Фарширований батон – 7 простих і смачних рецептів з різними начинками

Якщо ви не знаєте, куди дівати злегка підсохлий хліб або просто хочете зробити швидку закуску, то обов’язково спробуйте приготувати фаршировані батон з найрізноманітнішими начинками.

Фарширований батон, запечена в духовці

Фарширований батон, запечений в духовці – відмінний спосіб здивувати свою сім’ю.

Це самостійно блюдо, яке стане заміною бутерброду на сніданок або ж піцою на швидку руку.

Необхідні продукти:

• три яйця;
• 100 грам майонезу;
• 100 грам сиру;
• один батон;
• 150 грам сосисок або вареної ковбаси;
• два помідори.

Процес приготування:

1. Батон розрізати уздовж навпіл і вийміть з нього м’якоть, але так щоб залишилися цілком міцні боки.
2. Яйця відваріть до стану «круто», потім наріжте на невеликі кубики.
3. Сир натріть на тертці, помідори перетворіть на квадратики і так само подрібніть ковбасний виріб.
4. З’єднайте в мисці всі підготовлені інгредієнти, заправте майонезом і добре вимішайте.
5. Наповніть батон начинкою, з’єднайте обидві половинки, оберніть фольгою і випікайте близько 20 хвилин на 190 градусах. При подачі наріжте на порційні шматки.

З начинкою з рибних консервів

Простий і бюджетний варіант на сніданок. Така закуска раніше була дуже популярна у студентів, спробуйте приготувати її і ви.

Необхідні продукти:

• баночка рибних консерв, будь-яких, за своїм бажанням;
• приправи за смаком;
• одна цибулина;
• три яйця;
• свіжа зелень;
• один батон;
• 100 грам масла вершкового.

Процес приготування:

1. Ставимо варитися яйця, приблизно на 10 хвилин після того, як почнеться процес кипіння.
2. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо його до рум’яності, змішуємо з вмістом рибної консерви. Сік з неї зливати не обов’язково.
3. Потім подрібнюємо яйця і зелень, додаємо туди ж.
4. Залишилося тільки трохи розм’якшити масло, змішати з іншими компонентами і приправити спеціями за смаком.
5. Від батона відрізаємо краю, акуратно виймаємо м’якоть, його теж змішуємо з начинкою.
6. Отриманою масою наповнюємо батон з двох сторін, обертаємо його фольгою і прибираємо на дві години на холод перед подачею.

Дивіться також:  Як приготувати коропа в духовці цілком – 7 смачних рецептів

З шинкою і сиром

Батон, фаршировані шинкою і сиром – це щось на зразок піци.

Якщо вам лінь довго возитися, але дуже вже захотілося булки з начинкою, то цей рецепт стане відмінним виходом із ситуації.

Необхідні продукти:

• один батон;
• 150 грам сиру;
• приправи за смаком;
• 0,4 кг шинки;
• три ложки рослинного масла;
• два помідори.

Процес приготування:

1. Відрізаємо верхівку батона з одного боку і ложкою виймаємо з нього м’якоть, намагаючись не пошкодити стінки.
2. Промазуємо його всередині, рослинним маслом і наповнюємо начинкою.
3. Її готуємо з тертого сиру, нарізаного на кубики шинки і подрібнених помідорів. Спеції кладуть за бажанням.
4. Обертаємо заготівлю фольгою і тримаємо в духовці буквально 10 хвилин на 190 градусах.

Батон, фаршировані оселедцем

Батон зі шпиком – дуже смачна закуска, в якому добре поєднуються всі інгредієнти і при цьому його не потрібно запікати.

Необхідні продукти:

• два яйця;
• 300 грамів оселедця;
• один батон;
• 200 грам масла вершкового;
• приправи за смаком;
• цибулина і морквина;
• свіжа зелень.

Процес приготування:

1. Батон розрізати уздовж навпіл, вийміть з нього м’яку частину і змішайте її з заздалегідь розтопленим маслом і зеленню.
2. Яйця відваріть, наріжте на кубики, змішайте з невеликими шматочками оселедця з цибулею з морквою, які попередньо подрібнили і трохи обсмажили на сковороді.
3. Заправте все спеціями і цією начинкою наповніть хліб. Оберніть його харчовою плівкою і дайте постояти в холодильнику близько двох годин.

З м’ясом і грибами

Необхідні продукти:

• 200 грам будь-якого фаршу;
• один батон;
• приправи, зелень;
• 150 грам грибів;
• одна цибулина;
• 200 мл вершків.

Дивіться також:  Спагетті з фаршем – 9 рецептів приготування

Процес приготування:

1. Видаліть з батона верхню частину і ложкою акуратно дістаньте м’якоть. Залийте її вершками.
2. Цибулю наріжте, змішайте з обраним фаршем і обсмажте на сковороді не забувши додати спеції за смаком.
3. Гриби перетворюємо на невеликі скибочки, і теж смажимо поки повністю не вийде вся волога.
4. З’єднуємо всі компоненти – м’якоть з вершками, фарш, гриби і кладемо зелень.
5. Наповнюємо цієї масою батон і прибираємо в духовку на 20 хвилин прогрів його до 190 градусів.

Фарширований батон з сиром і часником

Необхідні інгредієнти:

• 100 г вершкового масла;
• два зубчики часнику;
• один батон;
• 150 грам сиру;
• свіжа спеції і зелень за смаком.

Процес приготування:

1. Злегка розімніть масло, але так щоб воно не стало рідким.
2. Змішайте його з тиском часником, тертим сиром, покладіть дрібно нарізану свіжу зелень і будь-які приправи за бажанням. Добре вимісіть масу.
3. З батона зріжте одну верхню частину, дістаньте м’яку частину зсередини, залишивши щільні стінки, приблизно в півтора сантиметра завтовшки.
4. Підготовленою начинкою наповніть батон, загорніть його у фольгу, щоб не було ніяких просвітів, і готуйте на 190 градусах близько 15 хвилин.

Без запікання з червоною рибою

Необхідні продукти:

• одна цибулина;
• батон;
• 100 грам будь-якої червоної риби;
• 100 грам масла вершкового.

Процес приготування:

1. Батон розрізаємо на дві частини вздовж. Акуратно виймаємо м’якоть з середини і з’єднуємо її з вершковим маслом, яке заздалегідь дістали з холодильника і трохи размягчили, але не до рідкого стану.
2. Цибуля перетворюємо на дрібні кубики, добре ошпарюємо окропом, віджимаємо з нього зайву вологу і змішуємо з олією.
3. Всю цю суміш – масло з м’якушем і цибулею, спочатку вимішуємо, а потім трохи збиваємо міксером або ж перебиваємо блендером.
4. Червону рибку подрібнюємо, робимо максимально маленькі шматочки і відправляємо до решти інгредієнтів, знову вимішуємо до однорідного стану.
5. Наповнюємо начинкою обидві частини батона, загорнути в харчову плівку і даємо трохи постояти на холоді. За бажанням закуску можна нарізати і відразу ж подавати до столу без охолодження.
Поживні швидкі страви для повсякденного приготування можуть служити джерелом творчого натхнення.

Дивіться також:  Який рис потрібен для плову? Вибираємо сорт рису
Прокрутка до верху