Фарширований гарбуз у духовці – 8 рецептів приготування запеченого гарбуза

Фарширований гарбуз з куркою

Якщо проявити трохи фантазії, навіть такому, незатейливому, на перший погляд, страви можна забезпечити чарівний смак.

Склад:

  • невелика гарбуз – від 800 г до 1 кг вагою;
  • часник – 2 зубки;
  • чорний мелений перець – ¼ чайної ложки;
  • прованські трави – ½ чайної ложки;
  • чебрець – ½ чайної ложки;
  • цибуля – 1-2 невеликих головок цілком достатньо;
  • куряче м’ясо – ½ кг;
  • пшоняна крупа – ½ склянки;
  • рослинна олія (краще без запаху) – не менше 5 столових ложок;
  • сіль;
  • зелені петрушка і кріп – разом 5-6 гілочок;
  • твердий сир (будь-якого сорту) – 50 р.

Робимо гарбузовий горщик. Зсередини натираємо його стінки ароматною сумішшю, приготовленою з їдальні ложки масла, меленого перцю, солі, прованських трав. Заготівля повинна буде півгодини провести в розпеченій до 180°С духовці.

За цей час варимо пшоно і перетворюємо курятину в фарш допомогою м’ясорубки. Поки каша остигає, засмажуємо з рештою олією фарш і подрібнену цибулину.

Якраз підійшов термін витягувати гарбуз. Коли вона охолоне і перестане палити руки, обережно знімаємо зі стінок м’якоть, виймаємо і дрібно шмагаємо. Тепер можна об’єднати разом гарбузову м’якоть, кашу і цибульно-курячу суміш. Перемішуємо все це і закладаємо в гарбуз.

Далі треба закрити «горщик» «кришкою» і ще півгодини потримати його в духовці.

Десь за 10 хвилин до того, як час вийде, знімаємо кришечку і насипаємо наверх тертий сир. Нехай гарбуз дійде, але вже відкритою.

Дивіться також:  Рибні котлети з щуки – рецепт дуже смачних котлет
Прокрутка до верху