Гарбуз у духовці цілком, фарширований рисом
Печений гарбуз дуже часто заповнюють рисом. Солодкий варіант з молоком особливо люблять діти.
Знадобляться:
- плід гарбуза – не важче 1,5 кг;
- рис – 2 склянки;
- молоко — візьмемо ½ літра;
- коров’яче масло – достатньо 30 р;
- цукор-пісок – за бажанням.
В гарбуз-каструлю, на дно кладемо масло.
Рис багаторазово промиваємо, в кінці влаштовуємо крупі 5-хвилинну «ванну» в окропі, щоб прибрати з зерен клейковину і надати каші розсипчастість. Висипаємо на олію (на 2/3 заповнюючи гарбуз). Сластим.
Заливаємо їстівну ємність молоком. Приблизно 40 хвилин в розпеченій до 220°С духовці, і все готово.