Фарширований гарбуз у духовці – 8 рецептів приготування запеченого гарбуза

Гарбуз у духовці цілком, фарширований рисом

Печений гарбуз дуже часто заповнюють рисом. Солодкий варіант з молоком особливо люблять діти.

Знадобляться:

  • плід гарбуза – не важче 1,5 кг;
  • рис – 2 склянки;
  • молоко — візьмемо ½ літра;
  • коров’яче масло – достатньо 30 р;
  • цукор-пісок – за бажанням.

В гарбуз-каструлю, на дно кладемо масло.

Рис багаторазово промиваємо, в кінці влаштовуємо крупі 5-хвилинну «ванну» в окропі, щоб прибрати з зерен клейковину і надати каші розсипчастість. Висипаємо на олію (на 2/3 заповнюючи гарбуз). Сластим.

Заливаємо їстівну ємність молоком. Приблизно 40 хвилин в розпеченій до 220°С духовці, і все готово.

Дивіться також:  Шанежки з картоплею – 8 рецептів приготування, як у бабусі
Прокрутка до верху