- Готуємо традиційний соус. Міксером збиваємо воду і йогурт. Додаємо спеції і ставимо на півгодини в холодильник. Тим часом чистимо огірки від шкірки і нарізаємо кубиками дрібно. Додамо зелень і м’яту. Посолити, залити оливковою олією і нехай відпочине хвилин 15. Змішати суміш з холодильника з огіркової сумішшю і подавати як соус до перцям.