Фарширований гарбуз у духовці – 8 рецептів приготування запеченого гарбуза

З гречаною кашею

Така начинка для гарбуза, як гречана каша, – традиційний для російської кухні компонент. Це блюдо наші предки готували в російської печі. А сучасним господиням її прекрасно замінила духовка.

Отже, потрібні продукти:

  • гарбуз – візьмемо вагою 1,5 кг;
  • гречка – стакан;
  • цибулина – 1 штука;
  • сметана – ½ склянки;
  • яйця (потрібні зварені круто) – не менше 4-х;
  • зелень, спеції, сіль;
  • вершкове масло – 30 р.

Гарбуз перетворюємо у посуд точно так само, як описано в попередньому рецепті. Тільки на цей раз зріжемо зі стінок м’якоть плоду і з допомогою ножа перетворимо її в кубики.

Відварюємо Гречку звичайним способом.

М’ясо з цибулею обсмажуємо на сковороді – для цього у нас є вершкове масло. Додаємо в цибульно-м’ясну суміш спеції, присмачую сіллю і перцем. Залишилося стушкувати, поки склад не дійде до потрібної кондиції.

Все це змішуємо з гречаною кашею, додаємо гарбузове кубики, нарізані яйця (величина фрагментів не настільки важлива), сметану і зелень.

Отриманою начинкою заповнюємо каструльку-гарбуз і ставимо її в розігріту духовку. Десь через 60 хвилин перевіряємо готовність – пробуємо проткнути бочок сірником. Якщо вийде – можна витягувати.

Дивіться також:  Сациві з курки по-грузинськи класичне – 8 рецептів у домашніх умовах
Прокрутка до верху