Овочеве рагу в гарбузі
Якщо є мета приготувати легке пісне блюдо, вибирайте рецепт овочевого рагу. Фарширувати гарбуз можна одними овочами, без каш і м’яса.
Для цього необхідний склад:
- гарбуз;
- морква – 2 коренеплоду;
- селера – 2 стебла;
- цвітна капуста – половина качана;
- зелений горошок (свіжий, морожений або консервований) – 100 г;
- часник – 2 зубки;
- спеції;
- свіжа зелень;
- сіль – за смаком;
- рослинна олія (без запаху).
Для цієї страви зрізати м’якоть гарбуза і за допомогою ножа зробити з неї кубики.
Морква перетворюємо на тонкі кухлі або їх половинки. Селера – в тонкі кружечки. Часник – майже прозорі пластинки. Капусту шаткуємо як можна дрібніше.
На сковороді або сотейнику розігріваємо масло, смажимо «дует» з селери і моркви.
Потім настає черга відправитися туди гарбузової м’якоті і цвітній капусті. Тушкуємо.
В рагу додаємо горошок. Присмачую сіллю і спеціями. Овочі закладаємо в гарбуз, закриваємо «кришечкою».
Приблизно через півгодини в духовці, нагрітій до 200°С, можна перевірити, чи готове блюдо, проткнувши стінку сірником.