Фарширований гарбуз у духовці – 8 рецептів приготування запеченого гарбуза

Овочеве рагу в гарбузі

Якщо є мета приготувати легке пісне блюдо, вибирайте рецепт овочевого рагу. Фарширувати гарбуз можна одними овочами, без каш і м’яса.

Для цього необхідний склад:

  • гарбуз;
  • морква – 2 коренеплоду;
  • селера – 2 стебла;
  • цвітна капуста – половина качана;
  • зелений горошок (свіжий, морожений або консервований) – 100 г;
  • часник – 2 зубки;
  • спеції;
  • свіжа зелень;
  • сіль – за смаком;
  • рослинна олія (без запаху).

Для цієї страви зрізати м’якоть гарбуза і за допомогою ножа зробити з неї кубики.

Морква перетворюємо на тонкі кухлі або їх половинки. Селера – в тонкі кружечки. Часник – майже прозорі пластинки. Капусту шаткуємо як можна дрібніше.

На сковороді або сотейнику розігріваємо масло, смажимо «дует» з селери і моркви.

Потім настає черга відправитися туди гарбузової м’якоті і цвітній капусті. Тушкуємо.

В рагу додаємо горошок. Присмачую сіллю і спеціями. Овочі закладаємо в гарбуз, закриваємо «кришечкою».

Приблизно через півгодини в духовці, нагрітій до 200°С, можна перевірити, чи готове блюдо, проткнувши стінку сірником.

Дивіться також:  Печеня по-домашньому – 9 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху