Фарширований гарбуз з куркою
Якщо проявити трохи фантазії, навіть такому, незатейливому, на перший погляд, страви можна забезпечити чарівний смак.
Склад:
- невелика гарбуз – від 800 г до 1 кг вагою;
- часник – 2 зубки;
- чорний мелений перець – ¼ чайної ложки;
- прованські трави – ½ чайної ложки;
- чебрець – ½ чайної ложки;
- цибуля – 1-2 невеликих головок цілком достатньо;
- куряче м’ясо – ½ кг;
- пшоняна крупа – ½ склянки;
- рослинна олія (краще без запаху) – не менше 5 столових ложок;
- сіль;
- зелені петрушка і кріп – разом 5-6 гілочок;
- твердий сир (будь-якого сорту) – 50 р.
Робимо гарбузовий горщик. Зсередини натираємо його стінки ароматною сумішшю, приготовленою з їдальні ложки масла, меленого перцю, солі, прованських трав. Заготівля повинна буде півгодини провести в розпеченій до 180°С духовці.
За цей час варимо пшоно і перетворюємо курятину в фарш допомогою м’ясорубки. Поки каша остигає, засмажуємо з рештою олією фарш і подрібнену цибулину.
Якраз підійшов термін витягувати гарбуз. Коли вона охолоне і перестане палити руки, обережно знімаємо зі стінок м’якоть, виймаємо і дрібно шмагаємо. Тепер можна об’єднати разом гарбузову м’якоть, кашу і цибульно-курячу суміш. Перемішуємо все це і закладаємо в гарбуз.
Далі треба закрити «горщик» «кришкою» і ще півгодини потримати його в духовці.
Десь за 10 хвилин до того, як час вийде, знімаємо кришечку і насипаємо наверх тертий сир. Нехай гарбуз дійде, але вже відкритою.