З гречаною кашею
Така начинка для гарбуза, як гречана каша, – традиційний для російської кухні компонент. Це блюдо наші предки готували в російської печі. А сучасним господиням її прекрасно замінила духовка.
Отже, потрібні продукти:
- гарбуз – візьмемо вагою 1,5 кг;
- гречка – стакан;
- цибулина – 1 штука;
- сметана – ½ склянки;
- яйця (потрібні зварені круто) – не менше 4-х;
- зелень, спеції, сіль;
- вершкове масло – 30 р.
Гарбуз перетворюємо у посуд точно так само, як описано в попередньому рецепті. Тільки на цей раз зріжемо зі стінок м’якоть плоду і з допомогою ножа перетворимо її в кубики.
Відварюємо Гречку звичайним способом.
М’ясо з цибулею обсмажуємо на сковороді – для цього у нас є вершкове масло. Додаємо в цибульно-м’ясну суміш спеції, присмачую сіллю і перцем. Залишилося стушкувати, поки склад не дійде до потрібної кондиції.
Все це змішуємо з гречаною кашею, додаємо гарбузове кубики, нарізані яйця (величина фрагментів не настільки важлива), сметану і зелень.
Отриманою начинкою заповнюємо каструльку-гарбуз і ставимо її в розігріту духовку. Десь через 60 хвилин перевіряємо готовність – пробуємо проткнути бочок сірником. Якщо вийде – можна витягувати.